Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Czas OnlineSkrypt zlicza czas online graczy jak i adminów na serwerze

misieq czas online admin admini gracze gracz byczus

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#101 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 15:51

Mam teraz wersję z ostatniego posta i działa : http://cs-staraszkola.pl/staty/

Dzięki MisieQ,że naprawiłeś.
A mam prośbę,czy mógłbyś zrobić wersję bez podziału na admini i gracze?
Na pewno wiele osób by z tego skorzystało.

 


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#102 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 11.10.2013 15:55

Aktualny Postęmp prac nad wersja v.2, w wersji v2 podział został usunięty poniewaz jest on zbędny :P(zawsze można zrobić że osoby co maja admina maja inny row color w tabelce ;P)

WWW + Styl = Gotowe

AMXX = Jeszcze nie rozpoczętę prace

 

Demo Wersji v2 z strony www ;P (rekordów żadnyc nie mam wiec jak ktoś może niech baze zrzuci i podesle mi na pw to dodam demo z rekordami)

http://misieq.pl/czas/


  • +
  • -
  • 0

#103 byCZUS

    Listonosz

  • Support Team

Reputacja: 743
Guru

  • Postów:459
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:GW
Offline

Napisano 11.10.2013 16:11

Amxx done :P

 

#include < amxmodx >
#include < sqlx >

new sqlConfig[ ][ ] = {
    "localhost",
    "root",
    "",
    "database"
}

enum playerData {
    SteamID[ 33 ],
    IP[ 16 ],
    Nick[ 64 ],
    Time
};

new Handle: gSqlTuple;

new gPlayer[ 33 ][ playerData ];

public SqlInit( ) {
    gSqlTuple = SQL_MakeDbTuple( sqlConfig[ 0 ], sqlConfig[ 1 ], sqlConfig[ 2 ], sqlConfig[ 3 ] );
    
    if( gSqlTuple == Empty_Handle )
        set_fail_state( "Nie mozna utworzyc uchwytu do polaczenia" );
    
    new iErr, szError[ 32 ];
    new Handle:link = SQL_Connect( gSqlTuple, iErr, szError, 31 );
    
    if( link == Empty_Handle ) {
        log_amx( "Error (%d): %s", iErr, szError );
        set_fail_state( "Brak polaczenia z baza danych" );
    }
    
    new Handle: query;
    query = SQL_PrepareQuery( link, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `players_time` (\
        `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,\
        `steamid` varchar(33) NOT NULL,\
        `nick` varchar(64) NOT NULL,\
        `ip` varchar(16) NOT NULL,\
        `first` int(15) NOT NULL,\
        `last` int(15) NOT NULL,\
        `time` int(11) NOT NULL,\
        `type` int(1) NOT NULL,\
        PRIMARY KEY (`id`),\
        UNIQUE KEY `authid` (`nick`)\
    )" );
    
    SQL_Execute( query );
    SQL_FreeHandle( query );
    SQL_FreeHandle( link );
}

public Query( failstate, Handle:query, error[ ] ) {
    if( failstate != TQUERY_SUCCESS ) {
        log_amx( "SQL query error: %s", error );
        return;
    }
}

public plugin_init() {
    register_plugin( "Players Online", "1.0", "byCZEK" );
    
    set_task( 0.1, "SqlInit" );
}

public client_connect( id ) {
    gPlayer[ id ][ Time ] = 0;
    
    get_user_authid( id, gPlayer[ id ][ SteamID ], 32 );
    get_user_ip( id, gPlayer[ id ][ IP ], 15, 1 );
    get_user_name( id, gPlayer[ id ][ Nick ], 63 );
    
    SQL_PrepareString( gPlayer[ id ][ Nick ], gPlayer[ id ][ Nick ], 63 );
}

public client_disconnect( id ) {
    gPlayer[ id ][ Time ] = get_user_time( id, 1 );
    
    saveTime( id );
    
    gPlayer[ id ][ Time ] = 0;
}

stock SQL_PrepareString( const szQuery[], szOutPut[], size ) {
    copy( szOutPut, size, szQuery );
    replace_all( szOutPut, size, "'", "\'" );
    replace_all( szOutPut, size, "`", "\`" );    
    replace_all( szOutPut, size, "\\", "\\\\" );
}

stock saveTime( id ) {
    new     query[ 1024 ],
        now = get_systime( ),
        flags = get_user_flags( id );
    
    formatex( query, charsmax( query ), "INSERT INTO `players_time` ( `steamid`, `nick`, `ip`, `first`, `last`, `time`, `type` ) VALUES ( '%s', '%s', '%s', %d, %d, %d, %d ) ON DUPLICATE KEY UPDATE `time` = VALUES( `time` ) + %d, `last` = %d",
    gPlayer[ id ][ SteamID ], gPlayer[ id ][ Nick ], gPlayer[ id ][ IP ], now, now, gPlayer[ id ][ Time ], ( ( flags > 0 && !( flags & ADMIN_USER ) ) ? 1 : 0 ), gPlayer[ id ][ Time ], now );

    if( gSqlTuple )
        SQL_ThreadQuery (gSqlTuple, "Query", query );
}

Użytkownik byCZUS edytował ten post 11.10.2013 16:15

  • +
  • -
  • 0

Dziękuje, dobranoc.


#104 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 16:11

MisieQ wysłałem ci baze na pw.

Mam nadzieje,że dokończysz i opublikujesz wersję v2. :)
 


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#105 kdn1337

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:50
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.10.2013 17:22

Ja mam problem, po wyjściu z serwera nie zapisują mi się żadne dane.

 

logi:

L 10/11/2013 - 18:19:16: [aktywnosc_adminow.amxx] SQL Insert error: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

aktywnosc_adminow

new gPluginCvar[PluginCvar] = {
	"localhost",
	"csbsnt_adminek",
	"haslo",
	"csbsnt_aktywnosc"
};

config.php

<?php
$dbhost = "localhost";			#host bazy danych
$dbuser = "csbsnt_adminek";				#użytkownik bazdy danych
$dbpassword = "haslo";				#hasło bazy danych
$dbname= "csbsnt_aktywnosc";					#nazwa bazy danych
$limit = 20; 					#ilość wyników na stronę
?>
 

Użytkownik kdn1337 edytował ten post 11.10.2013 17:26

  • +
  • -
  • 0

#106 byCZUS

    Listonosz

  • Support Team

Reputacja: 743
Guru

  • Postów:459
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:GW
Offline

Napisano 11.10.2013 17:32

"localhost",

 

na

 

"127.0.0.1",


  • +
  • -
  • 0

Dziękuje, dobranoc.


#107 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 11.10.2013 17:36

Aktualizacja

Aktualizacja do wersji 2.0.0 w pierwszym poście

 

Ważne

Podczas Aktualizacji do wersji 2.0.0 plugin tworzy nową tabele , dlatego statystyki liczą sie od nowa


  • +
  • -
  • 1

#108 kdn1337

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:50
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.10.2013 17:38

Po zmianie na 127.0.0.1 pojawia się taki błąd:

Wystapil blad biblioteki PDO: SQLSTATE[HY000] [2003] Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (111)

  • +
  • -
  • 0

#109 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 17:41

 

Ja mam problem, po wyjściu z serwera nie zapisują mi się żadne dane.

 

logi:

L 10/11/2013 - 18:19:16: [aktywnosc_adminow.amxx] SQL Insert error: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

aktywnosc_adminow

new gPluginCvar[PluginCvar] = {
	"localhost",
	"csbsnt_adminek",
	"haslo",
	"csbsnt_aktywnosc"
};

config.php

<?php
$dbhost = "localhost";			#host bazy danych
$dbuser = "csbsnt_adminek";				#użytkownik bazdy danych
$dbpassword = "haslo";				#hasło bazy danych
$dbname= "csbsnt_aktywnosc";					#nazwa bazy danych
$limit = 20; 					#ilość wyników na stronę
?>
 

W sma pluginu nie możesz mieć localhost!
Wpisz poprawny host.


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#110 kdn1337

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:50
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.10.2013 17:48

Zainstalowałem najnowszą wersję, wpisałem w hostach w sma oraz config.php 127.0.0.1, ale nadal nie pokazuje graczy.


  • +
  • -
  • 0

#111 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 11.10.2013 17:58

Zainstalowałem najnowszą wersję, wpisałem w hostach w sma oraz config.php 127.0.0.1, ale nadal nie pokazuje graczy.

OMG

 

127.0.0.1 = localhost

 

127.0.0.1 bądź localhost stosuje się tylko przy www no chyba że tak jak ja masz serwery na maszynie gdzie jest baza to możesz użyć localhost, ale żaden hosting współdzielony tego nie oferuje i należy w sma pluginu użyć zewnętrznego hosta bazy danych czyli w twoim przypadku 176.31.228.81


  • +
  • -
  • 1

#112 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 18:03

Zainstalowałem najnowszą wersję, wpisałem w hostach w sma oraz config.php 127.0.0.1, ale nadal nie pokazuje graczy.

Bo w sma masz podać host bazy danych,jak masz na proserwer to wpisujesz np. www.twojanazwa.xaa.pl,jak masz na innym hostingu to poszukaj na stronie u nich jaki masz host,a w config możesz zostawić "localhost".

Ja mam już 2.0.0 i mi działa :) http://cs-staraszkola.pl/czas/

Jak będzie coś nie tak to napisze tutaj.
Mam jednak małą uwagę co do skryptu na www.Jest on teraz bardzo pusty. Radzę tam dodać tam menu u góry,każdy doda sb np zakładkę forum,amx bans itp.
I 2 sprawa,jeśli byś rozwijał te statystyki,to w nowej wersji mógłbyś dorobić cos takiego,że po podpięciu kilku serwerów do tej samej bazy,zeby się wyświetlało np obok ostatnio online serwer na którym gra dany gracz. Wiem,że to trudniejsza sprawa,ale byłoby to super rozwiązanie.


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#113 kdn1337

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:50
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.10.2013 18:04

Dzięki wielkie za wytłumaczenie :)

Wszystko już działa, tylko coś jest nie halo z godzinami, w Ostatnio Online mam 

11.10.2013 (17:05:02)

a godzina już 19, jak to poprawić?


  • +
  • -
  • 0

#114 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 18:08

Dokładnie,W Ostatnio Online jest wyświetlane pierwsze wejście.


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#115 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 11.10.2013 18:14

Dzięki wielkie za wytłumaczenie :)

Wszystko już działa, tylko coś jest nie halo z godzinami, w Ostatnio Online mam 

11.10.2013 (17:05:02)

a godzina już 19, jak to poprawić?

jest to spowodowane różnicą między serwerem www a serwerem gry ;] w wersji 2.0.1 to poprawie poprzez użycie

UNIX_TIMESTAMP(NOW()) 

zamiast

get_systime( )

  • +
  • -
  • 0

#116 freetu

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 71
Pomocny

  • Postów:504
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 11.10.2013 18:15

Dałoby radę poprzedni szablon podpiąć pod wersję 2.0 ?

Poprzedni faktycznie był nieco bardziej estetyczny/przejrzysty


  • +
  • -
  • 0

#117 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 18:40

MisieQ mógłbyś w wersji 2.0.1 lub wyższej zrobić numeracje na stronie? Tak jak było w starej wersji.
Żeby po prostu były ponumerowane nicki :D


Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#118 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Autor tematu
  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 11.10.2013 18:52

Dałoby radę poprzedni szablon podpiąć pod wersję 2.0 ?
Poprzedni faktycznie był nieco bardziej estetyczny/przejrzysty

może w późniejszym czasię się pojawi 
 

MisieQ mógłbyś w wersji 2.0.1 lub wyższej zrobić numeracje na stronie? Tak jak było w starej wersji.
Żeby po prostu były ponumerowane nicki :D

jak ponumerowane? :P bo nie czaje ;P
 

Mam jednak małą uwagę co do skryptu na www.Jest on teraz bardzo pusty. Radzę tam dodać tam menu u góry,każdy doda sb np zakładkę forum,amx bans itp.

Zobacz sobie Live Demo wersji 2.1.0 czy o to Ci chodziło

 

I 2 sprawa,jeśli byś rozwijał te statystyki,to w nowej wersji mógłbyś dorobić cos takiego,że po podpięciu kilku serwerów do tej samej bazy,zeby się wyświetlało np obok ostatnio online serwer na którym gra dany gracz. Wiem,że to trudniejsza sprawa,ale byłoby to super rozwiązanie.

hmm pomyślimy


  • +
  • -
  • 0

#119 BlackDead

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:228
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Czestochowa
Offline

Napisano 11.10.2013 19:03

 

Dałoby radę poprzedni szablon podpiąć pod wersję 2.0 ?
Poprzedni faktycznie był nieco bardziej estetyczny/przejrzysty

może w późniejszym czasię się pojawi 
 

MisieQ mógłbyś w wersji 2.0.1 lub wyższej zrobić numeracje na stronie? Tak jak było w starej wersji.
Żeby po prostu były ponumerowane nicki :D

jak ponumerowane? :P bo nie czaje ;P
 

Mam jednak małą uwagę co do skryptu na www.Jest on teraz bardzo pusty. Radzę tam dodać tam menu u góry,każdy doda sb np zakładkę forum,amx bans itp.

Zobacz sobie Live Demo wersji 2.1.0 czy o to Ci chodziło

 

I 2 sprawa,jeśli byś rozwijał te statystyki,to w nowej wersji mógłbyś dorobić cos takiego,że po podpięciu kilku serwerów do tej samej bazy,zeby się wyświetlało np obok ostatnio online serwer na którym gra dany gracz. Wiem,że to trudniejsza sprawa,ale byłoby to super rozwiązanie.

hmm pomyślimy

 

 

Tak było w starej wersji:

53699342152640011765.jpg

 

A w nowej tego nie ma,Co do menu,to tak o to mi chodził :)

 

Ps

Widzę na nowym demie,ze robisz mini psyho stats(super są),Dużo ci jeszcze zostało żeby skończyć? I będziesz udostępnisz to ^^ ?


Użytkownik BlackDead edytował ten post 11.10.2013 19:07

Potrzebujemy Adminów i Ekipy na forum.Wejdz i sprawdz czy spełniasz wymagania!
www.cs-staraszkola.pl
•PaintBall+Klasy+Exp:  pb.cs-staraszkola.pl:27030
•Western Mod:  wm.cs-staraszkola.pl:27020
•Base Builder:  bb.cs-staraszkola.pl:27022
Zapraszam na: Cs-Reklamy.pl  oraz System-Wymiany.pl

#120 kdn1337

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:50
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 11.10.2013 19:05

Jest możliwość, aby HLTV nie zaliczało się do tego 'rankingu'?


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: misieq, czas, online, admin, admini, gracze, gracz, byczus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych