Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Problem po instalacji AMXBans

gmamxbans

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cr34tive

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 02.10.2015 22:38

Dobry wieczór!

Mam problem z AMXBansem, dosłownie tóż po jego instalacji.

Cała instalacja przebiegła pomyślnie, baza danych została podpięta i wszystko powinni śmigać, natomiast gdy wchodzę na link, pojawia się coś takiego:

Warning: Creating default object from empty value in /home/p458640/public_html/amxbans/include/config.inc.php on line 7
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/p458640/public_html/amxbans/include/config.inc.php:7) in /home/p458640/public_html/amxbans/index.php on line 38

 

Linie, które ukazane są w błędzie, mówią o:

1 Warning:

$config->v_web = "1.6";

2 Warning:

header("Location:$config->start_page");

 

Próbowałem już to usuwać, ale nic..

Proszę o pomoc.


  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#2 Loop

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Piotr
Offline

Napisano 03.10.2015 15:41

Jaką masz wersję php?


  • +
  • -
  • 0

#3 Cr34tive

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 03.10.2015 16:48

Jaką masz wersję php?

Aktualnie 5.4 (ustawiłem w cPanelu) - potrzebowałem do pluginów MyBB.
  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#4 Loop

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Piotr
Offline

Napisano 03.10.2015 17:02

A więc wchodzisz w /home/p458640/public_html/amxbans/ szukasz pliku .htaccess, otwierasz go i w dowolnym miejscu wstawiasz 

ForceType application/x-httpd-php52

Ręczna zmiana wersji php dla subdomeny

 

 


  • +
  • -
  • 0

#5 Cr34tive

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 03.10.2015 17:22

A więc wchodzisz w /home/p458640/public_html/amxbans/ szukasz pliku .htaccess, otwierasz go i w dowolnym miejscu wstawiasz
ForceType application/x-httpd-php52
Ręczna zmiana wersji php dla subdomeny

Niestety ale nie ma tego pliku. Postanowiłem więc, że sam go stworzę. Pliczek zapisałem ze wskazaną nazwą, kodowanie ustawiłem na ANSI (nie zmienialem), ustawiłem "wszystkie pliki" i umieściłem w nim to co kazałem. Teraz moim oczom ukazał się blad:
Internal Server Error
No i tutaj informacje, żeby skontaktować się z administratorem.

Edit:
Jeśli usuwam ten plik i wchodzę w: www.multi-gaming.xaa.pl/amxbans/ban_list.php to wyskakuje mi amxbans, ale na górze jest ten sam błąd co napisałem w pierwszym poście. Dosłownie po dwóch sekundach przerzuca mnie na version.gm-community.net

Użytkownik Cr34tive edytował ten post 03.10.2015 17:26

  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#6 erku

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:115
  • Lokalizacja:zielona góra
Offline

Napisano 03.10.2015 21:25

co do przekierowania
amxx.pl/topic/145515-fix-przekierowanie-na-gm-community/
  • +
  • -
  • 1

#7 Cr34tive

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 03.10.2015 22:00

co do przekierowania
amxx.pl/topic/145515-fix-przekierowanie-na-gm-community/

Przekierowanie udało mi się juz zwalczyć, ale ślicznie dziękuję za chęci. Plus dla Ciebie.
Cóż, ale wciąż borykam się z głównym, opisanym wyżej problemem.
  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#8 Cr34tive

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 04.10.2015 17:43

Problem został rozwiązany.
Jak to zrobiłem? (Może komuś się przyda):
W cPanelu ustawiłem domyślną wersję php na 5.4. W głównym katalogu amxbansa na serwerze www utworzyłem plik .htaccess z zawartością:
AddHandler application/x-httpd-php52 .php #wersja_php_generowane_automatycznie
Aby wszytko dobrze działało, proszę zrobić dokładnie tak samo.

Temat do zamknięcia.
  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#9 Loop

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Piotr
Offline

Napisano 04.10.2015 18:21

Problem został rozwiązany.
Jak to zrobiłem? (Może komuś się przyda):
W cPanelu ustawiłem domyślną wersję php na 5.4. W głównym katalogu amxbansa na serwerze www utworzyłem plik .htaccess z zawartością:

AddHandler application/x-httpd-php52 .php #wersja_php_generowane_automatycznie
Aby wszytko dobrze działało, proszę zrobić dokładnie tak samo.

Temat do zamknięcia.

 

Właśnie o tym ci pisałem


  • +
  • -
  • 0

#10 Cr34tive

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:20
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Pomorskie ;]
Offline

Napisano 05.10.2015 15:24

Właśnie o tym ci pisałem

No właśnie nie. Twoja treść tego pliku nie działała ;)

Nie ważne juz.
  • +
  • -
  • 0
Odpowiadasz na mój post?
Proszę, abyś go zacytował.

#11 WCM3

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:98
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Łomża
Offline

Napisano 05.10.2015 16:05

 

Właśnie o tym ci pisałem

No właśnie nie. Twoja treść tego pliku nie działała ;)

Nie ważne juz.

 

Pisal ci o tym samym lecz plik ..htaccess jest ukryty wiec dlatego go nie widziałes.


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gmamxbans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych