Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Admin nie działa na serwerze AMXBans 1.6.1

gmamxbans

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 09:59

Witam, już ręce mi opadają.. cały czas się głowię z tym bansem od wczoraj i szczerze powiedziawszy mózg mi się gotuje..
(Gm) AMXBans # 1.6 + Poprawki (AMXX.PL)
Nie działa admin na serwerze, oto cfg

 

 

sql.cfg

// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

amx_sql_host	"127.0.0.1"
amx_sql_user	"cswarown_bans"
amx_sql_pass	"Hasło"
amx_sql_db	"cswarown_bans"
amx_sql_table	"admins"
amx_sql_type	"mysql"

Próbowałem także wstawić swoje forum w host xaa.pl - bez zmian..

plugins.ini

; AMX Mod X plugins

amxbans_core.amxx
amxbans_main.amxx
; Admin Base - Always one has to be activated
;admin.amxx		; admin base (required for any admin-related)
;admin_sql.amxx		; admin base - SQL version (comment admin.amxx)

; Basic
admincmd.amxx		; basic admin console commands
adminhelp.amxx		; help command for admin console commands
adminslots.amxx		; slot reservation
multilingual.amxx	; Multi-Lingual management

; Menus
menufront.amxx		; front-end for admin menus
cmdmenu.amxx		; command menu (speech, settings)
plmenu.amxx		; players menu (kick, ban, client cmds.)
;telemenu.amxx		; teleport menu (Fun Module required!)
mapsmenu.amxx		; maps menu (vote, changelevel)
pluginmenu.amxx		; Menus for commands/cvars organized by plugin

; Chat / Messages
adminchat.amxx		; console chat commands
antiflood.amxx		; prevent clients from chat-flooding the server
scrollmsg.amxx		; displays a scrolling message
imessage.amxx		; displays information messages
adminvote.amxx		; vote commands

; Map related
nextmap.amxx		; displays next map in mapcycle
mapchooser.amxx		; allows to vote for next map
timeleft.amxx		; displays time left on map

; Configuration
pausecfg.amxx		; allows to pause and unpause some plugins
statscfg.amxx		; allows to manage stats plugins via menu and commands

; Counter-Strike
;restmenu.amxx		; restrict weapons menu
statsx.amxx		; stats on death or round end (CSX Module required!)
;miscstats.amxx		; bunch of events announcement for Counter-Strike
;stats_logging.amxx	; weapons stats logging (CSX Module required!)

; Enable to use AMX Mod plugins
;amxmod_compat.amxx	; AMX Mod backwards compatibility layer

; Custom - Add 3rd party plugins here

amxbans_core.amxx
amxbans_main.amxx

Wstawiałem też nad admin.amxx - bez zmian..

 

modules.ini


;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (;) in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mysql
sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
;geoip
;sockets
;regex
;nvault
cstrike
csx
hamsandwich

Miałem wyłączone  sqlite, także nie było zmian..

 

amxbans.cfg
 

// Wczytywanie adminów
 // 0 z bazy SQL, 1 = z pliku users.ini, 2 = nie ładuje adminów
 amxbans_use_admins_file 0

Serwer dodany na stronę do Bansa, łączy normalnie i pokazuje ilość graczy, lecz nie działa admin na serwerze, wpisuję rcona, potem amxmodmenu no i otrzymuję wiadomo jaki komunikat.. You have... itd.

 

Dodaje log z konsoli po zmianie mapy,

] rcon changelevel de_dust2
L 01/18/2015 - 10:01:58: -------- Mapchange to de_dust2 --------
L 01/18/2015 - 10:01:58: [AMXX] Plugin file open error (plugin "amxbans_core.amxx")
L 01/18/2015 - 10:01:58: [AMXX] Plugin file open error (plugin "amxbans_main.amxx")
L 01/18/2015 - 10:01:58: [AMXX] Plugin file open error (plugin "amxbans_freeze.amxx")
L 01/18/2015 - 10:01:58: [AMXX] Plugin file open error (plugin "amxbans_flagged.amxx")



Proszę Was o pomoc, pozdrawiam.


Użytkownik DEFQOn.1 edytował ten post 18.01.2015 10:03


#2 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 18.01.2015 10:07

amx_sql_host    "127.0.0.1"

zmień na

amx_sql_host    "mojastrona.xaa.pl"

 (jeśli masz na proserwer.pl)

 

i dodaj pluginy do folderu plugins


Użytkownik `Krzychuu edytował ten post 18.01.2015 10:08

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#3 Spikers

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:100
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Zabrze
Offline

Napisano 18.01.2015 10:47

Przed

; AMX Mod X plugins

Wklej

amxbans_core.amxx
amxbans_main.amxx

Wczytywanie adminow ustaw z users.ini
  • +
  • -
  • 0


b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_1A5DEE_1A5DEE.png
b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_1A5DEE_1A5DEE.png


Zapraszam serdecznie na nasze forum XMMO.eu!


#4 Fr3sh *.*

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:31
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.01.2015 11:01

file:///C:/Users/Mariusz12/Desktop/Plugin%20(7).rar

 

Wgraj tą paczke amxbansa


  • +
  • -
  • 0

#5 Spikers

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:100
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Zabrze
Offline

Napisano 18.01.2015 11:05

 

Podałeś swoją ścieżkę z dysku :facepalm:

Jak on ma to wgrać? Z resztą poczekajmy na niego, bo może już to ogarnął...


Użytkownik Spikers edytował ten post 18.01.2015 11:05

  • +
  • -
  • 0


b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_1A5DEE_1A5DEE.png
b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_1A5DEE_1A5DEE.png


Zapraszam serdecznie na nasze forum XMMO.eu!


#6 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 12:06

Wgrywam nową zawartość Web folderu, problem naprawiłem zmieniając na host xaa.pl
Teraz po zbanowaniu gracza i zrobieniu mu SSów (test), nie wyświetlały się bany na stronie amxbansa.. Spróbuję teraz po nowej instalacji po stronie forum.



#7 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 12:57

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'cswarown_bans'@'188.165.23.142' (using password: YES) in /home/cswarown/public_html/bany/include/config.inc.php on line 46
Access denied for user 'cswarown_bans'@'188.165.23.142' (using password: YES)

Wiem, że nie łączy się z bazą, tylko dlaczego tak się dzieje, skoro podczas instalacji było OK! (dałem, sprawdź połączenie), zainstalowałem bez najmniejszego kłopotu.

 

46 linia kodu

$mysql = mysql_connect($config->db_host,$config->db_user,$config->db_pass) or die (mysql_error());


Pytanie brzmi, gdzie znajdę te dane ? W phpmyadmin gdzieś mogę zmienić? Nie wiem co już robić... odpuściłbym i dodał przez mybans.eu, ale trochę to będzie żenujące... :( Proszę o pomoc.


Użytkownik DEFQOn.1 edytował ten post 18.01.2015 12:58


#8 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 18.01.2015 13:29

a jest dodany serwer w liście serwerów?


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#9 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 13:32

Jest wszystko dodane, serwer dodany do bansa, zewnętrzny IP także dodane do bazy, user ma wszystkie przywileje - krótko mówiąc Wszystko co wyamagane jest na swoim miejscu..



#10 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 14:26

Sorki za taki spam, ale nie mogę edytować postu wyżej, mianowicie pozostał mi jeden problem, aczkolwiek wygląda on następująco

 

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cswarown/public_html/forum/bans/include/config.inc.php:1) in /home/cswarown/public_html/forum/bans/index.php on line 38

Cytat z tego samego forum
 

 

Zmień to:

header("Location:$config->start_page");

Na to:

header("Location: {$config->start_page}");

 

Problem nie ustępuje... Jakieś wskazówki?



#11 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 18.01.2015 14:30

spróbuj zainstalować amxbans jeszcze raz na stronie


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#12 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 14:35

Krzychuuuu nie nie, to i tak by nic nie dało :)

Wstawiłem w index ob_start(); i działa, ale nie pokazuje nadal banów na stronie
 



#13 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 18.01.2015 14:38

zresetuj mapę i pokaż logi


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 


#14 DEFQOn.1

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:13
  • Imię:Radek
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.01.2015 15:07

Nic szczególnego
To się pokazuje, gdy mapa zostanie zmieniona

 


Friendly fire: Wyl
*DEAD* Majhal :  ff

"mp_chattime" changed to "12"
Interp wszystkich graczy zostal zmieniony na 0.01.
Rewolwerowiec (RADIO): Fire in the hole!
"mp_chattime" changed to "10"
* Przywileje ustawione 

BUILD 6153 SERVER (0 CRC)
Server # 2
Scantrax dolaczyl
FreeByte timed out
HLTV - 1shot1ki dolaczyl



#15 `Krzychuu

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:223
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Białystok
Offline

Napisano 18.01.2015 15:15

ale mi chodziło o logi związane z amxbans


b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

IP: 46.29.21.219:27261

 

 






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gmamxbans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych