Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Ukrycie funkcji client_connect


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aezakmi

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
Offline

Napisano 06.11.2009 23:22

Witam. Chciałbym, aby przy wchodzeniu na serwer nie było widać, jakie procesy są wykonywane na wchodzącym graczu tzn.
public client_connect(id){
	if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_IMMUNITY)){
		get_user_name(id, nick, 63)
		client_cmd(id, "exec /tester.cfg")
Tak wygląda kawałek kodu i jak widać mamy client_cmd... przy wchodzeniu na serwer gracz widzi, że serwer próbuje otworzyć jakiś plik (zakładamy, że go nie posiada). I tu pytanie. Da się to jakoś ukryć? Zaznaczę, że na scriptingu się nie znam (robię metodą kopiowania).
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 06.11.2009 23:34

No chyba niezbyt to wykonalne.
Bo komenda musi zostać wysłana do konsoli gracza.
Można wy dać clear'a konsoli ale to chamskie zagranie i będzie widać że coś jest nie tak.
  • +
  • -
  • 0

#3 Aezakmi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
Offline

Napisano 06.11.2009 23:46

Tzn. jak clear konsoli ? Mógłbym chociaż sprawdzić, może mi się spodoba. Jak możesz to wytłumacz. Dzięki.
  • +
  • -
  • 0

#4 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 06.11.2009 23:51

client_cmd(id, "cls");

  • +
  • -
  • 0

#5 Aezakmi

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:38
Offline

Napisano 07.11.2009 00:01

Hmm. Gdzie to umieścić w moim kodzie, tym co podałem?
  • +
  • -
  • 0

#6 ...

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:612
  • Lokalizacja:Jasło
Offline

Napisano 07.11.2009 01:45

pod tym co podales
client_cmd(id, "clear");





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych