Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

DeathRun Timer + Save Records


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
92 odpowiedzi w tym temacie

#41 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 17.11.2010 21:29

Jak pożyczysz mi trochę czasu to z przyjemnością to dokończę :F
  • +
  • -
  • 0

#42 Wiewiorek567

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Imię:asd
  • Lokalizacja:asd
Offline

Napisano 21.11.2010 15:08

Fajny plugin wszystko ładnie śmiga. Tylko jest jeden głupi błąd. Na mapach przy restarcie gracze robią rekordy mapy po 5-10 sekund i w takim razie takie rekordy są bez sensu ;D

#43 ;((

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 347
Wszechpomocny

  • Postów:1157
  • Lokalizacja:Aha
Offline

Napisano 21.11.2010 15:41

Dokładnie, TT jest bugiem w ubraniu CT i na respie CT i zabijają go.
  • +
  • -
  • 0

#44 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 12.12.2010 11:41

Nie moge skomplikować pliku sma gdzie zmieniłem, ze staty mają się zapisywać do mysql. Ma ktoś może już skomplikowane?
  • +
  • -
  • 0

#45 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 12.12.2010 11:47

Musisz kompilować lokalnie.
  • +
  • -
  • 0

#46 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 12.12.2010 14:07

Lokalnie - udało się skomplikować. Korzystam z mysql. Gdy gracz przejdzie mape i zabije tt to czas mu się zatrzymuje ale gdy sie wpisze /best to nadal rekord jest : 00:00. Nawet jak gracz przejdzie mape to sie nie pokazuje czy nowy rekord czy nie ;x. Cvary:
timer_sql_host "mysql2.ugu.pl" //Host MySQL'a
timer_sql_user "db159399" //Użytkownik MySQL
timer_sql_pass "XxXxX" //Hasło Użytkownika MySQL
timer_sql_database "db159399" //Nazwa Bazy danych

A teraz strona ze statami. www.dr-stats.ugu.pl/stat pokazuje sie:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /virtual/d/r/dr-stats.ugu.pl/stat/pageindex.php on line 14

Chmody dla folderu stat zmieniłem na 777 i dalej to samo.

Mój config.php

<?php
/*
*WWW Deathrun Timer Stats by Knopers
*Site: http://knopers.com.pl
*http://amxx.pl/deathrun-timer-save-records-t31649.html
*/
//Link zewnętrzny lub wewnętrzny do loga
$LogoUrl = "./images/logo.png";
//Link zewnętrzny lub wewnętrzny do tła strony
$BackGroundUrl = "./images/8.jpg";

//Konfiguracja SQL
$SqlHost = "mysql2.ugu.pl";		// Host MySQL'a
$SqlUser = "db159399";			// Nazwa użytkownika MySQL'a
$SqlPass = "xxxxxxx";		// Haslo do MySQL'a
$SqlBase = "db159399";			// Baza MySQL
$SqlTable = "MapsRecords"; 	// Tabela z rekordami (standardowo: MapsRecords)

//Inne
//Ilosc Wyświetlanych Rekordów na stronę (Standardowo bardzo łądnie wygląda więc nie warto psuć ;] )
$QuerysForPage = 20;

//Połączenie z SQL (Nie Ruszać)
$connect = mysql_connect($SqlHost, $SqlUser, $SqlPass);
mysql_select_db($SqlBase, $connect);
?>

Pomożesz?
  • +
  • -
  • 0

#47 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 12.12.2010 15:29

Uwaga ! Update do wersji 2.0 Dołączona grafika
@UP: nie masz jeszcze żadnego ustanowionego rekordu w bazie. Przejdź mapkę i niech ci się rekord zapisze.
  • +
  • -
  • 0

#48 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 12.12.2010 16:44

Na serwie już działa. A co ze stroną? www.dr-stats.ugu.pl/stat
  • +
  • -
  • 0

#49 bidzior57

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 27.12.2010 19:19

Na niektórych mapach timer nie działa, gdy zabiłeś już CT rekordu nie zapisuje i cały czas rekord jest na 00:00.
Na deathrun_artic probowalem z kumplem dodac te guziki ale nie dzialaly tez za dobrze. Nie wiem czy to wina nasza, bo moze cos zle zrobilismy albo cos jest nie tak na tej mapie:| A czy te guziki musza byc na respie i na koncu mapy tam u TT? Cos w stylu KZ?
Panie Knopers mógłby pan wszystko wytlumaczyc co i jak? Jestesmy nowi w srodowisku serwerow Death Run. Probujemy jak mozemy znalezc blad w timerze ale nie mozemy:(

Prosimy o odpowiedz.! Dziekujemy!
  • +
  • -
  • 0

#50 Wujek Diabloo

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • Imię:Damian
  • Lokalizacja:Ostrowiec
Offline

Napisano 27.12.2010 20:36

Dobry plugin Reput
  • +
  • -
  • 0

#51 Wiewiorek567

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Imię:asd
  • Lokalizacja:asd
Offline

Napisano 05.01.2011 18:33

Wszystko ładnie chodzi tylko dodałbym takie zabezpieczenie, że jak jest poniżej 5 graczy CT, to nie czasy się nie zapisują czy coś takiego, bo wejdą sobie we 2 z kolegą i będą robić sobie czasy nie do pobicia.

#52 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 05.01.2011 23:05

W ferie(za jakieś 2 tyg) wydam nową wersję z załatanymi kolejnymi bugami oraz poprawionym systemem zaliczania czasu.
  • +
  • -
  • 0

#53 ludozyad

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:14
  • Imię:Błażej
  • Lokalizacja:Leżajsk
Offline

Napisano 17.01.2011 10:45

proszę niech mi ktos to skompiluje na mysql :/
  • +
  • -
  • 0

#54 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 27.01.2011 20:33

UpDate v2.1 UnBugged by Owner
Zapraszam do pobierania, bugi zostały połatane przez Owner123 ze względu na to, iż ja nie miałem na to czasu.
  • +
  • -
  • 0

#55 Gufinsky

    oh, srsly?

  • Power User

Reputacja: 266
Wszechwidzący

  • Postów:591
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Jakub
  • Lokalizacja:localhost
Offline

Napisano 27.01.2011 20:45

Mam takie pytanie.
Czy zostało również poprawione to, że TT może użyć guzika końcowego i zresetować czas? :X
  • +
  • -
  • 0

#56 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 27.01.2011 21:41

tak, to poprawiłem osobiście
  • +
  • -
  • 0

#57 Dreamer

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • GG:
  • Lokalizacja:Maków Podh.
Offline

Napisano 30.01.2011 11:30

Mam pytanie. Jak pobrać adres ip gracza który ustanowił nowy rekord bo próbowałem taki sposób i do bazy wpisywało ip ale serwera.
public Save2SQL()
{
	if(SqlConnected)
	{	
		//ColorChat(0, "^x04 Please Wait ... Saving record ... [Step 3/4]"); //ForDebug
		new sZapytanie[512];
		new sBestIP[128]
		new id
		for(new i=1 ; i<=32 ; i++){
			id = i
			get_user_ip(id, sBestIP, 127, 1);
		}
		format(sZapytanie, 511, "UPDATE `TimeMapRecords` SET `Nick` = '%s', `IP` = '%s', `Best` = '%d' WHERE `Map` = '%s'", sBest, sBestIP, iBest, sMap);
		SQL_ThreadQuery(SQL_TUPLE, "Save2SQLHandle", sZapytanie);
		//ColorChat(0, "^x04 Please Wait ... Saving record ... [Step 4/4]"); //ForDebug
	}
	else ConnectSql();
}

Zajmuje się:
  • Pisanie skryptów PHP, JavaScript
  • Kodowaniu szablonów
  • Instalacja pluginów AMXX
  • Instalacja for internetowych, AMXBANS i PsychoStats

#58 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 31.01.2011 18:18

niestety nie zapisuje mi sie rekord [ani czas "nie staje" po zabiciu ct] , moze ktos dac starsza wersje tego , to sobie stestuje

na przyciski dziala normalnie

Użytkownik SzrederS edytował ten post 31.01.2011 18:18


#59 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 31.01.2011 18:36

Po zabiciu CT ma nie stawać tylko po zabiciu TT to jest jedyna wersja jaką posiadam nie bawię się w przechowywanie dziurawych wersji.
W tej wersji powinno być już wszystko naprawione, próbowałeś ją wrzucać przed deathrunmanagera w plugins.ini ?
  • +
  • -
  • 0

#60 Pan BooYaka

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:129
  • GG:
  • Lokalizacja:Sucha Beskidzka
Offline

Napisano 31.01.2011 21:18

oczywiscie chodziło mi o to ze nie staje po zabiciu tt :/

Dodano 31 styczeń 2011 - 22:00:
a ten plugin zapisuje rekordy od danego czasu ?
bo np. na przyciski jest to minimum 10 sek. a jak na zabicie tt i od respawnu to mi np. zapisalo czas 1 minuta 1 sek. , 1 minuta 4 sek. ;)
sa jakies granice zapisu ?

Dodano 01 luty 2011 - 14:01:
dobra ustawilem juz sobie na przyciski i na przyciski wszystko jest ok , ale moze mi ktos powiedziec jak mam zapis na nvault jak zrestartowac najlepsze ?:D

bo jak mam na bazy danych to mi pisze cos takiego [jak wpisze /best] :
Ladowanie bazy , proszę czekac ...




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych