Czy jest mo偶liwo艣膰 napisania wallhack'a dzia艂aj膮cego po stronie serwera ?
M贸wi膮c wallhack mam na my艣li mo偶liwo艣膰 obserwowania graczy przez 艣ciany w艂膮cznie z modelem, a nie ESP kt贸re wy艣wietla na ekranie jaki艣 kwadracik lub wiadomo艣膰 hud zajmuj膮c膮 tylko dost臋pne kana艂y.
Znalaz艂em tylko ten plugin:
https://forums.allie...ead.php?t=89081
Efekt bardzo dobry ale jest jeden problem. Modele widoczne przez 艣ciany nie maj膮 animacji i ci膮gle patrz膮 si臋 w stron臋 obserwuj膮cego. Dziwnie to wygl膮da.
Pro艣ciej by艂oby po prostu ustawi膰 entity gracza 偶eby by艂 widoczny zza 艣cian, ale tego si臋 nie da zrobi膰.
Czy mo偶na utworzy膰 sprite ale jako model przypisa膰 .mdl ? Zar贸wno do .mdl i .spr u偶ywa si臋 pfnPrecacheModel. Wi臋c by膰 mo偶e uda艂oby si臋 stworzy膰 taki sprite, ustawi膰 mu animacj臋 i obr贸ci膰. Chocia偶 nie wiem, mo偶liwe 偶e gadam g艂upoty, nigdy tego nie sprawdza艂em.
Mo偶e kto艣 ma jakie艣 rozwi膮zanie i chcia艂by si臋 nim podzieli膰 ? (Oczywi艣cie nie mam tu na my艣li skorzystania z jakiego艣 ogromnego .spr maj膮cego tysi膮ce klatek na ka偶dy model i sekwencje
).
Uwa偶am 偶e by艂by to ciekawy projekt gdyby da艂o si臋 od strony serwera doda膰 graczom wh razem z dzia艂aj膮cymi animacjami i jednocze艣nie skalowaniem. To 偶adna nowo艣膰 偶e sporo graczy lubi korzysta膰 z cheat贸w typu WH. A dlaczego ? Bo ka偶dy lubi udawa膰 偶e nie widzi graczy zza 艣cian i czuje si臋 wtedy bezpieczniej biegaj膮c po mapie. Gdyby to wykorzysta膰 na jakim艣 serwerze i tak przyk艂adowo jednemu graczowi da膰 wi臋cej HP oraz wallhacka... Zastosowa艅 jest sporo szczeg贸lnie na takie bardziej customowe serwery, ale najwa偶niejsze pytanie jest takie, czy da si臋 to w og贸le zrobi膰.

Dodatki SourceMod