[ROZWIĄZANE] Prośba o klasę Frozer
fuuriat97
18.10.2014
Proszę o zrobienie klasy :
Nazwa : Frozer
Statystyki :
Kondycja 0
Zdrowie 0
Inteligencja 0
Wytrzymałość 0
Bronie : M4A1 AK47 MP5
Opis : Zamraża przy strzale (1/5) (2 sek zamrożenia) , 600 grawitacji 3 skoki
Klasa Premium : ADMIN_LEVEL_D
Na jednym codzie widziałem w takiej klasie , gdy gracz X zamrażał gracza Y to graczowi Y takie coś niebieskiego pod nogami wyskakiwało (taka jakby fala wody)
Edited by fuuriat97, 18.10.2014 09:28.
fuuriat97
18.10.2014
Proszę o zrobienie klasy :
Nazwa : Frozer
Statystyki :
Kondycja 0
Zdrowie 0
Inteligencja 0
Wytrzymałość 0
Bronie : M4A1 AK47 MP5
Opis : Zamraża przy strzale (1/5) (2 sek zamrożenia) , 600 grawitacji 3 skoki
Klasa Premium : ADMIN_LEVEL_D
Na jednym codzie widziałem w takiej klasie , gdy gracz X zamrażał gracza Y to graczowi Y takie coś niebieskiego pod nogami wyskakiwało (taka jakby fala wody)
nie mogę edytować
Łapiemy tą klasę http://amxx.pl/topic...o-klasy-i-perk/
Dodajemy multi jump 3 http://amxx.pl/topic...dla-klasyperku/
Dodajemy grawitacje 600 http://amxx.pl/topic...acja-dla-klasy/
Dodajemy flage http://amxx.pl/topic/120100-jak-zrobić-z-klasy-zwykłej-klase-premium/
Mi po pierwszej kompilacji wykazało już 4 errory
asior887
19.10.2014
Trzymaj! Liczę na "KLAPSA W PUPE" bo to zamrażanie mnie trochę obaliło, ale jest git.
Dodatkowo wgraj pliki jakie ci podesłałem "Do klasy Frozer" są tam efekty i dwięki dla tej klasy.
Pozdrawiam
Attached Files
Edited by radim, 19.10.2014 19:47.
fuuriat97
19.10.2014
Error przy kompilacji mi wyskoczył ale się skompilowało , idę zobaczyć czy działa
ceglacl
19.10.2014
Sprawdz
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>#include <codmod>#include <engine>#include <hamsandwich>#include <fakemeta>#include <cstrike>#include <fun>new bool:g_NitrogenGalil[33]new NitrogenGalilSprnew const nazwa[] = "Frozer";new const opis[] = "Zamraża przy strzale (1/5) (2 sek zamrożenia) , 600 grawitacji 3 skoki ";new const bronie = (1<<CSW_MP5NAVY)|(1<<CSW_M4A1)|(1<<CSW_AK47);new const zdrowie = 0;new const kondycja = 0;new const inteligencja = 0;new const wytrzymalosc = 0;new skoki[33];new bool:ma_klase[33];public plugin_init(){register_plugin(nazwa, "1.0", "ceglacl");cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc);RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "fwSpawn_Grawitacja", 1);register_forward(FM_CmdStart, "fwCmdStart_MultiJump");RegisterHam(Ham_TakeDamage, "player", "fw_TakeDamage")}public plugin_precache(){precache_sound("warcraft3/impalehit.wav");NitrogenGalilSpr = precache_model("sprites/shockwave.spr");}public cod_class_enabled(id){if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D)){client_print(id, print_chat, "[Frozer] Nie masz uprawnien, aby uzywac tej klasy.")return COD_STOP;}entity_set_float(id, EV_FL_gravity, 600.0/800.0);ma_klase[id] = true;g_NitrogenGalil[id] = true;return COD_CONTINUE;}public cod_class_disabled(id){entity_set_float(id, EV_FL_gravity, 1.0);ma_klase[id] = false;g_NitrogenGalil[id] = false}public fwSpawn_Grawitacja(id){if(ma_klase[id])entity_set_float(id, EV_FL_gravity, 600.0/800.0);}public fwCmdStart_MultiJump(id, uc_handle){if(!is_user_alive(id) || !ma_klase[id])return FMRES_IGNORED;new flags = pev(id, pev_flags);if((get_uc(uc_handle, UC_Buttons) & IN_JUMP) && !(flags & FL_ONGROUND) && !(pev(id, pev_oldbuttons) & IN_JUMP) && skoki[id]){skoki[id]--;new Float:velocity[3];pev(id, pev_velocity,velocity);velocity[2] = random_float(265.0,285.0);set_pev(id, pev_velocity,velocity);}else if(flags & FL_ONGROUND)skoki[id] = 3;return FMRES_IGNORED;}public fw_TakeDamage(victim, inflictor, attacker, Float:damage, damage_type){if(!is_user_connected(attacker) || !is_user_connected(victim) || attacker == victim || !attacker)return HAM_IGNOREDif(!ma_klase[attacker])return HAM_IGNORED;static Float:originF[3]pev(victim, pev_origin, originF){if(cs_get_user_team(attacker) == cs_get_user_team(victim))return HAM_IGNOREDnew roll = random_num(1,5)if(roll == 1){set_pev(victim, pev_velocity, Float:{0.0,0.0,0.0}) // stop motionset_pev(victim, pev_maxspeed, 5.0) // prevent from movingEffects(originF)emit_sound(0, CHAN_STATIC, "warcraft3/impalehit.wav", 1.0, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM)}}return PLUGIN_HANDLED;}//___________/ Effects \___________________________________________________________________________________________//**************************************************************************************************************************/Effects(const Float:originF3[3]){// Largest ringengfunc(EngFunc_MessageBegin, MSG_PVS, SVC_TEMPENTITY, originF3, 0)write_byte(TE_BEAMCYLINDER) // TE idengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[0]) // xengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[1]) // yengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[2]) // zengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[0]) // x axisengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[1]) // y axisengfunc(EngFunc_WriteCoord, originF3[2]+100.0) // z axiswrite_short(NitrogenGalilSpr) // spritewrite_byte(0) // startframewrite_byte(0) // frameratewrite_byte(4) // lifewrite_byte(60) // widthwrite_byte(0) // noisewrite_byte(41) // redwrite_byte(138) // greenwrite_byte(255) // bluewrite_byte(200) // brightnesswrite_byte(0) // speedmessage_end()}
radim
19.10.2014
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL