Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

Najnowsze screeny na samej górze

gmamxbans

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 21.01.2014 22:31

Witam,
jak zrobić, aby w module o ilości zrobionych screenów, najnowsze screeny były na samej górze, a nie na dole?

Mam modyfikacje od Kawona.

Obecnie u mnie ta kolejność jest pomieszana. demo


  • +
  • -
  • 0

#2 wafelek123

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:48
  • Lokalizacja:csadcdsc
Offline

Napisano 23.01.2014 09:24

Chodzi ci o to gdzie maja być wyswietlane podczas ich robienia



#3 adamus81

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 23.01.2014 18:50

Chodzi ci o to gdzie maja być wyswietlane podczas ich robienia

 Nie czytaj ze zrozumieniem ssy najnowsze nie sa na pierwszej stronie tylko gdzies na 20


  • +
  • -
  • 0

#4 czekson

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:190
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 02.02.2014 01:12

Pokaż screeny.php, zobaczymy czy jakiekolwiek sortowanie jest wrzucone.


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z AMXX i HLDS. | Mój website || Pomogłem ? Podziękuj mi klikając na rep_up.png przy moich postach.


#5 adamus81

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 02.02.2014 01:44

Proszę

<?php

/**
 * @author Kawon
 * @copyright 19.06.2012
 * @lastmodified 14.06.2013
 */

session_start();

if (file_exists("install.php")) {
    header("Location: install.php");
    exit;
}

require_once("include/config.inc.php");
require_once("include/access.inc.php");
require_once("include/menu.inc.php");
require_once("include/steam.inc.php");
require_once("include/sql.inc.php");
require_once("include/logfunc.inc.php");
require_once("include/functions.inc.php");
require_once("include/geoip.inc");
require_once("include/thumbs.inc.php");

// Template generieren
$title = "_LISTSCREEN";
$smarty = new dynamicPage;


$screen_site="";
if (!$screen_site) {
    $query = mysql_query("SELECT COUNT(id) FROM `".$config->db_prefix."_screeny`") or die (mysql_error());
    $ss_count = mysql_result($query,0);
    $ss_page_max = ceil($ss_count / $config->bans_per_page);

    if (isset($_REQUEST["site"])) $page=(int)$_REQUEST["site"];
    if (isset($_REQUEST["siteback_x"])) $page=(int)$_REQUEST["site"];
    if (isset($_REQUEST["sitenext_x"])) $page=(int)$_REQUEST["site"];
    if (isset($_REQUEST["sitestart_x"])) $page=1;
    if (isset($_REQUEST["siteend_x"])) $page=$ss_page_max;

    $ss_page_curr=($page==0 || $page>$ss_page_max) ? 1:$page;
    $min=($config->bans_per_page * $ss_page_curr)-$config->bans_per_page;
    $ss_page=array(
            "current"       => $ss_page_curr,
            "max_page"      => ($ss_page_max)? $ss_page_max:1,
            "per_page"      => $config->bans_per_page
    );

    $query = mysql_query("SELECT * FROM `".$config->db_prefix."_screeny` ORDER BY `data` DESC LIMIT ".$min.",".$config->bans_per_page) or die(mysql_error());
    $screens=array();
    while ($result = mysql_fetch_object($query)) {
        $steamid = htmlentities($result->sid_player, ENT_QUOTES);
        $steamcomid = GetFriendId($steamid);

        $screen = array(
            "id"            => $result->id,
            "nick"          => htmlspecialchars($result->nick),
            "admin_name"    => htmlspecialchars($result->admin_name),
            "data"          => $result->data,
            "mapa"          => $result->mapa,
            "player_ip"     => $result->ip_player,
            "player_sid"    => htmlentities($result->sid_player),
            "player_comid"  => $steamcomid,
            "hostname"      => htmlspecialchars($result->hostname),
            "screens"       => $result->screens
        );
        $screens[]=$screen;
    }
    $smarty->assign("ss_page",$ss_page);
}


$smarty->assign("pagenav", construct_vb_page_nav($ss_page['current'], $ss_page['max_page'], 3, array(10, 50, 100, 500, 1000)));
$smarty->assign("screens", $screens);
$smarty->assign("title",$title);
$smarty->assign("title2",$title2);
$smarty->assign("version_web",$config->v_web);
if(file_exists("templates/".$config->design."/main_header.tpl")) {
    $smarty->assign("design",$config->design);
}
$smarty->assign("dir",$config->document_root);
$smarty->assign("this",$_SERVER['PHP_SELF']);
$smarty->assign("vars",$vars);
$smarty->assign("menu",$menu);
$smarty->assign("banner",$config->banner);
$smarty->assign("banner_url",$config->banner_url);

$smarty->display('main_header.tpl');
$smarty->display('screeny.tpl');
$smarty->display('main_footer.tpl');
?>

  • +
  • -
  • 0

#6 czekson

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:190
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 02.02.2014 03:05

Powiedz mi, czy godzina w bazie MySQL jest oddzielną wartością, czy jest jako całość w kolumnie "data" ?


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z AMXX i HLDS. | Mój website || Pomogłem ? Podziękuj mi klikając na rep_up.png przy moich postach.


#7 czekson

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:190
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 02.02.2014 03:39

Hmm, tak główkuję, a z tego co widzę to sortuje tak jak chciałeś... Najpierw według dnia, później godziny i najnowsze są na górze... Hm?


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z AMXX i HLDS. | Mój website || Pomogłem ? Podziękuj mi klikając na rep_up.png przy moich postach.


#8 adamus81

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 02.02.2014 10:46

No własnie a screeny z dzisiejszego dnia są gdzieś na 20 stronie a nie na 1 :)


  • +
  • -
  • 0

#9 czekson

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:190
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 03.02.2014 03:53

Rzeczywiście, sortowanie jest, ale ze względu że data jest całością po kropkach, to trzebabyło by kombinować jak zapytanie ma wyglądać żeby sortował automatem po kropkach, spróbujemy inaczej:

 

zajrzyj do MySQL, i zobacz czy NAJWIĘKSZE wartości w kolumnie ID wskazują na najnowszego bana, jeśli tak to zmienię kod i będzie hulało.


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z AMXX i HLDS. | Mój website || Pomogłem ? Podziękuj mi klikając na rep_up.png przy moich postach.


#10 czekson

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:190
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 03.02.2014 05:12

Aha, no i doczytałem, że jeśli pole "date" jest typu tekstowego, a nie integer to będzie mieszał tak jak to u Ciebie, czyli rozwiązaniem tez może być zmiana w bazie danych typu pola "date" na int (cyfrowe)


  • +
  • -
  • 0

Pomagam z AMXX i HLDS. | Mój website || Pomogłem ? Podziękuj mi klikając na rep_up.png przy moich postach.


#11 adamus81

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 13.03.2014 00:16

Aha, no i doczytałem, że jeśli pole "date" jest typu tekstowego, a nie integer to będzie mieszał tak jak to u Ciebie, czyli rozwiązaniem tez może być zmiana w bazie danych typu pola "date" na int (cyfrowe)

Czyli dokładnie co mam zmienić i gdzie??


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gmamxbans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych