Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
- - - - -

Cytat po śmierci (Call of Duty - Style)Pierwszy release

cod call of duty plugin cytaty

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 02.09.2013 13:52

Witam serdecznie.

 

Chciałem podzielić się pluginem ktorego napisanie zajęło mi dwa dni jako że jestem początkującym w amxx :D

Podkreslam, ze nie chcialo mi sie kombinowac z cvarami oraz z ladowaniem plikow konfiguracji jakis cytatow.

 

Na czym plugin polega?

Dokładnie tak jak w Call of Duty, po zabiciu dostajemy cytat znanych ludzi, wybierany losowo przez switch. Dodatkowo, aby cytat był przejrzysty, przy zabiciu ekran zmienia się na barwę bordową, oczywiście wszystko się resetuje wraz ze spawnem gracza (działa też na autorespawnowych serwerach dzięki Ham_Spawn Post). Cvarów, jak pisałem, brak.

 

Użyte moduły:

  • hamsandwich
  • fakemeta

Z racji, że niektórzy mogą to zechcieć używać na serwerach typu CODMOD, gdzie prawdopodobnie HUD będzie nachodził na cytat, zalecam zmianę parametrów X.X i Y.Y w linijce 130:

public show_cytat(id)
{
	set_hudmessage(255, 255, 255, X.X, Y.Y, 0, 6.0, 6.0, 1.0, 1.0);

Ktore oznaczają położenie na HUD na ekranie (-1.0 dla obu parametrów oznacza wyśrodkowanie, wspolrzedne X,Y latwo dopasowac za posrednictwem generatora HUD Message w AMXX-Studio).

 

Pozostale informacje dot. edycji cytatów, dodawania ich i usuwania, zmiany kolorów, parametrów etc. są zawarte w komentarzach w pluginie.

 

Podkreslam ze to prosty kod (bo jestem początkujący), w razie gdyby jakis profesjonalista chciał mi nawytykać. Cytaty mi podesłał kumpel (dopisany jest w autorze pluginu), ponoc z jakiegos niedzialającego pluginu czy coś. Reszta kodu jest moja.

 

Zapraszam do używania.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 2

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 14:16

A czym się on różni od cytatów z CODa??

 


  • +
  • -
  • 0

#3 korake

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:34
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 02.09.2013 14:21

A czym się on różni od cytatów z CODa??

No czym to są cytaty z gry Call of Duty na serwer Counter-Strike


  • +
  • -
  • 0

#4 wiwi249

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 02.09.2013 14:21

A czym się on różni od cytatów z CODa??

 

Noo w zasadzie to prawie niczym, tylko ma trochę inne walory może estetyczne, wygląda i dziala prawie jednakowo... Tyle że przeznaczone do CS 1.6 to jest.

 

EDIT: Dokladnie tak jak mnie kolega wyżej wyprzedził.


Użytkownik wiwi249 edytował ten post 02.09.2013 14:23

  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#5 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 14:31

Inaczej:

http://amxx.pl/topic...aty-po-smierci/


  • +
  • -
  • 0

#6 korake

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:34
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 02.09.2013 14:37

Ten plugin to jest to samo tylko poprawione bo tamta wersja nie działała a to działa


  • +
  • -
  • 0

#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 14:48


tamta wersja nie działała

Rozczaruję cię, ale miałem to u sb na serwie i działało :P

 


  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 02.09.2013 14:52

OMG, jak to jest napisane? Tyle zmiennych i rezerwowanie za każdym razem 256 znaków na każdą zmienną? I po kiego grzyba includujesz fakemete?
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.09.2013 15:01


Tyle że przeznaczone do CS 1.6 to jest

 

 

a ja instalowalem darka plugin w cs'ie o ku*wa ide zainstalowac na serverze Cod'a

 

Edit

 

o ja pie***le dziala ^^


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 korake

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:34
  • Lokalizacja:polska
Offline

Napisano 02.09.2013 15:06

Chciałbym podkreślić że on jest początkującym więc nie krytykujcie go tylko napiszcie co jest źle i tyle -.-"


  • +
  • -
  • 0

#11 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 15:10


rezerwowanie za każdym razem 256 znaków na każdą zmienną

Mi też się to nie zgadzało :P

Przydałaby się optymalizacja tego kodu


  • +
  • -
  • 0

#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.09.2013 15:15


Chciałbym podkreślić że on jest początkującym więc nie krytykujcie go tylko napiszcie co jest źle i tyle -.-"

 

co ty go tak bronisz jakby on byl twoim multikontem ?

 

bycie początkującym to tak samo dobry argument jak nazywanie humanistą kiedy sie jest idiotą z przedmiotów scisłych


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 15:18


co ty go tak bronisz

#define AUTHOR "wiwi249 & korake"

:P


  • +
  • -
  • 0

#14 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.09.2013 15:23

pisac plugin ze swoim multikontem niezle schizy

 

i zeby nie bylo nie kwestionuje tutaj umiejętnosci autora tylko zdolność "drugiego" autora do przyjmowania krytyki


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#15 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 15:27


pisac plugin ze swoim multikontem

A skąd wiesz?? IP Sprawdzałeś??


  • +
  • -
  • 0

#16 szelbi

    Hero

  • Power User

Reputacja: 363
Wszechpomocny

  • Postów:1032
  • Steam:steam
  • Imię:Norbert
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 02.09.2013 15:28

 


pisac plugin ze swoim multikontem

A skąd wiesz?? IP Sprawdzałeś??

 

 

Żart?


  • +
  • -
  • 0

#17 wiwi249

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 02.09.2013 15:36

G[o]Q miszcz dedukcji :D

korake podeslal mi cytaty.

 

Fakemetę użyłem do sprawdzenia klienta, opisałem to w komentarzu, niwelując w ten sposób crash Host_Error: WriteDest_Parm: Not a Client

( pev( iVictim, pev_flags ) & FL_CLIENT)

a jesli chodzi o znaki to naprawdę, nie rozumiem, w czym widzicie problem. 


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#18 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 02.09.2013 15:37


Żart?

:facepalm:


  • +
  • -
  • 0

#19 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 02.09.2013 17:38

 


Żart?

:facepalm:

 

:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

 

.....

 

Nie rozumiem Ciebie "początkujący"..

 

Po co "kopiować" plugin który został już kiedyś napisany i jest o wiele lepszy od twojego, to jest całkowity bezsens  :&


  • +
  • -
  • 0

#20 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.09.2013 21:44

Idea trzymania takich hardcoded strings w pluginie jest po prostu zła


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod, call, of, duty, plugin, cytaty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych