Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] emit_sound psuje dźwięk

emit_sound fakemeta zasrana dupe

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.02.2015 12:14

Heja.
W pluginie który ostatnio pokazywałem (SR-25 z lunetą termowizyjną) miałem jedną małą rzecz, która mnie strasznie irytuje. Zablokowałem dźwięk wystrzału broni i podstawiłem zamiast tego swój dźwięk za pomocą emit_sound. No i to, co się dzieje to to, że ten nowy dźwięk jest jakoś dziwnie zniekształcony i cichy, w ogóle nie brzmi jak wystrzał. Ma ktoś pomysł w czym jest problem i jak dobrać parametry, żeby było okej?
Obecnie mam:

emit_sound(id, 1, "weapons/bf3mod/sr25.wav", 1.0, 0.5, 0, PITCH_NORM)

Loffki.


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#2 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 03.02.2015 19:52

http://amxx.pl/dokum...f143/emit-sound


  • +
  • -
  • 1

#3 wiwi249

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 03.02.2015 21:04

W dalszym ciągu nie widze problemu :|


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#4 wiwi249

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 04.02.2015 11:47

Ogarnięte, wina była w dźwięku, miał próbkowanie ustawione na 44100 Hz (dla tych co będą szukali tu wyjaśnienia kiedyś, dźwięki w CS mają próbkowanie 22050 Hz).

Do zamknięcia.


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#5 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 04.02.2015 14:05

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: emit_sound, fakemeta, zasrana, dupe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych