Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystyki pod diablo moda dark'aDyskusja


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 29.08.2013 22:57

Aktualnie pracuje nad statystykami pod DiabloModa darka, w tym momencie zajmuję się optmalizacją i usunięciem powielających się kodów. Strona jak do tej pory wykorzystuję w 100% technologię Ajax.

 

Funkcje które aktualnie stworzyłem:

  • Lista + Szukanie gracza według Nick / Adres IP / Steam
  • Pokaż moje klasy - Wyświetla klasy zarejestrowana z adresu IP przeglądającego użytkownika
  • Panel Administracyjny:
  1. Zaloguj mnie
  2. Wyloguj mnie
  3. Resetuj levele
  4. Optymalizuj bazę danych
  5. Logi ( Co admin z danego adresu IP zrobił )
  6. Edytuj gracza.

 

Poniższy ss pokazuje widok po zalogowaniu do panelu administracyjnego

Zrzut ekranu:

amxx_1377787668__asd.png


  • +
  • -
  • 4

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 29.08.2013 23:50

dodaj mozliwosc logowania sie dla osob które zalozyly konto (amxbans lub trudniejszy odczyt z users.ini) i jakis pseudo panel usera typu przenoszenie expa czy reset albo dawanie komus go z mozliwoscia wlaczenia tych opcji w panelu admina dodatkowo zakladnie konta na serverze co sprawi ze nie trzeba bedzie robic 2 skryptow i jesli ktos rejestruje konto dla ktorego istnieje xp w bazie to admin musi to potwierdzic albo gracz o takim nicku musi cos zrobic na serverze (zostawiam do wlasnych przemyslen)

 

dodatkowo jak juz to robisz to nie pisz stat pod diablo darka tylko zrob interfejs i klase która go zaimplementuje i bedzie odpowiedzialna za funkcjonalnosc wtedy ktos dopisze klase implementującą ten interfejs ale dia diablo Micza i tez bedzie ok

 

PS

nie uzywaj "bubble sort" xD


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Indoor

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Gorzów Wielkopolski City.
Offline

Napisano 30.08.2013 00:06

Mam propozycje, aby dodać w Panelu Administracyjnym zsumowanie Expa danemu graczowi.

A tak ogółem już nie mogę się doczekać  ^D^


  • +
  • -
  • 0

#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.08.2013 11:41

  1. Optymalizuj bazę danych

     

     na czym to polega ?


  • +
  • -
  • 0

#5 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 12:50


na czym to polega ?

Zapytanie "OPTIMIZE", Zapytanie "REPAIR", chociaż w sumie nawet zbędnę, postaram się też dodać robienie kopi zapasowej tabeli z statystykami. i nie wiem czy będę musiał sam owy skrypt pisać czy może większość serwisów udostępnia funkcję system() chociaż w to wątpie.

 


dodatkowo jak juz to robisz to nie pisz stat pod diablo darka tylko zrob interfejs i klase która go zaimplementuje i bedzie odpowiedzialna za funkcjonalnosc wtedy ktos dopisze klase implementującą ten interfejs ale dia diablo Micza i tez bedzie ok

Postaram się, chodź będę musiał go w sporej części przerobić ;)

 


dodaj mozliwosc logowania sie dla osob które zalozyly konto (amxbans lub trudniejszy odczyt z users.ini) i jakis pseudo panel usera typu przenoszenie expa czy reset albo dawanie komus go z mozliwoscia wlaczenia tych opcji w panelu admina dodatkowo zakladnie konta na serverze co sprawi ze nie trzeba bedzie robic 2 skryptow i jesli ktos rejestruje konto dla ktorego istnieje xp w bazie to admin musi to potwierdzic albo gracz o takim nicku musi cos zrobic na serverze (zostawiam do wlasnych przemyslen)

Myślę że panel usera sobie odpuszczę, same problemy z weryfikacją konta bo każdy może wejść na nick na serwerze i założyć sobie konto na statystykach żeby potem przenieść sobie na swój nick z poziomu www, tak samo jeśli chciał by się rejestrować przez www to administrator nie ma w 100% pewności że to jego Nick :)

 

 


  • +
  • -
  • 0

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.08.2013 13:26

Zapytanie "OPTIMIZE", Zapytanie "REPAIR", chociaż w sumie nawet zbędnę, postaram się też dodać robienie kopi zapasowej tabeli z statystykami. i nie wiem czy będę musiał sam owy skrypt pisać czy może większość serwisów udostępnia funkcję system() chociaż w to wątpie.

 

Może do tabeli dodać pole z datą ostatniej edycji ? , mógłbyś to wykorzystać usuwając przy optymalizacji stare wpisy 


Użytkownik DarkGL edytował ten post 30.08.2013 13:27

  • +
  • -
  • 0

#7 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 13:31

Stare wpisy, tzn z strony .sma dodatkowo będzie dopisywany ostatni czas zapisu w dokładnym wierszu ( Gracz i Klasa ) i potem z www sprawdzać czy czas jest większy niż np parę dni jeśli tak to usuwa?

 

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ;)


  • +
  • -
  • 1

#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 30.08.2013 14:52

Tak


  • +
  • -
  • 0

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 30.08.2013 16:22


Myślę że panel usera sobie odpuszczę, same problemy z weryfikacją konta bo każdy może wejść na nick na serwerze i założyć sobie konto na statystykach

 

no i wlasnie skrypt powinien odpowiadac za to zeby sie tak nie dzialo to nie jest wcale trudniejsze od weryfikacji servera na roznych listach


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 16:38


no i wlasnie skrypt powinien odpowiadac za to zeby sie tak nie dzialo to nie jest wcale trudniejsze od weryfikacji servera na roznych listach

Przy tego typu listach serwerów można np zmuśsć kogoś żeby zmienił nazwę serwera na czas dodawania ;)

 

Te błędy z overlay.js to nie moje :( jakieś ***** się ładuje samo :D

 

 

// Edit

Właśnie ukończyłem autocomplete w głównej wyszukiwarce.

 

SS:

amxx_1377878053__beztytulu.png


Użytkownik Gh0st edytował ten post 30.08.2013 16:56

  • +
  • -
  • 0

#11 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 19:46

Dodałem walidacje podczas edytowana gracza

 

amxx_1377888271__beztytulu.png

 

Że ja wcześniej nie wiedziałem o wtyczce Jquery UI xD


  • +
  • -
  • 0

#12 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 30.08.2013 19:46

@up

 

datalist (caniuse.com + fallback: devcurry.com)

O fluidy z 1. SS wolę nie pytać  :lol:



#13 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 19:57

Do autocomplete używam funkcji z jqueryUI

$( ".search" ).autocomplete({
        source: "ajax.php?c=load&a=autocomplete_player",
        minLength: 2

});

 


Użytkownik Gh0st edytował ten post 30.08.2013 19:57

  • +
  • -
  • 0

#14 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 30.08.2013 20:13


O fluidy z 1. SS wolę nie pytać :lol:

 

Może prezent kupował? ^^ (to i tak jest takie oszukiwanie samego siebie jak zakładanie pasa wyszczuplającego:))

 


  • +
  • -
  • 1

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#15 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 30.08.2013 20:23


Do autocomplete używam funkcji z jqueryUI

 

Tak bardzo ajax xD

 

zauwaz ze natywne rozwiązania są szybsze i nie wymagają dołączania kolejnej biblioteki no chyba ze uzywasz jqueryUI z generatora okrojonego ale i tak datalist jest lepsza opcją


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#16 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 30.08.2013 21:19

Dlaczego twierdzisz że jqueryUI -> autocomplete z użyciem pliku jako loadera to nie ajax? xD

 

Optmalnie będzie ładować wszystkich graczy przy wejściu na strone?

 

P.S.

Jquery UI wykorzystuje jeszcze między innymi do wyświetlania dialogów / wyświetlania znaczników "title" jak i również walidacji


Użytkownik Gh0st edytował ten post 30.08.2013 21:20

  • +
  • -
  • 0

#17 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 31.08.2013 22:47


Optmalnie będzie ładować wszystkich graczy przy wejściu na strone?

 

a jak wyglada plik "ajax.php?c=load&a=autocomplete_player" jesli mozna wiedziec?

 

nie mowie ze to zle bo tak nie jest ale jesli uzywasz calego jquery ui to troche bez sensu bo lepiej wygenerować sobie wersje light albo znalezc jeszce lzejsze pluginy do jquery :D


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#18 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 31.08.2013 22:52

Tak wygląda moduł autocomplete

 

<?php
// Pobierzmy baze danych...
$dbh = self::database();

$term = '%' . $this->get('term', 'string'). '%';

$prepare = $dbh->prepare('SELECT `nick`, `ip`, `sid` FROM `'.$this->config['dbmod_table'].'` where `nick` LIKE :term or `sid` LIKE :term or `ip` LIKE :term LIMIT 15');
$prepare->bindParam(':term', $term, PDO::PARAM_STR);
$prepare->execute();

$suggest = array();
foreach($prepare->fetchAll() as $data)
{
    $suggest[strtolower($data['nick'])] = $data['nick'];
}
echo json_encode(array_values($suggest));

 

 

// Edit

Z opcji "optymalizacja" w pa usunąłem te zapytania natomiast dodałem do wyboru

  • Usuwanie klas gdzie exp = 0
  • Usuwanie klas według (expa/levela) (większego od/równego/innego od/mniejszego od)

I jeśli DarkGL zrobi w diablomodzie tą opcje z ostatnią aktualizacją to będzie + dodatkowa jedna opcja.


Użytkownik Gh0st edytował ten post 01.09.2013 13:36

  • +
  • -
  • 0

#19 Gh0st

    :)

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 02.09.2013 13:25

Dodałem możliwość wstawiania tabeli expa z pliku .sma dzięki czemu jeśli ktoś edytuje gracza, zmieni tylko ilość levela to exp dopasuje się automatycznie i odwrotnie, planuje jeszcze na głównej liście dodać ile expa brakuje danej osobie do następnego levela ;)


  • +
  • -
  • 0

#20 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.09.2013 14:58

jedna uwaga taka z mojego diablo co do dodawania xp z poziomu www to przydalo by sie zrobic w pluginie albo 2 tabele jedna to ta zwykla a druga to xp bonusowy i przy zapisie dopisywac do tej zwyklej wartosc z bonusowej i kasować ją albo zrobic pobieranie xp przed zapisem i dodawanie zdobytego xp (metoda gorsza) gdyz jesli dodamy lvl komus kto gra na serverze to on nawet tego nie zauwazy ewentualnie zmiana komendy od dawania xp na concmd i wywolywanie jej rconem zamiast dorzucania xp do tabeli


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych