Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Inne

[5.9l] Nowa klasa bez resetu exp (SQL)

Inne

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 GaCeK

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:202
  • GG:
  • Lokalizacja:Dąbrowa Tarnowska
Offline

Napisano 03.05.2010 10:38

mógłby ktoś dodać tutaj przykładową klasę, co gdzie powpisywać w pliku .sma?

[warn=Pavulon]od tego są inne tematy gdzie już jest to opisane a nie żeby ten zaśmiecać[/warn]
  • +
  • -
  • 0

#22 bogery15

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:202
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 15.05.2010 11:21

gdzie ja mam to dodac na sam koniec sma?

#23 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 15.05.2010 12:39

gdzie ja mam to dodac na sam koniec sma?

o czym ty mówisz ? co chcesz dodawać w sma ?

Zapytanie to należy wysłać do bazy danych korzystając np. z phpMyAdmin'a.


  • +
  • -
  • 0

#24 bogery15

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:202
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.05.2010 03:16

Hmm, mam problem ale nie wiem czy to od tego
Nowa klase dodalo tylko osoba ktore juz graly na serwie,
Ale jak wejdzie nowa osoba to /klasa nie wyskakuje nawet po zmianie mapy, chyba przez to ze musze znowu dodac klase wszystkim?

18 maj 2010 - 05:31:
A jak to cofnac? bo przez to mi all wysiadlo, ;/ zle dodalem chyba ? co wpisac zeby wrocic do starego>

#25 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.05.2010 09:27

Bo to ma dodawać tylko tym którzy już grali. Jak dobrze dodałeś klasę w .sma to wszyscy już na bieżąco będą mieli wszystkie klasy.
Nie ma jednoznacznej instrukcji cofnięcia tego. Musiałbyś założyć temat i napisać jaką komendę wysłałeś.
  • +
  • -
  • 0

#26 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 09.07.2010 22:05

Pavulon a moglbys podac linijke z zapytaniem do msql na wydropienie klasy dolozonej przez zapytanie jakie podales w pierwszym poscie?
Czyli z tymi samymi danymi do zapisu na nick.
  • +
  • -
  • 0

#27 Jonywalker

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:66
Offline

Napisano 16.08.2010 17:42

A czy taki sam wpis należy dodać jeśli zrobi się nowe menu ?

Miałem wczesniej 2 klasy pod "9" i pod "0" dodałem nowe menu i pod 9 mam next

ddodaem ten wpis żeby pod 11 była nowa klasa i się chyba troche wszystko pokręciło, więcej jest opisane tu http://amxx.pl/przel...lem-t30508.html
da rade z tego jakoś wybrnąć bez resetu lvli ?

Użytkownik Jonywalker edytował ten post 17.08.2010 03:17

  • +
  • -
  • 0

#28 Magnetix

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.08.2010 15:45

Wstawionych rekordów: 1. ( Wykonanie zapytania trwało 0.0089 sekund(y) )
INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet( nick, ip, sid, klasa, lvl, exp )
SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1
FROM dbmod_tablet
GROUP BY nick
HAVING MAX( klasa ) <9

Dodałem zapytanie udało mi się dodać dobrze klase (jak to widać u góry) ale chciałbym dodać moc tej klasie jak to zrobić?
Dodam że w sprawie diablomoda jestem laikiem.
  • +
  • -
  • 0

#29 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 24.08.2010 16:00

@up
Po jaka cholere dodawales nowy wpis do bazy jak nie masz tej klasy w diablo ? :wstyd:

Zapraszam do tego działu
Nieoficjalny polski support AMX Mod X -> Poradniki oraz Łatki
  • +
  • -
  • 0

#30 Magnetix

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 24.08.2010 19:17

@up
Po jaka cholere dodawales nowy wpis do bazy jak nie masz tej klasy w diablo ? :wstyd:

Zapraszam do tego działu
Nieoficjalny polski support AMX Mod X -> Poradniki oraz Łatki

Zacznę od tego iż nie znam się na diablo i myślałem ze sam wpis do msql wystarczy. Poza tym każdy może popełnić błąd, co z tego że to dodałem w każdej chwili mogę wyrzucić tą tabele więc się nie bulwersuj tylko mi pomóż na chcesz i możesz.

