Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

problem z "if()"


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 OpanowanY

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 15:49

witam, mam problem, a mianowicie, kiedy dodaję do funkcji if() więcej niż jeden powód wyskakuje mi błąd podczas kompilowania :/

 

przykład lini z wykorzystaniem if() :

if(!is_user_alive || !is_user_connected || !hs || !get_user_weapon(id, clip, ammo))

a błąd wyskakuje następujący:

Error: Syntax error in the expression, or invalid function call on line 48

Proszę o pomoc w miarę jak najszybciej :) Z góry dzięki. 


Użytkownik OpanowanY edytował ten post 30.12.2013 15:50

  • +
  • -
  • 0

#2 0-0-0

    ● 600 punktów ostrzeżeń

  • Power User

Reputacja: 222
Profesjonalista

  • Postów:599
  • Imię:___
  • Lokalizacja:___
Offline

Napisano 30.12.2013 15:51

if(!is_user_alive(id) || !is_user_connected(id) || !hs || !get_user_weapon(id, clip, ammo))

Użytkownik TrzyRazyZero edytował ten post 30.12.2013 15:52

  • +
  • -
  • 1
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [4FUN][Ruletka]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [DM]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [FFA]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Only Dust2]
b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png - CS:GO [Call of Duty]

#3 OpanowanY

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 15:54

Error: Undefined symbol "id" on line 48

zmieniłem id na attacker i dalej to samo :/


Użytkownik OpanowanY edytował ten post 30.12.2013 15:54

  • +
  • -
  • 0

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.12.2013 15:56

Pokaż całą funkcję.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 OpanowanY

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 15:57

public eDeath() {
	new atak = read_data( 1 )
	new hs = read_data( 2 )
	if(!is_user_alive(atak) || !is_user_connected(atak) || !hs || !get_user_weapon(id, clip, ammo))
	exp[atak] += get_pcvar_num(exp_za_hs, exp_za_zabicie_bronia)
	ColorChat(atak, GREEN, "^4[XP]^3 Otrzymales %i^4 EXP^3 za strzelenie^4 HS,^3 oraz %i exp za^4 zabicie z broni!", exp_za_hs, exp_za_zabicie_bronia)
	if(!is_user_alive(id) || !is_user_connected(id) || !CSW_KNIFE || !hs);
	exp[atak] += get_pcvar_num(exp_za_knife, exp_za_hs)
	ColorChat(atak, GREEN, "^4[XP]^3 Otrzymales %i^4 EXP^3 za zabicie z^4 kosy,^3 oraz exp za^4 zabicie z headshot'a!", exp_za_knife, exp_za_hs)
	if(!CSW_KNIFE|| !is_user_alive(id) || !is_user_connected(id))
	exp[atak] += get_pcvar_num(exp_za_knife)
	ColorChat(atak, GREEN, "^4[XP]^3 Otrzymales %i^4 EXP^3 za zabicie z^4 kosy", exp_za_knife)
	if(!is_user_alive(id) || !is_user_connected(id) || !get_user_weapon(id, clip, ammo))
	exp[atak] += get_pcvar_num(exp_za_zabicie_bronia)
	while(exp[atak] >= poziom[atak]){
	level[atak] += 1
	ColorChat(id, GREEN, "^4[XP]^3 Awansowales na %i poziom.", level[atak])
}
}

jeśli możesz to popraw także inne błędy bo trochę ich wywala, a ja nie mam pomysłu dlaczego..


Użytkownik OpanowanY edytował ten post 30.12.2013 15:59

  • +
  • -
  • 0

#6 EferenTM

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:117
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Olkusz
Offline

Napisano 30.12.2013 16:02

public eDeath()

na:

public eDeath(id)

Powinno się skompilować


  • +
  • -
  • 1

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Pomogłem? Daj +, Ciebie to nic nie kosztuje, a mnie motywuje!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

CS-FragMania.pl - Twoja sieć serwerów, zapraszam!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

#7 OpanowanY

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 20:05

Dzięki działa :) można zamknąć.


  • +
  • -
  • 0

#8 OpanowanY

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 20:45

Albo jeszcze jedno :D

public client_connect(id) {
if(get_pcvar_num(zapisz) == 1) {
LoadData(id)
}
}
public LoadData(id) {
new vaultdata[64], vaultkey[128]
new name[33] = get_user_name(33,name,32)
formatex(vaultkey, 63, "%s_DANE", name)
nvault_get("ExpModDr", vaultkey, vaultdata, 255)
replace_all(vaultdata, 255, "#", " ")
new pexp[32], plev[32]
parse(vaultdata, pexp, 32, plev, 32)
exp[id] = str_to_num(pexp)
level[id] = str_to_num(plev)
return PLUGIN_CONTINUE
}

I wyskakuje mi błąd

Error: Undefined symbol "name" on line 72
Error: Argument type mismatch (argument 1) on line 74

 


Użytkownik OpanowanY edytował ten post 30.12.2013 20:46

  • +
  • -
  • 0

#9 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 30.12.2013 20:49

new name[33] = get_user_name(33,name,32)

na

new name[33];

get_user_name(id,name,32)


  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#10 OpanowanY

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:16
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 30.12.2013 20:55

Dobra dzięki z resztą sobie poradziłem :)


  • +
  • -
  • 0

#11 glut

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2073
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Namysłów
Offline

Napisano 30.12.2013 21:14

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Temat zamknięty na prośbę użytkownika.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Nie pomagam za darmo na PW/GG/Steam od tego jest forum

 

TP Game + RR

 

Znak rozpoznawczy :coto:





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych