Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
GmAMXBans

AMXbans + Pukawka

gmamxbans

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Shaxu

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 30.07.2013 01:26

Witam, mam problem z funkcjonowaniem AMXbansa na pukawce dlatego też chciałbym się poradzić was drodzy użytkownicy.

 

Ostatnio zakupiłem sobie serwer www na xaa.pl wykonam tam AMXbansa 1.5.1 i jest pewien problem z jednym serwerem

 

Podłączyłem 1 serwer, działa bez zarzutu ( serwer jest ulokowany na zabijace 500 fps )

 

Posiadam również drugi serwer ( serwer jset ulokowany na pukawce wersja max ) i tutaj zaczynają się schody, serwer z pukawki ma problemy z połączeniem się z moim Amxbansem na xaa.pl, serwer po zmianie mapy zostaje zazwyczaj zcrashowany lub zmienia mapę bardzo mozolnie trwają nawet do 2 minut, oraz banicje które wykonuje się z serwera pukawkowego działają z dużym opóźnieniem

 

Dlatego też chciałbym zadać pytanie gdzie leży błąd? Powiem że korzystałem z instalatora pukawki 1.6.1, podłączony został było okej, nie wgłębiałem się w szczególne ustawienia bo nie interesuje mnie ta opcja, kupiłem serwer na xaa.pl i mam zamiar tam postawić tam wyłacznie AMXbansa i podłaczać pod niego serwery, a nie korzystać z baz pukawkowych.

 

Odczuwam wrażenie że serwery Pukawki mogą wyłacznie połączyć się z bazami danych które również znajdują się na pukawce, brzmi to nie realnie ale na chwilę obecną ja widzę w swoim mniemaniu.

 

Errorów w consoli żadnych nie zauważyłem - po za wspomnianym bardzo długim wczytaniem map.

 

Podam dane do bazy danych być może coś pomogą ale nie sądzę.

amx_sql_host "cserwer2.xaa.pl"
amx_sql_user "p319663_bany"
amx_sql_pass "r****m***z"
amx_sql_db "p319663_bany"
amx_sql_table   "amxx"
amx_sql_type    "mysql"

Liczę na pomoc oraz pozdrawiam !


Użytkownik Shaxu edytował ten post 30.07.2013 01:28

  • +
  • -
  • 0

#2 DriveR.`

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:185
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 30.07.2013 08:20

Odczuwam wrażenie że serwery Pukawki mogą wyłacznie połączyć się z bazami danych które również znajdują się na pukawce, brzmi to nie realnie ale na chwilę obecną ja widzę w swoim mniemaniu.

Wątpię. Miałem na pukawce z 3 serwery, każdy po pół roku i nie było problemu z amxbansem i z połączeniem do serwer strony .xaa.pl

 

Sprawdź jeszcze raz dokładnie czy dobrze wgrałeś, lub wgraj i skonfiguruj wszystko od nowa [sprawdź moduły czy masz odblokowany]


  • +
  • -
  • 0

#3 Scorpion Flail

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 122
Zaawansowany

  • Postów:469
  • GG:
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Grudziądz
Offline

Napisano 30.07.2013 08:58

Wydaje mi się, że zapomniałeś dodać dostęp do hosta [ip serwera] w panelu proserwer



#4 Shaxu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 30.07.2013 09:59

Instalacja od strony pluginów była kopiowana z serwera zabijaki, 5 pluginów od amxbansa , plik txt , amxbans.cfg , amxbans_ss.cfg ( coś takiego ) , plugins-amxbans.ini oraz sql.cfg ( już na pamięc zna się wszystko )

 

Moduły

 

mysql
sqlite
 
Wszystkie pozostałe mam również odblokowane + dodane orpheu
 
Dostęp do hosta również został już dawno odblokowany, zrobiłem to przy instalacji amxbansa.
 
33784424173243934518.png
 
Czekam dalej jaka może być przyczyna.

Użytkownik Shaxu edytował ten post 30.07.2013 10:00

  • +
  • -
  • 0

#5 Unstopp

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 21
Życzliwy

  • Postów:48
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 30.07.2013 10:09

Jakieś logi po crashu?


  • +
  • -
  • 0

#6 Shaxu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 30.07.2013 10:22

Tak raz mi wyskoczył error z taką informacją -

 

L 05/23/2012 - 10:57:16: [MySQL] Thread worker was unable to start.
L 05/23/2012 - 10:57:16: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "amxbans_main.amxx")
L 05/23/2012 - 10:57:16: [AMXX] Run time error 10: native error (native "SQL_ThreadQuery")
L 05/23/2012 - 10:57:16: [AMXX] [0] check_flag.inl::check_flagged (line 38)
L 05/23/2012 - 10:57:16: [AMXX] [1] check_player.inl::check_player_ (line 106)

 

Raz mi wyskoczył error z taką informacją, ale nie sądzę aby to był wielki problem.  

Prawdopodobnie będę musiał wykonać reinstalację serwera i wgram od nowa wszystko może wtedy pomoże


  • +
  • -
  • 0

#7 Unstopp

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 21
Życzliwy

  • Postów:48
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 30.07.2013 10:29

Co do tego błędu to -> http://amxx.pl/topic...nable-to-start/


  • +
  • -
  • 0

#8 Shaxu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 30.07.2013 10:41

Co do tego błędu to -> http://amxx.pl/topic...nable-to-start/

 

Dzięki na pewno naprawię problem, jeśli nikt nie ma propozycji to zabiorę się dzisiaj wieczorem za reinstalację serwera.


  • +
  • -
  • 0

#9 Shaxu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:82
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Olsztyn
Offline

Napisano 30.07.2013 18:42

Po reinstalacji serwera problem pojawia się ten sam, serwer się crashuje po zmianie mapy kiedy jest podłączony AMXbans :S

 

Czekam na dalsze rady.


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gmamxbans

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych