Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Generowanie statusu serwera

PHP

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
54 odpowiedzi w tym temacie

#41 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 24.07.2010 22:57

Linia 105.
  • +
  • -
  • 0

#42 XQS

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 06.08.2010 20:46

Mam coś żle, niby dziala ale tylko z serwerem ustawionym w configu gdy brak dodanych parametrów w adresie.

Obojętnie co bym nie dodał w ?ipserwera:port zawsze wyświetla się ten sam serwer.

           }
} else {
$conf_ip = ($_GET['ip'])?$_GET['ip']:'localhost';
$conf_port = ($_GET['port'])?$_GET['port']:'27016';
}



Przykład:

http://statusy.csns.pl/server/index.png?ip:port

  • +
  • -
  • 0

#43 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 06.08.2010 20:55

link.php?ip=IP SERWERA&port=PORT SERWERA

#44 XQS

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 06.08.2010 21:13

A dobra juz ogarnąłem.

Nie dopisywałem /ip=

Użytkownik XQS edytował ten post 06.08.2010 21:16

  • +
  • -
  • 1

#45 RIV3R

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 16.10.2010 10:16

Czegoś nie rozumiem wszystko pięknie widać, ale jak chce dodać kilka adresów ip to gdzie je mam wkleić? Pokaże mi ktoś jak powinno wyglądać to miejsce w indeksie z ip?

Przykłądowe ip:
11.111.11.111:27015
22.222.22.222:27015
33.333.33.333:27015


i gdzie dokleić te końcówki, żeby potem było:
xxx.xx/server.php?ip=xxx;port=xxx <- --- czy coś takiego

Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
  • +
  • -
  • 0

#46 Marcon

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:56
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Kołaczyce
Offline

Napisano 03.11.2010 17:41

Nie musisz wklejać ich nigdzie, po prostu dodajesz ip / port w adresie url w formie:
adres.pl/index.php?ip=IP_SERWERA:PORT

czyli na twoich przykładach będzie to wyglądać tak:
adres.pl/index.php?ip=11.111.11.111:27015
  • +
  • -
  • 0

#47 Elo09

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:31
Offline

Napisano 08.02.2011 17:07

Szukałem tego !! Bardzo mi pomogłeś !!
  • +
  • -
  • 0

#48 Black.

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:3
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Ludźmierz
Offline

Napisano 25.05.2011 13:38

Mam prośbę.

Powie mi ktoś jak zrobić aby na monitorze pokazywało obrazek mapy???

Z góry dzięki.



Na razie mi wyszło coś takiego:
Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#49 WarRIorS

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:204
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Japan
Offline

Napisano 30.05.2011 16:47

na forum przemka jest łatwiejszy skrypt który wypakowujesz tylko pliki.
I dostajesz link tylko dodajesz na koncu ip serwa i samo ci ustawia a renderek do monitoringu wybierasz se sam :).
Łatwiejsze szybsze.

#50 Black.

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:3
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Ludźmierz
Offline

Napisano 02.06.2011 08:51

Ale nie pokazuje obrazka mapy !
  • +
  • -
  • 0

#51 Soulbane

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:146
  • Imię:x
  • Lokalizacja:x
Offline

Napisano 11.06.2011 15:28

Jak dodać wykres online? Jest mi to potrzebne pilnie, wie ktoś może jak? :P
  • +
  • -
  • 0

#52 ExuS

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:175
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Zamość
Offline

Napisano 21.06.2011 21:03

No wreszcie, tego szukałem przez długi czas. ;)
  • +
  • -
  • 0
Serwery na sprzedaż - http://forum.gamehostingtalk.pl/showthread.php?12427-Serwery-sieci-GoldenGaming-pl

#53 glizda

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • Imię:Stefan
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.07.2011 14:08

Czy istnieje również jakiś inny, podobny skrypt o tym samym działaniu?
Jak zmienić tutaj grę z CSa na ET? (opartą o quake3?)
  • +
  • -
  • 0

#54 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 24.07.2011 14:32

@up
Takim skryptem jest GameQ ;)

GameQ - A PHP Gameserver Status Query Library
  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#55 glizda

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • Imię:Stefan
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.07.2011 14:46

Jak za jego pomocą wygenerować obrazek?
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych