←  Gotowe funkcje

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

SMS Shop
Advanced AMXBans Shop Project [Sebxx]

sebxx4 - zdjęcie sebxx4 17.07.2013

Aaa, no chyba że tak ;)

Możnaby zintegrować wszystko w jednym module i zrobić tak, aby w panelu admina był wybór czy zostawić standardową rejestracje sklepu, czy korzystać z bazy danych forum.

Odpowiedz

• +
  • -
Eryk172 - zdjęcie Eryk172 17.07.2013

Jesli bedziesz mial zamiar za to sie zabrac, to polecam Ci nawet nie integrowac tego pod ipb/vb . Dlaczego? Skoro , siec decyduje sie na kupno ipb, to automatycznie dla swojej profesjonalnosci kupuje shop engine. Takie stereotyp ;)
Ale co to ma.do tego? Nie wspieraj nulledow;P
Odpowiedz

No ok, chyba masz racje. W sumie to płatne skrypty. Chyba zostane przy Przemo/MyBB.

Odpowiedz

• +
  • -
Eryk172 - zdjęcie Eryk172 17.07.2013

Jesli zrobisz to co pisalem, na 100% zakupie sklepik ; )
Odpowiedz

Pomyślę nad tym jak skończe dotychczasowe prace związane ze sklepem.

Odpowiedz

• +
  • -
bociek1994 - zdjęcie bociek1994 17.07.2013

Ja również będę zainteresowany sklepem : ) | Cena sklepu jest niską ceną, ale na pewno zyskasz dzięki temu wiele w oczach ludzi - dalej, pomagaj tylko tym, którzy zakupili skrypt bezpośrednio u ciebie.

Znajdź kogoś kto pomoże ci przy stylu - wszystkie style, które są w sklepach są tworzone na sztywno. Może warto byłoby stworzyć w końcu coś, co nie będzie sztywno ustawione na px tylko %?

Użytkownik bociek1994 edytował ten post 17.07.2013 17:27
Odpowiedz

osik110 - zdjęcie osik110 17.07.2013

(Aktualny Admin przedłóżony) -- sorki ale troche razi xD
Odpowiedz

Faktycznie, już poprawiam ;)

Co do stylu to ile serwerowni tyle styli więc lepiej zrobić coś uniwersalnego, niż robić styl dla każdej z osobna. Z szerokością stylu raczej dużo nie zdziałam bo użyłem elementów jQuery i są one ustawione tak, aby podczas zmiany pozycji niektórych elementów nic się nie poruszało w niekontrolowany sposób (jak np przyciski przelatujące z jednej kolumny strony do drugiej, itp).

Odpowiedz

• +
  • -
freetu - zdjęcie freetu 18.07.2013

No ok, chyba masz racje. W sumie to płatne skrypty. Chyba zostane przy Przemo/MyBB.

Liczę że nie zapomnisz o phpBB3

Aha, dane do logowania test/test nie działają :>

Użytkownik freetu edytował ten post 18.07.2013 09:29
Odpowiedz

sebxx4 - zdjęcie sebxx4 18.07.2013

No coż, o tym właśnie mówiłem. Już jakiś łoś zmienił...

Odpowiedz

//EDIT:

Hasło zmienione z powrotem na test, wyłączyłem możliwość zmiany hasła i e-mail'a userowi test (tego w wersji finalnej nie będzie).

Odpowiedz

adif11 - zdjęcie adif11 18.07.2013

Byłbym zainteresowany kupnem tego sklepu posiadam u siebie amxbans i mam takie pytanie rozumiem że mój hosting musi oferować kod api? aby płatność była automatycznie przyjmowana? jeżeli tak jesteś wstanie mi pomóc to skonfigurować za odpowiednią suma?

Odpowiedz

• +
  • -
szelbi - zdjęcie szelbi 18.07.2013

skrypt kierownay jest raczej do małych serwerowni, bo duże i tak przesiądą się na ShopEngine

:mur:

http://pl.wikipedia....iki/Serwerownia

Odpowiedz

Up, to było co najmniej nie na temat... Serwerownia, w znaczeniu 'slangowym', określa po prostu sieć serwerów, w tym przypadku CS 1.6

Co do API to najlepiej jest kiedy masz wszystkie serwery na jednym hostingu - wtedy możesz użyć API hostingu, tak aby pieniądze z SMS'ów trafiały od razu do Twojego portfela na hostingu. Miałem tak na disconnect.pl (nawet mam gdzieś API chyba).

Odpowiedz

• +
  • -
szelbi - zdjęcie szelbi 18.07.2013

Serwerownia, w znaczeniu 'slangowym', określa po prostu sieć serwerów, w tym przypadku CS 1.6

Nie wiem, o jakim slangu ty mówisz. To jest zwykłe mylenie pojęć. To tak, jakbyś powiedział laptop na komputer stacjonarny.

Odpowiedz

tak mam wszystko na jednym serwerze

u mnie ten kod wygląda tak

Przykład JSON
http://DOMENA.pl/api/PaymentWidget.json?feature=dotpaySMS&sid=123&code=ABCDabcd&text=7143
Odpowiedz

norbi1952, Obracasz się w ogóle w środowisku Counter-Strike ? Wiem czym jest serwerownia, ale tak się przyjęło mówić na sieć serwerów. Rany, rozkminiasz takie szczegóły...

Up, to jest API jakiegoś hostingu WWW z tego co widze. Chodzi o API hostingu serwerów CS.

sebul (19.07.2013 14:08):
Serwerownia != sieć serwerów, a jeśli obracasz się wśród małolatów, to możesz rzeczywiście oni mówią na sieć serwerów serwerownia i przez to teraz ktoś pisze takie bzdury, że serwerownia w slangu oznacza sieć serwerów.
Odpowiedz

norbi1952, Obracasz się w ogóle w środowisku Counter-Strike ? Wiem czym jest serwerownia, ale tak się przyjęło mówić na sieć serwerów. Rany, rozkminiasz takie szczegóły...

Up, to jest API jakiegoś hostingu WWW z tego co widze. Chodzi o API hostingu serwerów CS.

niestety nie mam innego kodu API

Odpowiedz

Masz widze jeden serwer na hostingu SerweryGier.com

Z tego hostingu musisz poszukać API

Odpowiedz

Kolejne zapytanie dla Was ;) Jakich wersji CoDMoD'a używacie ? Pytam bo jednym z modułów będzie zakup EXP'a i muszę wiedzieć jak wygląda struktura bazy danych. Dwa najpopularniejsze to chyba QTM i Dark ?

Tutaj kolejne wymaganie sklepu w stosunku do serwera - silnik cod'a musi być podpięty pod bazę MySQL (dane wszystkich graczy).

Odpowiedz