cod problem z silnikiem
HUNT123
02.03.2021
mam problem po wgraniu paczki i dopisaniu debug wyskakuja mi błędy typu :
Called dynanative into a paused plugin.
L 03/02/2021 - 14:28:27: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "codclass_Marines.amxx", version "1.0")
L 03/02/2021 - 14:28:27: [AMXX] Run time error 10: native error (native "cod_register_class")
L 03/02/2021 - 14:28:27: [AMXX] [0] codclass_Marines.sma::plugin_init (line 29)
chodzi o silnik ale nie wiem jak to naprawić
Engi
02.03.2021
Wyraźnie masz napisane w jakim pliku i w jakiej linii masz szukać błędu. Bez sma i tak nikt nic nie zrobi.
HUNT123
02.03.2021
Wyraźnie masz napisane w jakim pliku i w jakiej linii masz szukać błędu. Bez sma i tak nikt nic nie zrobi.
chodzi o to ze to pojawia mi sie przy wszytskich klasach i perkach
#include <amxmodx> #include <codmod> #include <ColorChat> #include <fun> #include <ColorChat> #define CZAS_GODMOD 3 new const nazwa[] = "Marines"; new const opis[] = "Ma 3 sekund niesmiertelnosci!"; new const bronie = 1<<CSW_FAMAS; new const zdrowie = 10; new const kondycja = 10; new const inteligencja = 0; new const wytrzymalosc = 0; new bool:wykorzystal[33]; new bool:ma_klase[33]; new msg_bartime; public plugin_init() { register_plugin(nazwa, "1.0", "HUNT"); msg_bartime = get_user_msgid("BarTime"); register_event("ResetHUD", "ResetHUD", "abe"); cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc); } public cod_class_enabled(id) { ColorChat(id, GREEN, "^x04|*| ^x01 Klasa ^x04%s ^x01zostala stworzona przez ^x04HUNT ^x04 |*|", nazwa); ma_klase[id] = true; ResetHUD(id); } public cod_class_disabled(id) { ma_klase[id] = false; } public cod_class_skill_used(id) { if(!is_user_alive(id)) return; if(wykorzystal[id]) { ColorChat(id, NORMAL, "Wykorzystales juz swoja niesmiertelnosc!"); return; } wykorzystal[id] = true; set_user_godmode(id, 1); set_user_rendering(id, kRenderFxGlowShell, 255, 0, 0); set_task(CZAS_GODMOD.0, "WylaczGod", id); message_begin(MSG_ONE, msg_bartime, _, id) write_short(CZAS_GODMOD) message_end() } public WylaczGod(id) { if(!is_user_connected(id)) return; set_user_godmode(id, 0); set_user_rendering(id, kRenderFxGlowShell, 0, 0, 0); } public ResetHUD(id) wykorzystal[id] = false;
Użytkownik HUNT123 edytował ten post 02.03.2021 15:31
DarkGL
02.03.2021
Ten temat został przeniesiony z forum
Mody → Call of Duty Mod → Bugi
do
Mody → Call of Duty Mod → Problemy
Rivit
03.03.2021
Wygląda jakby silnik nie wystartował.
Odpal serwer, wpisz w konsole serwera "amxx plugins" i daj to co wyskoczy. W logach poszukaj informacji o błędach ale z silnika cod mod.
HUNT123
03.03.2021
Wygląda jakby silnik nie wystartował.
Odpal serwer, wpisz w konsole serwera "amxx plugins" i daj to co wyskoczy. W logach poszukaj informacji o błędach ale z silnika cod mod.
[AMXX] Plugin "QTM_CodMod.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "cod_get_mission_progress") - check your modules.ini
szukałem tej funkcji w silniku i jej nie ma
modules.ini :
;;; ; To enable a module, remove the semi-colon (;) in front of its name. ; If it's not here, simply add it its name, one per line. ; You don't need to write the _amxx part or the file extension. ;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;; ;; You can have any number on at a time. Use ;; ;; amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; mysql sqlite ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;; Put third party modules below here. ;; ;; You can just list their names, without the _amxx ;; ;; or file extension. ;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;; These modules will be auto-detected and loaded ;; ;; as needed. You do not need to enable them here ;; ;; unless you have problems. ;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; fun engine fakemeta geoip sockets regex nvault cstrike csx hamsandwich
Użytkownik HUNT123 edytował ten post 03.03.2021 11:09
KoRrNiK
03.03.2021
A ty przypadkiem nie masz wyłączonego pluginu od misji? bo silnik używa z niego natyw i nie ma jak go użyć ponieważ nie masz włączonego pluginu z zarejestrowanym tym natywem.
HUNT123
03.03.2021
A ty przypadkiem nie masz wyłączonego pluginu od misji? bo silnik używa z niego natyw i nie ma jak go użyć ponieważ nie masz włączonego pluginu z zarejestrowanym tym natywem.
Jestem idiota
nie wlaczylem pluginu od klanow i misji ...
Starość wita
HUNT123
03.03.2021
tylko teraz wywala mi błąd :
Na serwerze wystąpił błąd: ERROR : IndexOfEdict: bad entity
HUNT123
03.03.2021
Podaj szerszy zakres logów.
znalazłem chochlika był nim perk :
#include <amxmodx> #include <fakemeta> #include <codmod> #define DMG_BULLET (1<<1) new const perk_name[] = "Twardy Baniak"; new const perk_desc[] = "Nie dostajesz obrazen od strzalu w glowe"; new bool:ma_perk[33]; public plugin_init() { register_plugin(perk_name, "1.0", "QTM_Peyote"); cod_register_perk(perk_name, perk_desc); register_forward(FM_TraceLine, "TraceLine"); } public cod_perk_enabled(id, wartosc) ma_perk[id] = true; public cod_perk_disabled(id) ma_perk[id] = false; public TraceLine(Float:start[3], Float:end[3], conditions, id, trace) { if(get_tr2(trace, TR_iHitgroup) != HIT_HEAD) return FMRES_IGNORED; new iHit = get_tr2(trace, TR_pHit); if(!is_user_connected(iHit)) return FMRES_IGNORED; if(!ma_perk[iHit]) return FMRES_IGNORED; set_tr2(trace, TR_iHitgroup, 8); return FMRES_IGNORED; }
codperk_twardybaniak.sma 933 bajtów
52 Ilość pobrań
jakieś sugestie czemu zacina serwer ?
Misiu.
04.03.2021
Z tego co wiem na najnowszych modułach wgranie tego perku czy też klasy z twardym baniakiem powoduje crashe.
Spotkałem się z tym już na innych serwerach kilkukrotnie.
Sam do końca nie znam niestety rozwiązania, spróbuje się coś więcej dowiedzieć i edytuje wpis.
Engi
04.03.2021
A co gdyby przepisać to do hamsandwich?
Ukradzione z alliedów:
public plugin_int( ){RegisterHam(Ham_TraceAttack, "player", "attack_player");}public attack_player( id, iAttacker, Float:flDamage, Float:fVecDir[3], tr ){if ( id != iAttacker && IsPlayer( iAttacker ) && cs_get_user_team( id ) != cs_get_user_team( iAttacker ) && get_tr2( tr, TR_iHitgroup ) == HIT_HEAD ){set_tr2(tr, TR_iHitgroup, HIT_CHEST);set_tr2(tr, TR_iHitgroup, HIT_STOMACH);}}Trzeba tylko to przerobić, według mnie kanapka nada się do tego lepiej
KoRrNiK
05.03.2021
Zamień sobie.
register_forward(FM_TraceLine, "TraceLine");
->
register_forward(FM_TraceLine, "TraceLine", 1);