Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Exp postaci.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 GoldeN

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 08.02.2010 15:44

Witam. Jak zrobić tzw. Fast Exp na DiabloModzie? Chodzi o to, że na 7 lvlu już idzie po 3%. :/

Oraz jak dodać jakieś itemy/klasy?

#2 flare

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:18
  • Lokalizacja:Italy
Offline

Napisano 08.02.2010 15:56

co do expa wystarczy odpowiednio cvary ustawic,co do klas i itemkow gdzies na forum sa poradniki
  • +
  • -
  • 0

#3 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 08.02.2010 16:10

co do expa wystarczy odpowiednio cvary ustawic,co do klas i itemkow gdzies na forum sa poradniki


To napisz mi ile wpisać? Zeby było dobrze?

Oraz czemu jak nowy gracz wchodzi, to nei może wybrać klasy? Wpisuje /klasa i nic, nawet reconnect nie pomaga? :/ Dopiero po zmianie mapy ma.

Użytkownik GoldeNx3 edytował ten post 08.02.2010 16:14


#4 flare

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:18
  • Lokalizacja:Italy
Offline

Napisano 08.02.2010 16:35

diablo_xpbonus 80
diablo_xpbonus2 120
diablo_dmg_exp 12

klasa wchodzi po mapie dlatego ze uzywasz wersji 5.9l i trgo nie mozna chyba zmienic
  • +
  • -
  • 0

#5 GoldeN

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:676
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:DG
Offline

Napisano 08.02.2010 18:54

Może ktoś się jeszcze wypowiedzieć? Może istnieje jakiś sposób?

#6 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 12.02.2010 12:20

nie nie ma sposobu.
Ta wersja tak w sobie ma. Nowy gracz po wejściu wysyła swoje informacje do bazy mysql. Tam są one zapisane.
Dopiero po zmianie mapy wysyłana jest wiadomość zwrotna z lvl i expem klas danego gracza.
Czemu tak jest? Patrz 2 linijki wyżej.
Co do tego co powiedział flare
Możesz samemu pokombinować i ustawić tak jak będzie się tobie podobało.
Jest jeszcze drugi sposób a w zasadzie współdziała z tym pierwszym.
Możesz zmienić progi: (są to te cyferki tzn to jest ilość exp przypadająca na dany poziom)
new LevelXP[100] = { 0, 50, 100, 150, 200, 275...

Użytkownik KoRnY edytował ten post 12.02.2010 12:20

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#7 flare

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:18
  • Lokalizacja:Italy
Offline

Napisano 12.02.2010 17:05

korny lepiej cvarami ustawic :P po zmianie progow czesto bugi sa.
  • +
  • -
  • 0

#8 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 12.02.2010 20:51

ja na moim serwie mam 1000xp za pake i zrobione od 0 progi.
Bugów nie mam. Wynikają one tylko z błędów ludzkich tzn : źle postawiony przecinek , zje się jedną cyferkę , brakujący wpis.
Ale jak zrobi się to porządnie to nie ma żadnych bugów :]
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 13.02.2010 14:27

macie tutaj array creator by me tworzy tablice i zapisuje w pliku tablica.txt moze nie dzialac pod systemy 64 bit

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 13.02.2010 14:48

G[o]Q troche bez sensu tabela... z lvl 1 na 2 tyle samo expa trzeba zdobyc co z lvl 999 na 1000 - zawsze taki sam :F

Dał być cos w rodzaju funkcji kwadratowej z a*x^3+b*x^2+c*x+d z dobieralnymi a,b,c,d by byla lepsza kontrola nad tym...

No i może graficzna interpretacja tego (wykres exp'a od lvl'a) i bylo by to wpelni użyteczne.

Edit: Aaa i musi w programie byc zabezpieczenie (przy uzyciu funkcji tej co wyzej) by nie bylo sytuacji ze exp[i]>exp[i+1]

new LevelXP[100] = {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,         //21
21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,         //40
41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,         //60
61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,         //80
81,82,83,84,85,86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100}
Przyklad wygenerowany z programu xD

Edit: brakuje tez ostatniego lvl'a nie do osiągnięcia ;)

Edit2: od 0 do 100 jest 101 rekordow, wiec bedzie error przy kompilacji - zla liczba elementow do rozmiaru tablicy :D
  • +
  • -
  • 0

#11 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 13.02.2010 17:48

wiem dalem za duzy licznik o 1 a co do wzoru to nie mialem pomyslu za bardzo a chcieli miec fast xP co do wykresu to nie chce mi sie go robic bo tryb graficzny w pascalu ma to do siebie ze jest do niczego :D

edit jak ktos chce to macie kod :D
uses crt;
var i,k:integer;
prog:real;
plik:text;

begin
clrscr;
writeln('Witaj w prostym programie tworzacym tabele expa do DM by G[o]Q');
write('podaj wartosc poczatkowa ');readln(prog);
write('podaj max. lvl ');readln(i);

assign(plik,'tabela.txt');
rewrite(plik);
write(plik,'new LevelXP[',i,'] = {0,');
for k:=1 to i-2 do
    begin
         write(plik,prog*k:0:0,',');
         if (k mod 20)= 0 then
             if k<22 then writeln(plik,'         //',k+1)
             else writeln(plik,'         //',k);
    end;
write(plik,prog*i:0:0,'}');

close(plik);
clrscr;
write('tabela zostala zapisana w pliku tabela.txt');
readln;
end.

Użytkownik G[o]Q edytował ten post 13.02.2010 17:50

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#12 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 13.02.2010 17:49

G[o]Q nie chce cie martwic, ale do niczego, to to sie nie przyda :P
  • +
  • -
  • 0

#13 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 13.02.2010 18:16

wiem o tym przeciez nie pisalem tego zeby all zaczeli uzywac tego tylko tak sobie napisalem z nudow i mu wrzucilem bo nie wiedzial sam co ma zrobic jeszcze mu o bugach naopowiadali
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#14 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 13.02.2010 18:21

zamiast robic funkcje opisujaca kazdy lvl, to zrob funkcje co opisuje zmiane exp'a

np:

exp[i+1]=exp[i]+a*x^2+b*x+c

czyli mozesz zrobic:

10,20,30,40,50 (a,b=0,c=10)
10,20,40,70,110 (a,c=0,b=10)
10,11,15,24,40,65,101 (a=1,b,c=0)

i kombinacje
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych