Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

System Rezerwacji Nicków


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#41 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 08.11.2009 12:41

Ustawione mam: Standard

Podczas instalacji ustaw Użytkownika SMTP czyli/lub w pliku config.php ustaw:
$smtpuser =  "adres_z_ktorego_maja_byc_wysylane@maile.pl";

  • +
  • -
  • 0

#42 Wizardius

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:77
  • GG:
  • Lokalizacja:Sieradz
Offline

Napisano 20.11.2009 22:03

A jak zrobic zeby rejestracja byla na zawsze? Zamiast sekund wpisac 0 ?
  • +
  • -
  • 0

#43 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 20.11.2009 22:09

A jak zrobic zeby rejestracja byla na zawsze? Zamiast sekund wpisac 0 ?

Tak.
srn_res_time "0"

  • +
  • -
  • 0

#44 Proximus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:95
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 23.11.2009 14:47

A można zrobić tak, że jest jedna dodatkowa baza, i jak jedna padnie to z drugiej będzie pobierać informacje?
  • +
  • -
  • 0

#45 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 23.11.2009 17:12

A można zrobić tak, że jest jedna dodatkowa baza, i jak jedna padnie to z drugiej będzie pobierać informacje?

A co z synchronizacją ? Miało by wszystko zapisywać i edytować w obu ?
Trochę dziwny pomysł, ale jak coś to jest dział scripting ;)
  • +
  • -
  • 0

#46 Proximus

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:95
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Ostrowiec Św.
Offline

Napisano 23.11.2009 18:05

Chodzi mi o to że, padnie jedna baza i wszystko pójdzie się je..... każdy będzie mógł wejść itp. ...
  • +
  • -
  • 0

#47 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 23.11.2009 18:25

ale tak jak pisałem:

A co z synchronizacją ? Miało by wszystko zapisywać i edytować w obu ?
Trochę dziwny pomysł, ale jak coś to jest dział scripting ;)


Żeby ładowało z drugiej bazy mogę zrobić, ale nie widzę sensu żeby równolegle do obu zapisywało.
Ale to i tak tylko jednorazowo, dlatego jak coś to zapraszam do działu scripting bo w standardzie tego nie będzie.
  • +
  • -
  • 0

#48 NaFazieHitman

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:16
Offline

Napisano 07.12.2009 23:57

natomiast mam jedno pytanko, widzę żę skrypt i plugin uwzględniają steamID

czyli gracz każdy gracz może mieć 1 zarejestrowany nick ? czy to tylko zapisuje steamID a go nie bierze pod uwagę podczas rejestracji nowych kont ?

jeden gracz może zarezerwować sobie jeden nick...
...ale admin ze stronki może dodać dowolną liczbę rezerwacji.
i wtedy można dowolne SteamID wpisać.

No no kawał dobrej roboty :D mam nadzieje że będziesz ulepszał ;]

znając życie ten temat mnie do tego zmotywuje ;)


opcja bardzo przydatna na serwery zombie :) ale są ludzie i taborety więc wpadł mi do głowy pewien pomysl --->

przydało by się troche zmienic forme logowania :) wchodzac na serwer wyświetlało by się info :

Ten Nick Został Zarejestrowany Wpisz w Konsoli : amxlogin_haslo

przykładowo ; amx_login_qwe123 :) (i zmieniało by to się automatycznie na setinfo _srututu qwe123) :P

pozdrawiam i dzięki wielkie :) przydatne :P
  • +
  • -
  • 0

#49 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 08.12.2009 00:13

Takie pytanie sprawiło by że dany gracz przez pewien czas mógłby być na zarezerwowanym nick'u.
Chyba że jakby wszedł na zarezerwowany nick bez hasła to dostałby zmianę nick'a z automatu i dopiero wtedy szansę na wpisanie hasła.

Pomyślę o tym ;)
  • +
  • -
  • 0

#50 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.12.2009 07:48

a ja mam problem :F zarejestrowałem nick itp, dodałem info w cfg lecz nie moge na swój serwer wbić :FF wywala że nick zarejestrowany i żeby dopisać to co mam już dopisane :FF :>
  • +
  • -
  • 0

#51 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 15.12.2009 08:00

a ja mam problem :F zarejestrowałem nick itp, dodałem info w cfg lecz nie moge na swój serwer wbić :FF wywala że nick zarejestrowany i żeby dopisać to co mam już dopisane :FF :>

Jesteś pewny że nie było żadnej literówki ?
Zmień hasło z poziomu WWW i wtedy spróbuj.
  • +
  • -
  • 0

#52 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 15.12.2009 15:17

Pavulon, próbowałem :F nic nie dało :( musiałem usunąc całkowicie rejestracje sobie aby mógł grac(wersja 1.1b)
  • +
  • -
  • 0

#53 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 20.12.2009 22:53

Pavulon, próbowałem :F nic nie dało :( musiałem usunąc całkowicie rejestracje sobie aby mógł grac(wersja 1.1b)


identyczny problem.

Zoribilem Rezerwacje działalo

zmienilo setinfo _res nie_prawidłowe_haslo (testowalem) nie działa OKI SUPER.
Powracam do setinfo _pw prawidlowe_haslo NIE DZIAŁA... nie mam pojecia ocb

wesja 1.1b
  • +
  • -
  • 0

#54 radek_b11

    Hero

  • Zbanowany

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:1019
  • Lokalizacja:Rajowo
Offline

Napisano 21.12.2009 13:40

a mi to się wydaje że wy instalujecie na serwerze NonSteam i próbujecie wejść a plugin sprawdza wasze STEAM ID którego nie macie z NS.
Tak samo jak jest plugin diablomod który wykrywa cl_minmodels i też po przez steamid

Cs 1.6:   GoldGame.pl [Only DD2/INF/NUK] #1         IP: 31.186.81.62:27062  |  GoldGame.pl [Hns Ganiany][100aa] #2  IP: 31.186.84.46:27074

               GoldGame.pl [Hns Treningowy] #3  IP: 31.186.81.70:27059  |  GoldGame.pl [Unikatowy JailBreak] #4   IP: 31.186.84.46:27050

Ts3:        GoldGame.pl [TeamSpeak3]               IP: 178.217.191.232:6310

Cs:GO:   [PL] GoldGame.pl [Only DD2/INF/NUK][FastDrop]   IP: 185.36.170.231:27024


#55 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 02.01.2010 12:09

zmienilo setinfo _res nie_prawidłowe_haslo (testowalem) nie działa OKI SUPER.
Powracam do setinfo _pw prawidlowe_haslo NIE DZIAŁA... nie mam pojecia ocb

Mam tak samo na steam przynajmniej.
Jak to działa w ogóle? Nie działa to tylko na hasło tylko na sidy i IP?

Użytkownik naven edytował ten post 02.01.2010 12:14

  • +
  • -
  • 0

#56 Morthi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Piła
Offline

Napisano 12.01.2010 22:26

identyczny problem. Wszystko działa, rejestruje. Natomiast jak chcę wbić na serwer wyskakuje mi że nick jest zarejestrowany i nie moge wbić.
Takie coś mam jak wchodze ze steam'a jak i z non steam'a. Jakiś bug?
  • +
  • -
  • 0

#57 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7173
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 12.01.2010 22:29

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Zamykam bo nie mam czasu zajmować się pluginami zwłaszcza że nie mam żadnego serwera.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL

#58 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 12.02.2010 20:41

Ok, wracam do tematu. Zainstalowałem plugin na serwerze NS+S (Dproto).
I okazuje się że nie było winą pluginu że nie działał w przypadku graczy NS lecz to wina niedokonfigurowania Dproto.
W dproto.cfg należy do pola ValidInfoFields_Engine dodać \_res czyli przykładowo musi być:
ValidInfoFields_Engine = \name\bottomcolor\topcolor\model\cl_lc\cl_lw\cl_updaterate\cl_dlmax\rate\_pw\*hltv\password\_res
Potem restart serwera i plugin już może pobierać hasło z configu.
  • +
  • -
  • 1

#59 bisser

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:177
  • Lokalizacja:Zachód
Offline

Napisano 14.02.2010 14:16

Heh a ja walczyłem z tym z godzinę dopóki nie zmieniłem tego _res w .sma ale nic dziwnego jak się na kacu bierze za takie sprawy.

A teraz pytanko: w SRN_0.4.2 jest fotka z innym wyglądem SRN to jest stara wersja czy dopiero będzie ?? Bo wydaje mi się że jest chyba troszkę lepsza.
  • +
  • -
  • 0

#60 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 14.02.2010 14:26

A teraz pytanko: w SRN_0.4.2 jest fotka z innym wyglądem SRN to jest stara wersja czy dopiero będzie ?? Bo wydaje mi się że jest chyba troszkę lepsza.

To duuuużo starsza wersja jest.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych