Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Modyfikacja

Pomóż, aby dodać funkcję do wtyczkiw ciągu

modyfikacja

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Andreya

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Андрей
  • Lokalizacja:Москва
Offline

Napisano 30.11.2014 23:42

Witaj! Mam taki plugin, który spada torbę w morderstwo.

Jak zrobić torebkę (meshok.mdl) zniknął po pewnym czasie, który Ja wskażę ? Proszę o pomoc

Kod załączony poniżej

Załączone pliki


Użytkownik Andreya edytował ten post 30.11.2014 23:45

  • +
  • -
  • 0

#2 NoLiFeR

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 103
Zaawansowany

  • Postów:483
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 01.12.2014 02:05

Masz przynajmniej dwa wyjścia.
zrobić set_task przy tworzeniu paczuszki z Twoim czasem

1 sprawdzasz czy ent istnieje i go usuwasz jeżeli tak
2 przy podnoszeniu usuwasz settaska + 1


  • +
  • -
  • 1

#3 Andreya

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Андрей
  • Lokalizacja:Москва
Offline

Napisano 01.12.2014 06:57

Masz przynajmniej dwa wyjścia.
zrobić set_task przy tworzeniu paczuszki z Twoim czasem

1 sprawdzasz czy ent istnieje i go usuwasz jeżeli tak
2 przy podnoszeniu usuwasz settaska + 1

 

Nie wiem, jak to zorganizować. Czy mógłbyś mi pomóc? Mogę zapłacić, jeśli jest to trudne


  • +
  • -
  • 0

#4 NoLiFeR

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 103
Zaawansowany

  • Postów:483
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 01.12.2014 15:37

1 opcja

//przed public_init dodajesz

new const tasktime = //Tutaj Twój czas w Float tzn z ".0" na końcu np 180.0

//Przy wypadaniu paczki ( public addItem(origin[3]) ) dodajesz PO entity_create
set_task(tasktime,"usuwaniepaczki",ent)//W czym ent to ID enta zwracane przez entity_create lub inną tego typu formułę / funkcje w Twoim przypadku niech zostanie ent

//Gdzieś w kodzie
public usuwaniepaczki(ent)
{
if(pev_valid(ent) && equal(pev(ent, pev_classname),"ammo"))
remove_entity(ent);
}

2 opcji nie ma po co robić, lecz jeżeli Ci potrzebna napisz.

 


Użytkownik NoLiFeR edytował ten post 01.12.2014 15:38

  • +
  • -
  • 1

#5 Andreya

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Андрей
  • Lokalizacja:Москва
Offline

Napisano 01.12.2014 17:32

1 вариант

//перед public_init добавить

new const tasktime = //Здесь Ваш время в Float, т.е. с ".0" на конце, например, 180.0

//При выпадении груза ( public addItem(origin[3]) ) добавляешь ПОСЛЕ entity_create
set_task(tasktime,"usuwaniepaczki",ent)//В чем ent-это ID enta возвращается entity_create или другой подобной формулы / функции в Вашем случае пусть будет ent

//Где-то в коде
public usuwaniepaczki(ent)
{
if(pev_valid(ent) && equal(pev(ent, pev_classname),"ammo"))
remove_entity(ent);
}

2 опции не имеет, что делать, но если нужны-пишите.

 

I naprawdę nie zrozumiałeś. Wszystko ze względu na niezdarny tłumacza i znajomości języka polskiego. Czy mógłbyś rzucić kod gotowy? Przepraszam, jeśli to wygląda bezczelny, po prostu nie rozumiem.

Nie mogę skompilować. Co zrobiłem źle?

 

Załączone pliki


Użytkownik Andreya edytował ten post 01.12.2014 17:42

  • +
  • -
  • 0

#6 NoLiFeR

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 103
Zaawansowany

  • Postów:483
  • GG:
  • Imię:Adrian
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 01.12.2014 17:55

Przepraszam w kod wdał się błąd, już go poprawiłem, oto gotowy plugin.

Załączone pliki


Użytkownik NoLiFeR edytował ten post 01.12.2014 17:55

  • +
  • -
  • 1

#7 Andreya

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Андрей
  • Lokalizacja:Москва
Offline

Napisano 01.12.2014 19:39

Przepraszam w kod wdał się błąd, już go poprawiłem, oto gotowy plugin.

 

Dziękuję bardzo. wszystko działa


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: modyfikacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych