[Cod Nowy] Procent doswiadczenia za wszyst...
Linux'
08.04.2017
W tym prostym tutorialu zaprezentuje w jaki sposób możemy zrobić by wybrana przez nas osoba - załóżmy że posiadacz określonej flagi, otrzymywał zwiększony procent doświadczenia absolutnie za wszystko.
Zasada jest dość prosta, musimy przejść do public Action:UstawNoweDoswiadczenie(client, doswiadczenie) w silniku naszego coda a następnie pod:
new nowe_doswiadczenie = doswiadczenie-doswiadczenie_gracza[client];
dodać
if(doswiadczenie_gracza[client] < doswiadczenie) // warunek blokujacy mnozenie wartosci ujemnych { if(GetUserFlagBits(client) & ADMFLAG_CUSTOM1) // sprawdzanie czy gracz spelnia warunek, w tym wypadku posiada flage nowe_doswiadczenie = RoundFloat((doswiadczenie-doswiadczenie_gracza[client])*1.10); // 1.10 = 110% czyli o 10% wiecej od przecietnego gracza }
teraz wystarczy już zapisać i ponownie skompilować silnik by cieszyć się dodatkiem.
Silnik wraz z paczką modyfikacji, można nabyć wyłącznie poprzez kontakt ze mną. Więcej o tym w sygnaturze.
Rodzyn
08.04.2017
Czyli jeżeli dobrze rozumiem Linux, to udostępniłeś tutorial jak coś dodać do twojego silnika który sprzedajesz? Czyli innym się nie przyda?
Nie powinieneś czasem tego udostępnić w ramach swoich klientów niż tutaj na forum? Nie chcę Cię urazić ani nic z tych rzeczy lecz wydaje mi się że poza twoimi klientami nikomu się nie przyda
Chyba że o czymś nie wiem i przynajmniej połowa osób tutaj na forum kupiła od Ciebie paczkę?
Linux'
08.04.2017
Czyli jeżeli dobrze rozumiem Linux, to udostępniłeś tutorial jak coś dodać do twojego silnika który sprzedajesz?
Czyli innym się nie przyda?
![]()
Nie powinieneś czasem tego udostępnić w ramach swoich klientów niż tutaj na forum? Nie chcę Cię urazić ani nic z tych rzeczy lecz wydaje mi się że poza twoimi klientami nikomu się nie przyda
Chyba że o czymś nie wiem i przynajmniej połowa osób tutaj na forum kupiła od Ciebie paczkę?
Wszystko co robię jest robione w jakimś konkretnym kierunku, nie bez powodu wybrałem mn to forum a nie np własną stronę. Nie wykluczone, że modyfikacja zostanie udostępniona dla wszystkich w bardzo odległej przyszłości. Zauważ także, że na takiej lub podobnej zasadzie działają np przedstawiciele płatnych sklepów pod gry którzy oprócz tego wymagają także wykupienia płatnych licencji.