Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wczytanie id gracza, ktory ma najwiecej fragow


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Offline

Napisano 30.04.2012 12:55

Chcialbym wczytac id gracza, ktory mialby najwiecej fragow, nie wiem jak sie za to zabrac.

P.S. Prosilbym aby bylo wytlumaczone za co odpowiada dana linijka
  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.04.2012 13:12

stock PobierzIdNajlepszegoGracza() {
new best, index, fragi, i; // potrzebne zmienne
for(i=1; i<=32; ++i) { // pętla po wszystkich graczach
if(is_user_connected(i)) { // sprawdzanie czy gracz jest połączony
if((fragi = get_user_frags(i)) > best) { // pobranie fragów i sprawdzanie czy fragi gracza są większe od najlepszego wyniku
best = fragi; // przypisanie najlepszego wyniku
index = i; // przypisanie id gracza
}
}
}
return index; // zwrócenie id gracza, gdy każdy gracz będzie miał 0 fragów, zwróci 0
}


I teraz chcąc pobrać id gracza robimy coś takiego
new index = PobierzIdNajlepszegoGracza();
if(is_user_connected(index)) {
new name[48]; get_user_name(index, name, 47);
client_print(0, print_chat, "Wygral %s", name);
}

  • +
  • -
  • 2
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 donaciak

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Offline

Napisano 30.04.2012 13:48

ale chyba nie potrzebnie znowu sprawdzales is_user_connected
  • +
  • -
  • 0

#4 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 30.04.2012 13:56

Przecież to nie jest problem i jest bezpieczniej
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.04.2012 14:01

ale chyba nie potrzebnie znowu sprawdzales is_user_connected

Musi być jakiekolwiek sprawdzanie, bo tak jak napisałem, funkcja może zwrócić 0. Jak nie pasuje Ci is_user_connected, to może być
if(index) {

  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 30.04.2012 22:58

Łap plusa, też mi się to przyda ;) A można jeszcze prosić, że zwracaj id najlepszego z fragami z CT i oddzialnie z fragami z TT ? Tak jakbym chcial sprawdzic Leaderów ? Byłbym bardzo wdzięczny. Popróbuję do wypowiedzi i jak w miarę coś wyjdzie to sprawdzę z Wami, a jak nie to się czegoś nowego nauczę, wiem że kiedyś jak to próbowałem to pluło errorami, a jak je jakoś zlikwidowałem, to ani rusz na servie..

+ od każdego Leadera fragi no i deady jakbyście mogli.

Czy ten kod jest poprawny ? Nie mam jak tego sprawdzić + może jakąś poradę dostanę, jeśli źle się za to zabrałem.

Spoiler


Inaczej.. wraz z fragami i deadami będzie to poprawnie tak : http://wklej.to/M5z8C ?

Użytkownik ogieR- edytował ten post 30.04.2012 22:44

  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#7 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 01.05.2012 08:25

@up
W deathah zamień:
get_user_stats(index_ct, stats_tt, bodyhits); get_user_stats(index_tt, stats_tt, bodyhits); // staty
na to:
get_user_stats(index_ct, stats_ct, bodyhits); get_user_stats(index_tt, stats_tt, bodyhits); // staty

Reszta jest dobrze.

Użytkownik radim edytował ten post 01.05.2012 08:26

  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#8 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 01.05.2012 09:07

masz 2x return index, więc nie zadziała index_ct oraz index_tt w jednym stocku zwracaj index_ct a w drugim index_tt,ponieważ te 2 obecnie zwracają index a Ty w if'ach robisz index_ct oraz index_tt ;)
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 01.05.2012 09:47

A niby po co robić dwa stocki?
stock PobierzIdNajlepszegoGracza(team = 0) {
new best, index, fragi, i; // potrzebne zmienne
for(i=1; i<=32; ++i) { // pętla po wszystkich graczach
if(!is_user_connected(i))
continue;

if(team && get_user_team(i) != team)
continue;

if((fragi = get_user_frags(i)) > best) { // pobranie fragów i sprawdzanie czy fragi gracza są większe od najlepszego wyniku
best = fragi; // przypisanie najlepszego wyniku
index = i; // przypisanie id gracza
}
}
return index; // zwrócenie id gracza, gdy każdy gracz będzie miał 0 fragów, zwróci 0
}

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 01.05.2012 14:04

speedkill, jeśli to chodzi co do mojego kodu, to przecież są 2 stocki : stock PobierzIdNajlepszegoGraczaCT() i stock PobierzIdNajlepszegoGraczaTT(). dzięki rahim za literówkę i zainteresowanie się ;) No i sebul tez dzięki.

Użytkownik ogieR- edytował ten post 01.05.2012 14:06

  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#11 donaciak

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Offline

Napisano 02.05.2012 09:40

ogier-, od ciebie zalezy czy zamknac temat :>
  • +
  • -
  • 0

#12 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 04.05.2012 04:37

Mi jak najbardziej chłopaki już pomogli, ale dzięki, że dajesz mi wolną rękę z tym tematem, ale tak - można zamknąć i jeszcze raz dzięki ;)
  • +
  • -
  • 0
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#13 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 04.05.2012 05:46

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Temat zamknięty na prośbę użytkownika.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych