Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Czas OnlineSkrypt zlicza czas online graczy jak i adminów na serwerze

misieq czas online admin admini gracze gracz byczus

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#181 mucek181

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:49
  • Imię:mateusz
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 10.12.2013 16:09

Ok dzięki wielkie pomoglo to % i jest teraz git :) dzięki jeszcze raz i plusik leci :)


  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na sieć serwerów Counter-Strike 1.6 www.FairGame-CS.pl
Dołączona grafika

#182 Bodzio :D

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 14.12.2013 18:26

Dobrze się sprawdza leci +sik :)


  • +
  • -
  • 0

Zapraszam na serwer Cod Mod 501 lvl :

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png

 

 

Zapraszam równierz na Forum: 

http://creativ-cs.pl/


#183 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 29.12.2013 10:46

Witam dlaczego nie pokazuje mi drugiej strony tylko przenosi na trzecią ? klik


  • +
  • -
  • 0

#184 KaczmaR1243

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • Imię:Kuba
  • Lokalizacja:Grójec
Offline

Napisano 01.01.2014 14:32

Jeżeli chodzi o PHP, to wszystko z folderu WWW mam wrzucić do głównego folderu strony?



#185 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 01.01.2014 15:02

Jeżeli chodzi o PHP, to wszystko z folderu WWW mam wrzucić do głównego folderu strony?

Tworzysz sobie np.katalog czas i wrzucasz potem

 

twoja strona/czas


  • +
  • -
  • 0

#186 tutek

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:9
Offline

Napisano 01.01.2014 16:36

Witam dlaczego nie pokazuje mi drugiej strony tylko przenosi na trzecią ? klik

Chyba jakiś błąd w skrypcie, mam to samo.


  • +
  • -
  • 0

#187 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 03.01.2014 13:26

Dleczego po przegranych 24 h mam od nowa 0 choć jest na pierwszym miejscu?  klik


  • +
  • -
  • 0

#188 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 03.01.2014 15:42

DLA OSÓB, KTÓRE PISZĄ O PRZERZUCANIU Z DRUGIEJ STRONY NA TRZECIĄ

 

To nie jest prawda, że przerzuca na trzecią stronę, sprawdzałem u siebie, spójrzcie na link przy przechodzeniu między stronami, button przy przechodzeniu na strony poprostu ma buga i zawsze podświetla o 1 stronę dalej niż którą się wybrało.

Druga strona działa prawidłowo. Tylko będąc na pierwszej stronie button podświetla się prawidłowo.

 

 

 

 

//edit

Tak, ale jak już się wskazuje bugi, to najlepiej podać prawidłowy opis buga ;)


GwynBleidD (04.01.2014 00:32):
Ale bug jest i przydałoby się go naprawić...

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#189 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 04.01.2014 00:40

Plik index.php - podmienić:
                                        for($i=1; $i<=$page; $i++) {
                                            echo '<li class="' . ( ( $curr_page == $i ) ? 'active' : '' ) . '"><a href="?p='.$i.'">' . $i . '</a></li>';
                                        }
A panom twórcom polecam jakiś system szablonów, najlepiej ten: http://twig.sensiolabs.org/ lepszego nie znajdziecie... Dlaczego jest najlepszy? Ano latego, że jest to żywcem wyjęte z Django i Jinja.
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#190 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 04.01.2014 03:41

Plik index.php - podmienić:

                                        for($i=1; $i<=$page; $i++) {
                                            echo '<li class="' . ( ( $curr_page == $i ) ? 'active' : '' ) . '"><a href="?p='.$i.'">' . $i . '</a></li>';
                                        }
A panom twórcom polecam jakiś system szablonów, najlepiej ten: http://twig.sensiolabs.org/ lepszego nie znajdziecie... Dlaczego jest najlepszy? Ano latego, że jest to żywcem wyjęte z Django i Jinja.

 

 

Wypadać wypadałoby, nie przeczę ;)

Twój kod działa, ale pierwszej strony nie podświetla, jak już dbamy o szczegóły.


  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#191 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 04.01.2014 11:12

Plik index.php - podmienić:

                                        for($i=1; $i<=$page; $i++) {
                                            echo '<li class="' . ( ( $curr_page == $i ) ? 'active' : '' ) . '"><a href="?p='.$i.'">' . $i . '</a></li>';
                                        }
A panom twórcom polecam jakiś system szablonów, najlepiej ten: http://twig.sensiolabs.org/ lepszego nie znajdziecie... Dlaczego jest najlepszy? Ano latego, że jest to żywcem wyjęte z Django i Jinja.

 
Wypadać wypadałoby, nie przeczę ;)
Twój kod działa, ale pierwszej strony nie podświetla, jak już dbamy o szczegóły.


Więc w tym samym pliku podmienić jeszcze:
                                    $curr_page = (isset($_GET['p']) && $_GET['p'] > 1) ? $_GET['p'] : 1;

  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#192 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 04.01.2014 15:57

Działa ;) Teraz jeszcze czekamy na aktualizacje paczki.

 

Przy okazji, czemu czasami w liście podświetla niektóre nicki/bierze je w niebieską ramkę?


  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#193 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 04.01.2014 16:48

Działa ;) Teraz jeszcze czekamy na aktualizacje paczki.

 

Przy okazji, czemu czasami w liście podświetla niektóre nicki/bierze je w niebieską ramkę?

 

 

To są admini na twoim serwerze :)


  • +
  • -
  • 1

#194 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 04.01.2014 23:53

Ponowie pytanie, dleczego po przegranych 24 h ma od nowa 0 a nie 25 itd choć jest na pierwszym miejscu?  klik


  • +
  • -
  • 0

#195 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 05.01.2014 18:51

index.php - podmienić:
                                            echo '<td>' . time_counter( $data['time']) . '</td>';
config.php - dodać na końcu:
function time_counter($sec)
{
    $s=$sec % 60;
    $m=(($sec-$s) / 60) % 60;
    $h=floor($sec / 3600);
    return $h.":".substr("0".$m,-2).":".substr("0".$s,-2);
}

  • +
  • -
  • 4
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#196 adamus81

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Konin
Offline

Napisano 05.01.2014 21:01

Działa dzięki.


  • +
  • -
  • 0

#197 FuckIt

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:42
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 06.03.2014 20:42

mam taki błąd :  Brak wyników dla tego zapytania

Czy możecie mi podać zapytanie sql? Jak tak to poprosze.

 

 


  • +
  • -
  • 0

#198 opowiadacie kit

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:82
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.03.2014 11:51

Witam ! Fajna rzecz wszystko działa jak powinno. Tylko interesuje mnie do czego jest to że niektóre nicki są na taki niebiseki kolor wyświetlane na stronie WWW ?


boxuvn.gif

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

Zapraszam na Only DD2 31.186.84.219:27732

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

Zapraszam na JailBreak 31.186.82.99:27823

 Forum blackshadow.xaa.pl


#199 SKINHEAD

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.03.2014 18:57

Mam problem, mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać. Serwer posiadam w pukawce, w pukawce również mam bazę danych. Poniżej wrzucam logi serwera.

L 03/24/2014 - 18:49:17: Start of error session.
L 03/24/2014 - 18:49:17: Info (map "de_dust2") (file "addons/amxmodx/logs/error_20140324.log")
L 03/24/2014 - 18:49:17: [AMXX] Plugin ("czas_online.amxx") is setting itself as failed.
L 03/24/2014 - 18:49:17: [AMXX] Plugin says: Brak polaczenia z baza danych
L 03/24/2014 - 18:49:17: [AMXX] Run time error 1 (plugin "czas_online.amxx") - forced exit

Konfiguracja pliku czas_online.sma

new sqlConfig[ ][ ] = {
	"sql.pukawka.pl",
	"tutaj wklepany login",
	"tutaj wklepane hasło",
	"tutaj z kolei nazwa bazy"

i na koniec plik config.php, sama strona działa

// ------------------------
// Host bazy danych
// ------------------------
$CONFIG['db_host']  = 'sql.pukawka.pl';

// ------------------------
// Użytkownik bazy danych
// ------------------------
$CONFIG['db_user']  = 'tutaj login';

// ------------------------
// Hasło użytkownika bazy danych
// ------------------------
$CONFIG['db_pass']  = 'tutaj haslo';

// ------------------------
// Nazwa bazy danych
// ------------------------
$CONFIG['db_name']  = 'i sama nazwa bazy';

  • +
  • -
  • 0

#200 Maniuś1988

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:46
  • Lokalizacja:Sadomierz
Offline

Napisano 11.05.2014 09:51

Witam! I jest już możliwość ustawienia flag które mają czytać? Bo mi chodzi by tylko czytał adminów a nie wszystkich graczy :)


  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: misieq, czas, online, admin, admini, gracze, gracz, byczus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych