Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Największa wartość tablicy


Najlepsza odpowiedź Eryk172, 02.01.2015 21:26

heh, po co te wątek.

int znajdzMaksimum( int tablica[], int ile )
{
    int max;
    max = tablica[ 0 ];
    for( int indeks = 0; indeks < ile; indeks++ )
    {
        if( tablica[ indeks ] > max )
        {
            
            max = tablica[ indeks ];
            return max;
        }
    }
}

Z tego sobie skorzystam

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eryk172

    ŁAAAAAA, O TAK O?

  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:362
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Dbn
Online

Napisano 02.01.2015 21:24

Witam,

 

Mam taką tablicę Wybierz[33];

 

a w niej np takie wartości:

 

Wybierz[1] = 3;

Wybierz[16] = 10;

Wybierz[13] = 6;

 

Może i banalne pytanie i pewnie banalna odpowiedź, ale jak zwrócić tablicę z największą wartością?   :wstyd:

 

P.S Nie uważało się na lekcji o min i max  :facepalm2:


  • +
  • -
  • 0
EASY COD - IP: 91.224.117.15:27235      b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png
JailBreak  -   IP: 91.224.117.67:27075     b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png
DD2 -   IP: 193.33.176.197:27111    b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png

Więcej serwerów na: www.NaFarciePL

#2 Eryk172

    ŁAAAAAA, O TAK O?

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 34
Życzliwy

  • Postów:362
  • GG:
  • Imię:Eryk
  • Lokalizacja:Dbn
Online

Napisano 02.01.2015 21:26   Najlepsza odpowiedź

heh, po co te wątek.

int znajdzMaksimum( int tablica[], int ile )
{
    int max;
    max = tablica[ 0 ];
    for( int indeks = 0; indeks < ile; indeks++ )
    {
        if( tablica[ indeks ] > max )
        {
            
            max = tablica[ indeks ];
            return max;
        }
    }
}

Z tego sobie skorzystam


  • +
  • -
  • 0
EASY COD - IP: 91.224.117.15:27235      b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png
JailBreak  -   IP: 91.224.117.67:27075     b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png
DD2 -   IP: 193.33.176.197:27111    b_350_20_F7FBFC_F7FBFC_000000_F7FBFC.png

Więcej serwerów na: www.NaFarciePL

#3 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.01.2015 21:29

http://amxx.pl/dokum...31/sortcustom1d
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#4 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 02.01.2015 21:31

http://amxx.pl/topic...jwiecej-fragow/

 

Szybkie przerobienie, nie powinno być błędów - kod sebula :D

stock PobierzIdNajlepszego() {
	new best, index, wartosc, i; // potrzebne zmienne
	for(i=1; i<=32; ++i) { // pętla po wszystkich graczach
		if(is_user_connected(i)) { // sprawdzanie czy gracz jest połączony
			if((wartosc = Wybierz[i]) > best) { // pobranie fragów i sprawdzanie czy fragi gracza są większe od najlepszego wyniku
				best = wartosc; // przypisanie najlepszego wyniku
				index = i; // przypisanie id gracza
			}
		}
	}
	return index; // zwrócenie id gracza, gdy każdy gracz będzie miał 0 fragów, zwróci 0
}

  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#5 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 02.01.2015 21:33

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych