Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Kilka pytań.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
64 odpowiedzi w tym temacie

#41 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.03.2010 03:20

Mi działa >.> <,< ale error ^D^
Wklej sma.
  • +
  • -
  • 0

#42 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 07.03.2010 03:22

Mogę Ci na PM wysłać?

@EDIT:

Ale mam Ci dać SMA czy wycinek SMA? Jak wycinek, to który? ;o

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 07.03.2010 03:35


#43 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.03.2010 11:45

Wklej sma nie na PW bo mi skrzynkę zawalisz! :>
Chcę poprostu sprawdzić jak to zrobiłeś :]
  • +
  • -
  • 0

#44 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 07.03.2010 11:54

new c_jump[33]
new c_resp[33]


g_haskit[id] = 0
c_jump[id] = 0
c_resp[id] = 0
switch(key)
{
case 0:
{
player_class[id] = Mag
}
case 1:
{
player_class[id] = Mnich
c_resp[id] = 4
}
case 2:
{
player_class[id] = Paladyn
}
case 3:
{
player_class[id] = Zabojca
}
case 4:
{
player_class[id] = Nekromanta
g_haskit[id] = 1
}
case 5:
{
player_class[id] = Barbarzynca
}
case 6:
{
player_class[id] = Ninja
}
case 7:
{
player_class[id] = Hunter
g_GrenadeTrap[id] = 1
}


/* ==================================================================================================== */

public add_respawn_bonus(id)
{
if (player_b_respawn[id] > 0 || player_class[id]!=Mnich)
{
new svIndex[32]
num_to_str(id,svIndex,32)
new roll = random_num(1,player_b_respawn[id])
if (roll == 1)
{
new maxpl,players[32]
get_players(players, maxpl)
if (maxpl > 2)
{
cs_set_user_money(id,cs_get_user_money(id)+4000)
set_task(0.5,"respawn",0,svIndex,32)
}
else
{
set_hudmessage(220, 115, 70, -1.0, 0.40, 0, 3.0, 2.0, 0.2, 0.3, 5)
show_hudmessage(id, "Wiecej niz 2 graczy jest wymagane do ponownego odrodzenia sie")
}

}
}
}

public respawn(svIndex[])
{
new vIndex = str_to_num(svIndex)
spawn(vIndex);
}

/* ==================================================================================================== */



Kompiluje się, ale w grze nie działa.

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 07.03.2010 11:55


#45 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.03.2010 12:19

to
player_class[id]!=Mnich

na
c_respawn[id] > 0


to:
                new roll = random_num(1,player_b_respawn[id])
if (roll == 1)

na:
	new roll	
if (player_b_respawn[id]) roll = random_num(1,player_b_respawn[id])
else if (c_respawn[id]) roll = random_num(1,c_respawn[id])
if (roll == 1))


Powinno ruszyć 1 priorytet to moc itemku jeśli nie to sprawdza czy nie ma c_respawn
  • +
  • -
  • 1

#46 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 07.03.2010 13:16

Zaraz sprawdze, bo musze jeszcze pomóc przy remoncie pokoju. ;x

Jeszcze jedno, jak zrobie tak:

case Aliestare: 
{
fm_give_item(id, "weapon_hegrenade")
fm_give_item(id, "weapon_flashbang")
fm_give_item(id, "weapon_flashbang")
fm_give_item(id, "weapon_smokegrenade"
show_hudmessage(id, "[Aliestare] Zrobiles Granaty.")
}


Jak zrobić aby te granaty robił pojedynczo? Bo jak naładuje jeden pasek to wszystkie mu daje, po drugie, jak zrobi wszystkie granaty, żeby pisało "Nie możesz więcej zrobić, zużyj stare i dopiero."

Oraz jak dać danej klasie 2x exp? Tak jak podobno ma Mnich?

@@Edit:

Nie moge dać Cio +. ;<

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 07.03.2010 13:18


#47 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.03.2010 13:42

case Aliestare: 
                {
                       switch(liczba){
                         case 1:fm_give_item(id, "weapon_hegrenade")
                         case 2:fm_give_item(id, "weapon_flashbang")
                         case 3:fm_give_item(id, "weapon_flashbang")
                         case 4:fm_give_item(id, "weapon_smokegrenade")

                        }
                        if(liczba>4) liczba=1
                        else liczba++
                       show_hudmessage(id, "[Aliestare] Zrobiles Granaty.")
}

zadeklaruj gdzie wyzej sobie
new liczba

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#48 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 07.03.2010 13:50

Nie respie się po śmierci, ustawiłem na 1/2 i ani razu sie nie odrodziłem. ;/ Co robić?

@@@@EDIT:

RESPI SIE!


@Up:

Gdzie zadeklarowac?:< Dobra, wiem, pod switchem,

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 07.03.2010 13:53


#49 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.03.2010 14:05

nieeeee bo wtedy nie dostaniesz zadnego granata gdzies na gorze tam gdzie jest pelno "new" wpisz
new liczba=1

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#50 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 07.03.2010 14:15

Ok, + dam jutro, bo nei moge teraz. Zrobilem mniejsza grawitacje, jak zrobic, aby archy na niegp dzialaly? bo jak archa dostanie to ma grwitacje z klasy. ;/

A czy z blindem mogęzrobić tak samo jak z respawnem?

@@EDIT:

Vertricus napisał:

No prościej rzecz ujmując:
-Robisz nową zmienną globalną
-Jak jest sprawdzenie przed użyciem danego przedmiotu czy gracz go posiada to ty dodajesz że jak nie ma to ma sprawdzić czy nie ma czasem tej zmiennej bądź można prościej danej klasy jednak tu czasem będą problemy dlatego lepiej zmienna :]
-Tej zmiennej przypisujesz wartość która ci odpowiada przy wyborze danej klasy ale na przed menu trzeba ją wyzerować aby nie było żeby gracz latał w kilku mocach.
-Jako że nie dodaliśmy aby sprawdzał naszą zmienną do motd o itemkowym info nie będzie ona wyświetlana w tymże motd ^D^


Czyli:

new b_grav[id]

Następnie:
/* ==================================================================================================== */
public check_class()
{
	for (new id=0; id < 33; id++)
	{
  		if((player_class[id] == Ninja) && (is_user_connected(id))) || if(c_gravi < 0)
		{
			
			
			if (is_user_alive(id)) set_user_armor(id,100)	
		}
		set_gravitychange(id)
		set_renderchange(id)
	}
}
			

/* ==================================================================================================== */

Przed switchem zeruje funkcje:

c_gravi[id] = 0

I w menu klas:

case 0: 
		{	
			player_class[id] = Mag
                        c_gravi[id] = 1			
		}


I zmieniam:


public set_gravitychange(id)
{
	if(is_user_alive(id) && is_user_connected(id))
	{
		if(player_class[id] == Ninja)
		{
			if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.17)
			else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.2)
			else set_user_gravity(id, 0.25)
		}
		else if (plater_class[id] == Mag)
		{
			if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.3)  // < tu zmień
			else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.35) // < tu zmień
			else set_user_gravity(id, 0.25)
		}
		else
		{
			set_user_gravity(id,1.0*(1.0-player_b_gravity[id]/12.0))
		}
	}


Nie wiem czy w piblic_check_class jest dobrze. :<

A zamiast zmiennej nie mogłoby być tak:

/* ==================================================================================================== */
public check_class()
{
	for (new id=0; id < 33; id++)
	{
  		if((player_class[id] == Ninja || if (player_class[id] == Mag) && (is_user_connected(id)))
		{
			
			
			if (is_user_alive(id)) set_user_armor(id,100)	
		}
		set_gravitychange(id)
		set_renderchange(id)
	}
}
			

/* ==================================================================================================== */


@@@EDIT:

To jest funkcja na danie pancerza Ninja, to ja nei wiem gdzie to zmienić.

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 07.03.2010 15:14


#51 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.03.2010 15:26

if(player_class[id] == Ninja || c_gravi[id] > 0)

  • +
  • -
  • 1

#52 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.03.2010 16:57

albo
|| player_class==Mag

ponadto

else if (player_class[id] == Mag)

zamiast

else if (plater_class[id] == Mag)

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#53 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 10.03.2010 14:17

To do tego:

public set_gravitychange(id)
{
	if(is_user_alive(id) && is_user_connected(id))
	{
		if(player_class[id] == Ninja)
		{
			if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.17)
			else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.2)
			else set_user_gravity(id, 0.25)
		}
		else if (plater_class[id] == Mag)
		{
			if(player_b_gravity[id]>6) set_user_gravity(id, 0.3)  // < tu zmień
			else if(player_b_gravity[id]>3) set_user_gravity(id, 0.35) // < tu zmień
			else set_user_gravity(id, 0.25)
		}
		else
		{
			set_user_gravity(id,1.0*(1.0-player_b_gravity[id]/12.0))
		}
	}

Czy do czego? ;/ Bo tamto to chyba na armor...

09 marzec 2010 - 20:56:
To pomoże ktoś? Proszę..

10 marzec 2010 - 14:17:
Zrobiłem tak:


new render=255
if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)
{
new inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]
render = 13

if(player_b_inv[id]>0)
{
while(inv_bonus>0)
{
inv_bonus-=20
render--
}
}


Ale jak w wyborze klasy daje
c_widz[id] = 120
To klasa i tak ma niewidzialność jak Ninja. Co robię źle?

#54 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.03.2010 14:27

new render=255

           new inv_bonus

                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)

                                {

                                 if(player_class[id[!=Ninja) inv_bonus = 255-c_widz[id]

                                else inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]

                                render = 13

                                

                                if(player_b_inv[id]>0)

                                {

                                        while(inv_bonus>0)

                                        {

                                                inv_bonus-=20

                                                render--

                                        }

                                }

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#55 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 10.03.2010 14:45


new render=255
           new inv_bonus
                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)
                                {
                                 if(player_class[id[!=Ninja) inv_bonus = 255-c_widz[id]
                                else inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]
                                render = 13
                                
                                if(player_b_inv[id]>0)
                                {
                                        while(inv_bonus>0)
                                        {
                                                inv_bonus-=20
                                                render--
                                        }
                                }


Nadal widać go jak Ninje...

A przed Switchem mam wpisać
c_widz[id] = 0

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 10.03.2010 14:45


#56 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.03.2010 14:50

new render=255

           new inv_bonus

                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)

                                {

                                 if(player_class[id[!=Ninja) inv_bonus = 255-c_widz[id]

                                else inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]

                                render = 13

                                

                                if(player_b_inv[id]>0 || c_widz[id] > 0)

                                {

                                        while(inv_bonus>0)

                                        {

                                                inv_bonus-=20

                                                render--

                                        }

                                }

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#57 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 10.03.2010 15:01


new render=255
           new inv_bonus
                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)
                                {
                                 if(player_class[id[!=Ninja) inv_bonus = 255-c_widz[id]
                                else inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]
                                render = 13
                                
                                if(player_b_inv[id]>0 || c_widz[id] > 0)
                                {
                                        while(inv_bonus>0)
                                        {
                                                inv_bonus-=20
                                                render--
                                        }
                                }


Teraz całkiem go nie widać. ;/

#58 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.03.2010 15:13

bo za duzo ustawiles przez to tak masz sprobuj tak

new render=255
           new inv_bonus
                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)
                                {
                                 if(player_class[id[!=Ninja){
                                          inv_bonus = 255-c_widz[id]
                                          render = 50
                                 }
                                else {
                                         inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]
                                         render = 13
                                }
                                
                                if(player_b_inv[id]>0 || c_widz[id] > 0)
                                {
                                        while(inv_bonus>0)
                                        {
                                                inv_bonus-=20
                                                render--
                                        }
                                }

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#59 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 10.03.2010 15:28


bo za duzo ustawiles przez to tak masz sprobuj tak

new render=255
           new inv_bonus
                        if (player_class[id] == Ninja || c_widz[id] > 0)
                                {
                                 if(player_class[id[!=Ninja){
                                          inv_bonus = 255-c_widz[id]
                                          render = 50
                                 }
                                else {
                                         inv_bonus = 255 - player_b_inv[id]
                                         render = 13
                                }
                                
                                if(player_b_inv[id]>0 || c_widz[id] > 0)
                                {
                                        while(inv_bonus>0)
                                        {
                                                inv_bonus-=20
                                                render--
                                        }
                                }


Dobra, ale gdzie teraz ustawiam widoczność tego c_widz[id]? Tutaj:


if(player_class[id[!=Ninja){
                                          inv_bonus = 255-c_widz[id]
                                          render = 50

I zamiast Render swoją sumę, czy w wyborze klasy jak wpisze tam:

c_widz[id] = 150

Bo tak wpisałem, ale nie wiem gdzie zmienia się...

#60 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.03.2010 15:36

w switchu przypisujacym klase dajesz
c_widz[id] = 150

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych