Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Tutorial

Jak Dodac Klase Premium .

Tutorial

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hkn

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:33
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Pawlowice
Offline

Napisano 25.05.2010 21:26

*
Popularny

1.A Wiec Tak ( Jest To Najprostrze Rozwiązanie ) :

W :

public select_class_menu(id, key)


Dodajemy Przed Klasa :


if( get_user_flags(id) & FLAGA)


Przyklad :


case 0:
{
if( get_user_flags(id) & ADMIN_CFG)
player_class[id] = Mag
}


2.Trudniejszy Sposob:
Jezeli To 1 Strona To :
Znajdz:

new text[512]


Dodaj Pod Tym :


if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_B)
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)
}


Efekt Koncowy Urywka Kodu :


public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[11]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,10)
new text[512]
new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_B)
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)
}
asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<9;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. %s Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}

show_menu(id, keys, text)
}

To By Bylo Na Tyle :P
( To Moj 1 TUT :P )
  • +
  • -
  • 7

#2 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 25.05.2010 21:44

dla osob poczatkujacych mozesz napisac jak zrobic np aby klasa z np. numerem 0 byla tez premium... albo 4... (2sposob)
  • +
  • -
  • 0

#3 TaKieCos

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:126
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 09.06.2010 18:45

Mam pytanie. Jak zrobic 2 strone menu klasy??
  • +
  • -
  • 0
Pomogłem?? DAJ Dołączona grafika

#4 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 12.06.2010 13:47

Mam pytanie. Jak zrobic 2 strone menu klasy??

menu klas nowa strona - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Zły temat...
  • +
  • -
  • 0

#5 kiver

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:161
  • Lokalizacja:Jarocin
Offline

Napisano 11.07.2010 09:29

Sorry za refresh, ale dodałem klasę premium tym pierwszym sposobem i nie działa.
I jeszcze jedno pytanie, gdzie dodawać tą flagę?
  • +
  • -
  • 0

#6 SpecForce

    Życzliwy

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.08.2010 09:29

a jak ktoś ma wiecej klas niż 8?

#7 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 12.08.2010 15:41

Przeciez to jest w 1 poscie.
case 0: 
{
if( get_user_flags(id) & ADMIN_CFG)
player_class[id] = Mag
}


Masz np

case 0:
{
player_class[id] = Klasa
}

Zamieniasz na
case 0: 
{
if( get_user_flags(id) & ADMIN_CFG)
player_class[id] = KLASA
}

  • +
  • -
  • 1

#8 sawawariat

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:80
  • GG:
  • Lokalizacja:Koszalin
Offline

Napisano 28.09.2010 19:55

ale jaka to flaga tam ma byc? Bo np chciałbym, żeby klasa była na flagę "M"

Dodano 28 wrzesień 2010 - 20:00:
dobra nie ważne już wiem ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika


#9 TimFC

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Maciek
  • Lokalizacja:Ciemnemiastoo(EBE)
Offline

Napisano 29.09.2010 14:52

A jakie flagi są i co one dają?
  • +
  • -
  • 0

#10 WizZi

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:67
  • Imię:Piotrek
  • Lokalizacja:Gąbin
Offline

Napisano 24.10.2010 14:51

Jak zrobić, żeby bylo na flage M? próbowałem ADMIN_LEVEL_M ale wyskakuje błąd przy kompilacji :/
  • +
  • -
  • 0

#11 Juma

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:373
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Haynau
Offline

Napisano 24.10.2010 18:24

ADMIN_ALL - którakolwiek

ADMIN_IMMUNITY - flaga "a"

ADMIN_RESERVATION - flaga "b"

ADMIN_KICK - flaga "c"

ADMIN_BAN - flaga "d"

ADMIN_SLAY - flaga "e"

ADMIN_MAP - flaga "f"

ADMIN_CVAR - flaga "g"

ADMIN_CFG - flaga "h"

ADMIN_CHAT - flaga "i" *

ADMIN_VOTE - flaga "j"

ADMIN_PASSWORD - flaga "k"

ADMIN_RCON - flaga "l"

ADMIN_LEVEL_A - flaga "m"

ADMIN_LEVEL_B - flaga "n"

ADMIN_LEVEL_C - flaga "o"

ADMIN_LEVEL_D - flaga "p"

ADMIN_LEVEL_E - flaga "q"

ADMIN_LEVEL_F - flaga "r"

ADMIN_LEVEL_G - flaga "s"

ADMIN_LEVEL_H - flaga "t"

ADMIN_MENU - flaga "u"

ADMIN_ADMIN - flaga "y"

ADMIN_USER - flaga "z"


  • +
  • -
  • 0

#12 Muphet

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.12.2010 20:56

a jeśli ktoś skorzystał z tego poradnika i ma więcej niż jedną stronę, a klasy premium powinny być np na 2 stronie?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#13 Death_Player

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 25
Życzliwy

  • Postów:325
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.12.2010 20:33

Proponuje dodać do tutka:

jeżeli chcemy zablokować menu na dostęp premium
to w public select_class_menu(id, key)
Tam gdzie jest
       case 0: 
        {       
                nazwamenu1(id,lx)               
        }
        case 1: 
        {       
                nazwamenu2(id,lx)
        }
	case 2: 
        {       
                nazwamenu3(id,lx) 
        }
}
Dodajemy przed nazwamenu1 ale żeby była ta linijka w klamrach { }
if( get_user_flags(id) & FLAGA)

I mamy dostęp do menu tylko jak mamy flagę "FLAGA"

To wszystko

Użytkownik Death_Player edytował ten post 22.12.2010 13:03

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Tutorial

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych