Deathrun Manager v3.0.3 [13/02/2010]
bakul. <3
09.11.2009

..:Opis:..
Deathrun Manager dla gier Counter Strike i Counter Strike: Condition Zero
Co on robi?
Co rundę automatycznie przenosi losową osobę z drużyny CT do TT.
Wyłącza/włącza komendy radiowe (ustawiane za pomocą cvar`a)
Wyłącza/włącza malowanie tagów (spray`ów) na serwerze (ustawiane za pomocą cvar`a)
Rozpoczyna rundę dopiero, gdy wykryje, że przynajmniej jeden gracz jest w drużynie TT
Sprawdza co 15 sekund czy jest gracz w TT, gdy go nie ma restartuje rundę (nie mapę)
Usuwa bronie dla graczy na początku rundy.
Life System
Zyskasz jedno życie momencie, kiedy zabijesz wroga. To życie będziesz mógł wykorzystać, gdy się zabijesz.
..:Instalacja
DRM_trigger_hurt_fix.amxx do addons/amxmodx/plugins
DeathrunManager.amxx do addons/amxmodx/plugins
deathrun.txt do addons/amxmodx/data/lang
DeathrunManager.sma do addons/amxmodx/scripting
DRM_trigger_hurt_fix.sma do addons/amxmodx/scripting
..:Cvar`y
1=włącz; 0=wyłącz
Włącz/wyłącz plugin
deathrun_toggle 1/0
Włącz/wyłącz blokowanie spray`ów
deathrun_spray 1/0
Włącz/wyłącz blokowanie komend radiowych
deathrun_radio 1/0
Włącz/wyłącz dawanie USP dla CT
deathrun_giveusp 1/0
Włącz/wyłącz strefę kupowania
deathrun_removebz 1/0
Włącz/wyłącz usuwanie pieniędzy i czasu z ekranu HUD
deathrun_hidehud 1/0
Włącz/wyłącz blokowanie pieniędzy
deathrun_blockmoney 1/0
Włącz/wyłącz blokowanie komendy 'kill' w konsoli
deathrun_blockkill 1/0
Włącz/wyłącz przenikanie przez innych graczy
deathrun_semiclip 1/0
Włącz/wyłącz system żyć, jeśli ustawione na 2, terroryści ze zwycięskiej drużyny otrzymają 1 punkt życia
deathrun_lifesystem 2/1/0
Jeśli ustawione na 1, wyświetlana nazwa gry to 'Deathrun v3.0'
deathrun_gamename 1/0
Włącz/wyłącz tracenie HP przez TT przy upadku z wysokości
deathrun_terrnfd 1/0
..:Dodatkowe opcje
1. Aby zmienić prefix (standardowo: [Deathrun]) wystarczy znaleźć w 23 linijce:
// Messages prefix new const g_szPrefix[ ] = "[Deathrun]";I zmienić na takie jakie chcemy przykładowo możemy wpisać nazwę naszego forum lub coś innego.
2. Nazwa bota (standardowo: DRM Fake Player), aby to zmienić odnajdujemy w 20 linijce:
// Bot name new const g_szBotName[ ] = "DRM Fake Player";3. Usuwanie bota (17 linijka)
Znajdź:
#define FAKE_PLAYERi zamień na:
// #define FAKE_PLAYER
..:Zmiany:
Wersja 3.0.3
Naprawiono system żyć
Mała optymalizacja semiclip
Wersja 3.0.2
Naprawiono robienie spray-ów przy starcie rundy kiedy były wyłączone
Version 3.0.1
Naprawiono nieśmiertelnego bota kiedy system żyć był wyłączony
Tłumaczenie by ~bakul & honey
Załączone pliki
Użytkownik DarkGL edytował ten post 10.09.2011 16:56
honey
09.11.2009
Mógłbyś zrobić paczkę z tego i opisać również ten plugin DRM_trigger_hurt_fix co dokładnie robi.
Dla ciekawskich - plugin eliminuje różne błędy
Dodatkowo:
2. Nazwa bota (standardowo: DRM Fake Player), aby to zmienić odnajdujemy w 20 linijce:
Znajdź:
Dla ciekawskich - plugin eliminuje różne błędy
Dodatkowo:
// Messages prefix new const g_szPrefix[ ] = "[Deathrun]";I zmienić na takie jakie chcemy przykładowo możemy wpisać nazwę naszego forum lub coś innego.
// Bot name new const g_szBotName[ ] = "DRM Fake Player";3. Usuwanie bota (17 linijka)
Znajdź:
#define FAKE_PLAYERi zamień na:
// #define FAKE_PLAYER
bakul. <3
09.11.2009
Wiem tyle co Ty, czyli, że eliminuje różne błędy.Mógłbyś zrobić paczkę z tego i opisać również ten plugin DRM_trigger_hurt_fix co dokładnie robi.
Rubasze
01.12.2009
Mam pytanko:
Gdzie można zmienic to DeathRun v3.0 które jest jako gra w ulubionych, na swój własny tekst ?
Jeśli ustawione na 1, wyświetlana nazwa gry to 'Deathrun v3.0' deathrun_gamename 1/0
Gdzie można zmienic to DeathRun v3.0 które jest jako gra w ulubionych, na swój własny tekst ?
Rubasze
05.12.2009
zer0., A i jeszcze mam pewien problem mam tą wersje :
i co dziennie serwer się zawiesza dziś byłem przy tej sytuacji i wiem co jest tego przyczyna zawsze jak ma sie wylaczyc to na poczatku nowej mapy ten bot zamiast byc w tt od razu to jest na speccie i wtedy po 3sek serwer off.
Logi czyste jak coś, może to przyczyna tego plugina ?
http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=78197to to samo,
i co dziennie serwer się zawiesza dziś byłem przy tej sytuacji i wiem co jest tego przyczyna zawsze jak ma sie wylaczyc to na poczatku nowej mapy ten bot zamiast byc w tt od razu to jest na speccie i wtedy po 3sek serwer off.
Logi czyste jak coś, może to przyczyna tego plugina ?
team_limiter.amxx
Wiewiorek
22.12.2009
Mam ten sam problem co Rubasze, tylko że ja nie mam tego bota a server przy zmianie mapy się zawiesza
nie zawsze ale sie zawiesza.
.minD
14.03.2010
ja polecam starszą wersje... nie wiem czemu
bardziej mi się podoba i lepiej śmiga
Magnetix
30.03.2010
Hmmm jestem jedynym któremu zapewne to nie działa... Mam problem wszystko instaluje tak jak wyżej, cvary ustawiam. Restartuje serwer i wchodzę na serwer z kolegą i chcemy go przetestować ale on nie działa. Serwera nie crashuje, nie zwiesza wszystko działa. Wchodze w amxmodmenu i chce zobaczyć czy w ogóle plugin działa ale niestety nie. Jakieś sugestie?
lays1992
03.04.2010
Elo, a jest możliwość zrobienia, żeby bot wychodził przy 5 osobach na serwerze, jak to ejst zrobione w modzie KZ??
PuchateQ
19.05.2010
Mam pytanko, a więc chce skasować bota . I robię tak jak napisano a dalej on jest. ;/
igor2-10
22.05.2010
PuchateQ trzeba jeszcze skompilować plugin a następnie podmienić u siebie na serwerze .