Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

komendy amx'a działają i nie działają na przemian


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ossal

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.02.2015 19:27

Nie specjalnie wiem o co chodzi, ale po prostu komendy czasem działają czasem nie, głownie problem z amx_map i amx_votemap bo ich używam najczęściej (obie komendy działają tylko za pośrednictwem amxmodmenu) jak nie działają to razem. Co ciekawe gdy dam amx_rcon amx_map czy też votemap to działa nawet gdy występuje ten bug. Komendy nie działają +/- co druga mapę. Miał ktoś taki przypadek kiedyś?
Nie łączę pojawienia się problemu z dodaniem/edycją jakiegoś pluginu. Wie ktoś z czym może być problem? :)


  • +
  • -
  • 0

#2 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 13.02.2015 19:37

ale jakieś logi? coś?


  • +
  • -
  • 0

#3 Ossal

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.02.2015 20:09

Brak oczywiście :P


  • +
  • -
  • 0

#4 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 13.02.2015 20:30

korzystasz z amxbans? coś Ci się wyświetla w konsoli po wpisaniu tej komendy kiedy nie działa?


  • +
  • -
  • 0

#5 Ossal

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.02.2015 20:44

Tak amxbans z amxbans mix z tego forum, co do komunikatów to właśnie dziwne, ale jak (przy "aktywnym" bugu :D) wpiszę komendę bez parametru np samo "amx_map" to nie wyskakuje nic, jakbym nic nie wpisał :P Normalnie wyświetlą się parametry do wpisania +/-: amx_map nazwa_mapy, ale nie wyswietla się nic, żadna notka o tym że nie ma takiej komendy albo nie ma uprawnień (bo komenda działa np przez amxmodmenu tak jak wyżej pisałem)
Może spróbować reinstal amxa?


  • +
  • -
  • 0

#6 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 13.02.2015 21:48

więc zakładam, że admini są ładowani poprzez mysql? zmień to na próbę na wczytywanie z users.ini jeśli to pomoże to rozwiązałeś swój problem jeśli nie satysfakcjonuje Cię takie rozwiązanie to proponuję zmienić hosting ponieważ mysql chyba nie daje tam rady?


  • +
  • -
  • 0

#7 Ossal

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 13.02.2015 22:30

Czy ja napisałem że nie działa mi admin/któraś ze flag????????????????????? Może jednak czytać ze zrozumieniem, admina wczytuję, wszystkie flagi są na miejscu, czasem bugują się komendy, jakbym uzył amx_rcon bez admina? :OOOOO


  • +
  • -
  • 0

#8 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 13.02.2015 22:54

Podobne rzeczy zaobserwowałem jak dodałem plugin, w którym brakowały funkcji do komendy, nie wyskakiwały błędy, komende wpisywałem ale jakobym nie wpisywał, tylko że to nie było co drugą mapę tylko cały czas. Nie mogę jednak wymyślić konkretnego powiązania. Czy wtedy kiedy zaczęło się to dziać dodawałeś jakiś plugin bądź modyfikowałeś istniejące?


Użytkownik grankee edytował ten post 13.02.2015 22:56

  • +
  • -
  • 0

#9 Ossal

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.02.2015 00:16


Nie łączę pojawienia się problemu z dodaniem/edycją jakiegoś pluginu

Mam już dość cytowania samego siebie, ludzie ***** mać, błagam was: CZYTAJCIE CAŁOŚĆ TEMATU ZE ZROZUMIENIEM!!!
  • +
  • -
  • -1

#10 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 14.02.2015 09:36


Nie łączę pojawienia się problemu z dodaniem/edycją jakiegoś pluginu

 

Zastanawiam się skąd ta pewność? Nie podałeś żadnych logów, nie wiadomo z jakich pluginów korzystasz, o wersji binarek czy dproto nie wspomnę i się mądrzysz.. Klient mądrzejszy od mechanika normalnie...

Samo z siebie nic się nie dzieje.. żeby był skutek najpierw musi zaistnieć przyczyna, a tą może być właśnie jakiś plugin... 

 

 

używasz jakiegoś menadżera map? pokaż jednak zawartość plugins.ini chociaż ;>

i sprawdź czy to nie zaradzi Twoim problemom: http://amxx.pl/topic...sja-29-01-2012/


  • +
  • -
  • 0

#11 Ossal

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 20
Życzliwy

  • Postów:263
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.02.2015 15:49

Hiroshima, nie ma pewności nie napisałem że jest Chodzi o to że po raz kolejny odpowiedzią na czyjeś pytanie jest to co już powinien przeczytać wcześniej, zobacz moją zawartość i ile razy mi się taka kupa przytrafiła, można nie wytrzymać :D a co do Grankee to go lubię, ale już chyba 3 jego post w temacie w który również się wypowiadałem z identycznym problemem... Czytanie ze zrozumieniem nie boli :)
plugin votujący mapy to mapchooser4, ale chyba go zmienie bo trochę słaby jest, ale nie na to co napisałeś bo to na pierwszy rzut oka jest gorsze nawet od mc4 :P plugins.ini by Ci nic nie powiedziało, bo większość pluginów jest moich :)

Problem tyczy się innych komend również: amx_kick, amx_ban itp. Przypominam (żeby nie było tego co wyżej) komendy te działają za pośrednictwem amxmodmenu, wpisane w konsole nie.


Użytkownik Hiroshima edytował ten post 14.02.2015 22:08

  • +
  • -
  • 0

#12 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 15.02.2015 01:38


Klient mądrzejszy od mechanika normalnie...

"Panie noo wziął się i popsuł, ale ja nic nie robiłem przy nim tylko jeździłem tak jak codziennie..."

 

Czyli chcesz nam powiedzieć, że serwer działał jak należy, nic nie robiłeś, nie logowałeś się nawet na ftp i nagle z mapy na mapę zaczął tak bzikować? Jak tak to takich mądrych nigdzie nie znajdziesz co to rozwiążą (inaczej niż reinstalem) a jak nie to do bladej doopy skup się i pomyśl co robiłeś z serwerem w ostatnim czasie poprawnego działania komend, modyfikacja serwera nie ogranicza się do wgrywania pluginu lub podmiany. Podaj wszystkie te rzeczy co Hiroshima napisał i będziemy główkować. Ja nie muszę się wypowiadać jeśli moje odpowiedzi nie przypadają Ci do gustu, a czytanie ze zrozumieniem pozostawiam Tobie, nie jesteś bowiem laikiem i wiesz, że wszelkie zmiany i modyfikacje mogą wpłynąć na działanie serwera jakkolwiek pojęte. Nie będę Ci zatem wypisywał dziesiątek rzeczy jakie mogłeś robić i pytał czy akurat to robiłeś. Sam pogłówkuj co robiłeś i nawet jeśli uważasz, że to bez znaczenia to napisz, bo to tylko Ty uważasz...


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych