Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CS:S

Pobranie czasu rundy i ilosci graczy na serwerze

cs:s

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Linux'

    Pan Pomocny

  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 24.12.2014 21:29

Jak mogę pobrać czas rundy i aktualną ilość graczy na serwerze?

 

Np mam taki kod

if(get_playersnum() >= 20 && halflife_time()-czas >= 30)
{
	czas = floatround(halflife_time());
	// funkcja
}

funkcja wykonuje się po 30 sekundach od rozpoczecia rundy, jak to przerobic na sourcemoda?


  • +
  • -
  • 1

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 24.12.2014 21:31

for(new i=0;i<40;i++)
{
if(IsClientInGame(i)) zmienna++
}

  • +
  • -
  • 0

#3 Linux'

    Pan Pomocny

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 24.12.2014 21:42

for(new i=0;i<40;i++)
{
if(IsClientInGame(i)) zmienna++
}

 

Magnet chyba tematy ci się pomylily :P. Przecież to nie odpowiada temu co wysłałem w pierwszym poście. :crazy:

 

 

@@Magnet

 

Myślalem o pętli ale powiedz mi jak to się ma do kodu wyciągnietego z amx_ip

{ 
	new ipek[22], imie[32];
	new ilee = 0;
	new Players[32], ile;
	get_players(Players, ile);
	PrintToConsole(client, "IP graczy grajacych na serwerze:");
	for(new i=0; i < ile; i++)
	{
		GetClientIP(Players[i], ipek, 21, 1);
		GetClientName(Players[i], imie, 31);
		PrintToConsole(client, "%d) %s - %s", (i+1), imie, ipek);
		ilee = i+1;
	}

	PrintToConsole(client, "Wszystkich graczy: %d", ilee);
	return Plugin_Continue;
}

get_players(Players, ile);


  • +
  • -
  • 1

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 24.12.2014 21:44


Przecież to nie odpowiada temu co wysłałem w pierwszym poście :&.

 

Co do pobrania czasu rundy - nie wiem. Na szybko tylko pomyślałem o sposobie pobrania liczby graczy pętlą 0dj.gif


  • +
  • -
  • 0

#5 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 08.01.2015 00:38

Nie możesz po freezetimie ustawic taska,który będzie odliczal ile czasu minęło?
  • +
  • -
  • 0

#6 Linux'

    Pan Pomocny

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 489
Wszechobecny

  • Postów:1426
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:AmxMod i SourceMod
Offline

Napisano 08.01.2015 17:21

Nie możesz po freezetimie ustawic taska,który będzie odliczal ile czasu minęło?

 

Nie bo takie rozwiązanie problemu mnie nie satysfakcjonuje :). Juz sobie poradziłem, można zamknąć.

for(new client = 1, max = GetMaxClients(); client <= max; ++ client)
{
	if(IsClientInGame(client) && IsPlayerAlive(client))
	{
		if(client >= 20 && GetGameTime()-czas1[client] >= 30)
		{
			czas1[client] = RoundFloat(GetGameTime());
			// funkcja
		}
	}
}

  • +
  • -
  • 0

Posiadam na sprzedaż w pełni odwzorowaną paczkę nowego coda do csgo. Kliknij by dowiedzieć się więcej!

 

- PISZE MODYFIKACJE.

- NAPRAWIAM POPSUTE PLUGINY.

- DZIALAM W DZIALACH AMXX/SOURCEMOD. MASZ ZLECENIE? PISZ.


#7 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 08.01.2015 18:56

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Temat zamknięty na prośbę użytkownika.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cs:s

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych