Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

freezetime na rozgrzewce


Najlepsza odpowiedź rudy102, 30.09.2014 18:50

edit.

Panowie dzięki za pomoc, użyłęm komendy set_cvar_num("mp_freezetime", 1); i jest tak jak ma być, znalazłem początek i koniec pluginu, także wielkie dzięki i lecą plusiki ;)

 

Można zamknąć ;)

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 rudy102

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Lokalizacja:opole
Offline

Napisano 25.09.2014 22:30

Witam, mam taki plugin wgrany na rozgrzewce http://amxx.pl/topic...nie-muza-w-mp3/ i moje pytanie jest takie czy da rade ustawić freezetime na 0 podczas tej rozgrzewki? aktualnie mam ustawione na 5 sekund i to troche denerwuje jak trzeba czekać na respie ^^

Chodzi tylko o rozgrzewke żeby było na 0 a po rozgrzewce powracało do 5 sekund.

 

Czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam.


  • +
  • -
  • 0

#2 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 27.09.2014 07:07

Przed rozpoczęciem się rozgrzewki ustaw przez server_cmd mp_freezetime na 0. A tuż przed zakończeniem rozgrzewki ustaw na 5 czy ile tam chcesz.


  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#3 rudy102

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Lokalizacja:opole
Offline

Napisano 27.09.2014 14:27

jest mały problem, nie znam sie na pisaniu pluginów i nie wiem gdzie to dodać, naprowadzisz mnie?


  • +
  • -
  • 0

#4 Andrzejek

    Ucze się :]

  • Power User

Reputacja: 131
Zaawansowany

  • Postów:1300
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Andrzej
  • Lokalizacja:Wadowice
Offline

Napisano 29.09.2014 11:22

Przed rozpoczęciem się rozgrzewki ustaw przez server_cmd mp_freezetime na 0. A tuż przed zakończeniem rozgrzewki ustaw na 5 czy ile tam chcesz.

 

server_cmd się sprawdza, ale proponuje dodać poniższe ustawienia. Sam mam tak na rozgrzewce i do tej pory nie było żadnego problemu.

 

Przy starcie rozgrzewki dodajesz set_cvar_num("mp_freezetime", 1); a na koniec dodaj set_cvar_num("mp_freezetime", 3); zamiast 3 dodaj jakaś ty chcesz.


  • +
  • -
  • 1

Mam do sprzedania pluginy AMXX pod serwery typu, JB, ONLY DD2, ZOMBIE, COD MOD, DR i inne...

 

Jeżeli jesteś zainteresowany(a), napisz na PW lub GG 42384104


#5 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 30.09.2014 09:40

Dodaj do pluginu zmienną globalną stary_FreezeTime

Przy starcie rozgrzewki dodaj:
stary_FreezeTime = get_cvar_num("mp_freezetime")
set_cvar_num("mp_freezetime", 0)
Przy zakończeniu dodaj:
set_cvar_num("mp_freezetime", stary_FreezeTime)
W ten sposób plugin przywróci wartość freezetime, więc nie musisz edytować pluginu by ją zmienić.
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#6 rudy102

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Lokalizacja:opole
Offline

Napisano 30.09.2014 18:21

ale wktórym miejscu jest start rozgrzewki? czytałem że jakaś funkcja plublic_restarttime czy coś takiego a tam nic takiego nie ma :(

Pomoże ktoś?

***************************


radim (09.10.2014 06:06):
Kod w postach (np. źródło pluginu) umieszczaj w odpowiednich tagach (code/php/spoiler itp.), a powyżej 200 linijek tylko w załączniku lub na wklejce.

  • +
  • -
  • -2

#7 rudy102

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -3
Mniej niż zer0.

  • Postów:32
  • Lokalizacja:opole
Offline

Napisano 30.09.2014 18:50   Najlepsza odpowiedź

edit.

Panowie dzięki za pomoc, użyłęm komendy set_cvar_num("mp_freezetime", 1); i jest tak jak ma być, znalazłem początek i koniec pluginu, także wielkie dzięki i lecą plusiki ;)

 

Można zamknąć ;)


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych