Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Jak dodać nową klasę

CoD Stary

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Intex

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 59
Pomocny

  • Postów:525
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Waszawa
Offline

Napisano 14.08.2010 11:50

Jak dodać tą klase premium...

To mam wkleić?

if(item == Nasza_Klasa_Premium && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
        {
                client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Nie masz uprawnien aby kozystac z klasy premium.");
                WybierzKlase(id);
                return PLUGIN_CONTINUE;
        }
        
        if(klasa_gracza[id])
        {
                nowa_klasa_gracza[id] = item;
                client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Klasa zostanie zmieniona w nastepnej rundzie.");
        }
        else
        {
                klasa_gracza[id] = item;
                WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
                Odrodzenie(id);
        }
        return PLUGIN_CONTINUE;
}

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#22 hardbot

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 14.08.2010 13:09

Wystarczy że zrobisz tak:
if(item == Rambo && Misio && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
{
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Nie masz uprawnien aby kozystac z klasy premium.");
WybierzKlase(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

if(klasa_gracza[id])
{
nowa_klasa_gracza[id] = item;
client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Klasa zostanie zmieniona w nastepnej rundzie.");
}
else
{
klasa_gracza[id] = item;
WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
Odrodzenie(id);
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}


Z tego względu Misio to twoja klasa premium :D

#23 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 14.08.2010 16:43

if(item == Rambo && Misio && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
da się tak?
raczej:
if((item == Rambo || item == Misio) && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
  • +
  • -
  • 0

#24 hardbot

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 14.08.2010 18:46

if(item == Rambo && Misio && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
da się tak?
raczej:
if((item == Rambo || item == Misio) && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))

Wiem ale ja wolę użyć Enta o_O

#25 misiecki2

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:88
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 25.08.2010 14:44

a ja mam taki problem ze jak np zrobiłem nową klase (ale tylko na boty) Nazwałem ją NOOB. ma na start 110hp 2.0biegu i 100 armora. bieg daje ale hp nie armorka nie nawet broni nie daje i nie zapisuje jej jako klase premium
  • +
  • -
  • 0

Ahh te dzieci :). Dla was mogę być nawet 10 latkiem z neostrady ;)


#26 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 25.08.2010 15:13

Źle dodałeś HP/albo za dużo, albo za mało w const : P
Klasa premium - źle dodałeś ; p
  • +
  • -
  • 0

#27 kamilooss

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:1
  • Lokalizacja:Gdynia
Offline

Napisano 26.08.2010 15:47

enum { NONE = 0, Snajper, Komandos, Strzelec, Obronca, Medyk, Wsparcie, Saper, Demolitions, Rusher, Rambo, Cheater }; // tutaj dodajemy nazwę ;]
new const zdrowie_klasy[] = { 0, 120, 140, 110, 120, 110, 100, 100, 110, 100, 130, 250};// tutaj dodajemy ilość hp dla klasy
new const Float:szybkosc_klasy[] = {0.0, 1.2, 1.35, 0.8, 0.8, 1.0, 1.0, 1.0, 1.0, 1.3 , 1.15, 2.0}; // tutaj ustawiamy szybkość danej klasy
new const pancerz_klasy[] = { 0, 100, 100, 100, 150, 100, 0, 100, 100, 0, 150, 0}; // tutaj ustawiamy ilość pancerza dla danej klasy


jak masz to to usunac te sleshe ??
  • +
  • -
  • 1

#28 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 27.08.2010 17:06

jak zrobić żeby dana klasa miała własny model ? (np klasa teletubiś w ct i tt to po prostu tinki winki)
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#29 Azahiel

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:44
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:B-ca
Offline

Napisano 31.08.2010 17:56

Dziwne ale zauważyłem iż po dodaniu pewnej ilości klas przestaje działać komenda /reset. Czy ktoś zauważył podobny błąd ?
  • +
  • -
  • 0

#30 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 01.09.2010 15:55

Azahiel nie ma takiego problemu. Przynajmniej ja takiego nie mam i widziałem inne serwery gdzie było dużo klas i było dobrze. Może coś źle pozmieniałeś w kodzie lub usunoles coś przez przypadek.
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#31 ShoWmaN

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 24.10.2010 13:34

A mam pytanie jak dać klasie noktowizor ;D?
Co trzeba dopisać w case?
I dopisuję się do pytania CheQ ;D
"Jak dać klasie własny model" ;]

Użytkownik ShoWmaN edytował ten post 24.10.2010 13:37

  • +
  • -
  • 0

#32 Sevox

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:84
  • Imię:YYYYYY
  • Lokalizacja:YYYYY
Offline

Napisano 27.01.2011 11:47

Ja jak dodaje klase to nie da się jej wybrac po wpisaniu /klasa : / Proszę o pomoc, robiłem zgodnie z poradnikiem.


P.S. : Zapomniałem skopiowac skompilowany plik...

Użytkownik Sevox edytował ten post 27.01.2011 11:49

  • +
  • -
  • 0

#33 lolaki

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:15
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 14.02.2011 16:50

jestem poczatkujacy i pytanie takie, gdzie jest plik to zawierajacy? :0
  • +
  • -
  • 0

#34 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 15.02.2011 08:45

wszystko jest w pliku .sma
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych