Skocz do zawartości

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
BaseBuilder

Odległość od bariery HMM?

basebuilder

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Pawlik4Ver

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:239
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.01.2019 00:31

Cześć, mam problem chodzi mi o odległość enta od bariery napisałem kod ale coś nie działa,

Jeżeli od bytu "barrier" będzie przemieszczany obiekt w odleglosci do 500, to wyświetli mi komunikat "Odległość osiągnięta"

ma ktoś jakieś sugestie?

 

Mój kod:

public bariera(id){
   g_iEntBarrier = find_ent_by_tname( -1, "barrier" ); // szuka bariery
   new Float:fOrgin[3];//tworzy tablice wspolrzednych
  entity_get_vector(g_iEntBarrier , EV_VEC_origin, fOrgin); // pobieramy współrzędne bramy
 
   while((g_iEntBarrier  = find_ent_in_sphere(-1, fOrgin, 500.0)) != 0) 
   {
     if( pev( g_iEntBarrier, pev_iuser4 ) ){
    ColorChat(g_iEntBarrier ,TEAM_COLOR,"Odleglosc osiagnieta");
    ColorChat(id,TEAM_COLOR,"Odleglosc osiagnieta");
   }
   }
 
}
 

Tworze strony Internetowe/WWW (HTML5/CSS, PHP), oraz robię paczki do cs1.6( pisze pluginy też ) na zamówienie.

SPRZEDAM PACZKĘ BASEBUILDER DNKS, mod doskonalony paczka możliwa do zobaczenia przed zakupem, więcej na priv lub GG: 62653757

Skontaktować możesz się zemną przez GG:62653757


#2 Wicked.

    Introwertyczny i nonszalancki śmietnik bez krzty empatii

  • Support Team

Reputacja: 987
Master

  • Postów:1 957
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 12.01.2019 01:01

Po 1. printujesz entowi z id > 32 wiadomość, co (jeśli dobrze pamiętam strukturę colorchatu) się wywali na ryj z błędem o index out of bounds, albo jeszcze innym.

Po 2. get_distance/_f


  • +
  • -
  • 0

Nie dołączam do żadnej sieci, nie pomagam z tworzeniem paczek, nie napisze pluginów za zero.






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: basebuilder

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Coinsy CSGOAtse Za SMS, PSC , Przelew - CoinSell.pl