Teraz to już wiem co mam zrobić.

//edit:
Nie jestem pewien czy dobrze chce wyrzucić to zapytanie:
DELETE FROM INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip, sid, 9, 1, 1 FROM dbmod_tablet GROUP BY nick HAVING MAX(klasa)<9

Bo dostaje po wpisaniu tego taki błąd:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT IGNORE INTO dbmod_tablet (nick, ip, sid, klasa, lvl, exp) SELECT nick, ip' at line 1


Użytkownik Magnetix edytował ten post 24.08.2010 19:35

  • +
  • -
  • 0

#31 Siemir

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 113
Zaawansowany

  • Postów:204
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:nie znana
Offline

Napisano 24.08.2010 21:24

Nie bardzo, raczej
DELETE FROM `dbmod_tablet` WHERE klasa=9
ale jak nie usuniesz też nic się nie stanie. A poradnik na dodawanie klas masz tu.
  • +
  • -
  • 1

#32 Xkono

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:daleko
Offline

Napisano 28.08.2010 18:43

Gdzie wkleic te zapytanie jak je wysłac gdzie wejść?
  • +
  • -
  • 0

#33 ZarzadCSB

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:207
  • GG:
  • Imię:Watashi
  • Lokalizacja:reklama
Offline

Napisano 17.02.2012 09:54

mi coś nie poszło ;/.
Wpisałem tak jak napisałeś to tylko premium cykło 9.10 i 11 a od 1 do 8 nic nie dodało
  • +
  • -
  • 0
Zarząd Cs-Baraki.pl Zapraszam serdecznie
Zarzad:
Washi * Agata * Kysy * oPALEJRO * MarWit
Zapraszamy na www.Cs-Baraki.pl

#34 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 17.02.2012 16:26

przecież od 1 do 8 jest standardowo :)
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#35 ZarzadCSB

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:207
  • GG:
  • Imię:Watashi
  • Lokalizacja:reklama
Offline

Napisano 17.02.2012 16:27

Nie posiadam stadart diablo :)
  • +
  • -
  • 0
Zarząd Cs-Baraki.pl Zapraszam serdecznie
Zarzad:
Washi * Agata * Kysy * oPALEJRO * MarWit
Zapraszamy na www.Cs-Baraki.pl

#36 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 17.02.2012 18:23

LoadXP(id, player_class[id])

dodaj to tak np


case 0:
{
player_class[id] = Nazwa_klasy
LoadXP(id, player_class[id])
}


powinno wtedy zadziałać
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:


#37 ZarzadCSB

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:207
  • GG:
  • Imię:Watashi
  • Lokalizacja:reklama
Offline

Napisano 17.02.2012 18:26

Juz edytowałem w silniku diablo aby każda klasa miała na start 1level ;) po resecie np.
  • +
  • -
  • 0
Zarząd Cs-Baraki.pl Zapraszam serdecznie
Zarzad:
Washi * Agata * Kysy * oPALEJRO * MarWit
Zapraszamy na www.Cs-Baraki.pl

#38 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 03.01.2015 03:54

Wiem, że mega odświeżanie, ale.. podałby ktoś formułkę na dodawanie nowej statystyki (nie klasy jak w temacie!) ? Obojętnie jak się to nazywa i co to będzie, po zwinności. Tak aby była we wszystkich obecnych rekordach, przyjmująca rzecz jasna wartości liczbowe tylko. nVault już tam umiem, ale MySQL to dla mnie już czarna magia ^,^ To już wole ent'ów się nauczyć xD


  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#39 kumitsu123

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:72
  • Imię:Karol
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.07.2016 11:54

Dziala masz +


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Inne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych