Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Kolejny banalny plugin - odliczanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 GOH4n

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:213
  • GG:
  • Lokalizacja:Kobiór
Offline

Napisano 30.06.2010 12:07

Siema, potrzebuje pluginu ktory odlicza 12 sekund po starcie rundy(duzymi literami na srodku ,najlepiej kolorowymi)

Użytkownik GOH4n edytował ten post 30.06.2010 12:07

  • +
  • -
  • 0

#2 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 30.06.2010 12:35

Nie wiem czy zadziała, głowy nie dam... Musisz sprawdzić..

/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <hamsandwich>

#define PLUGIN "Screeaam.."
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Odliczanie "

new czas[33],odliczanie[33];

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
 
    RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "start", 1);
}


public start(id){
        czas[id] = 12
        odliczanie[id] = 1
        odejmowanie(id)
        set_task(12.0,"wyłącz",id)
        timer(id)                
}

public wyłącz(id)
{
    odliczanie[id]=0 
}

public odejmowanie(id)
{
    if(odliczanie[id] == 1)
    {
        czas[id]-=1
        set_task(0.1,"odejmowanie",id)    
    }
    
}

public timer(id)
{
    if(odliczanie[id] == 1)
    {
        set_hudmessage(255, 0, 0, -1.0, -1.0, 0, 6.0, 0.1)
        show_hudmessage(id, "Czas: %d",czas[id])
        set_task(0.1,"timer",id)
    }
}

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 30.06.2010 12:49


#3 GOH4n

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:213
  • GG:
  • Lokalizacja:Kobiór
Offline

Napisano 01.07.2010 07:37

Zmienilem zdanie zeby to bylo na 10 sek, wiec zrobilem na :
set_task(10.0,"wyłącz",id)
i czas[id] = 10
Odlicza za szybko, po chwili jest na minusie, az do 160 (Wtedy sie konczy freezetime)
  • +
  • -
  • 0

#4 Change

    Super Hero

  • Użytkownik

Reputacja: 129
Zaawansowany

  • Postów:1161
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 01.07.2010 08:22

Przypadkiem nie task 1.0?
  • +
  • -
  • 0

#5 sbstn

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 67
Pomocny

  • Postów:274
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 01.07.2010 10:24

Co do odliczania, to zobacz sobie jeszcze to:
Pasek ładowania - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 1
-Piszę pluginy na zamówienie.
-Przerabiam pluginy (nie mody) na zamówienie.
-Piszę kursy/poradniki "Pisania pluginów w PAWN'ie"

Nie udzielam pomocy na GG, ani na innym komunikatorze internetowym.
Masz sprawę? PISZ NA PW

#6 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 01.07.2010 11:33

Chyba błąd zrobiłem. Zmień:

set_task(0.1,"odejmowanie",id)

Na:

set_task(1.0,"odejmowanie",id)


#7 GOH4n

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:213
  • GG:
  • Lokalizacja:Kobiór
Offline

Napisano 01.07.2010 12:25

dzięki, zmienilem i dziala. + dla sbstn i Screeaam...
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych