Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Aktualizacja IPB do 3.4.4 / 3.4.5

aktualizacja 3.4.4

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
69 odpowiedzi w tym temacie

#21 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 19.04.2013 19:24

Po oznaczeniu postu w temacie jako "najlepsza odpowiedź" nie można z powrotem oznaczyć jako "nierozwiązane" ponieważ wyskakuje brak uprawnień.


(19.04.2013 19:26):
Problem jest mi znany od dłuższego czasu, pracuję nad rozwiązaniem, dziękuję jednak za zgłoszenie.

  • +
  • -
  • 2

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#22 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 20.04.2013 16:19

https://docs.google....dit?usp=sharing

 

Po próbie wejścia w jakikolwiek temat z zakładki "Powiadomienia"

 

 

// już działa ale forum muli + dostaję informację o dodanej notatce a jej nie widzę


(20.04.2013 16:21):
miało to miejsce w ciągu ostatnich 5-10 minut czy wcześniej?
(20.04.2013 16:35):
Aktualizowałem tagi BBCode i jeden się zdublował stąd ten chwilowy błąd.

Użytkownik playaz44 edytował ten post 20.04.2013 16:34

  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#23 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 25.04.2013 17:15

https://docs.google....dit?usp=sharing


(29.04.2013 01:50):
Poprawione.

  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#24 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 07.05.2013 13:44

  • Zbugowany tag [ sma ]. Olewa tabulatory, oraz dodaje dodatkowe puste linie pomiędzy każdą.
  • Zbugowane listy. Gdy tworzę je ręcznie pisząc [ LIST=1 ] [ * ]pierwszy punkt [ /* ][ /LIST] to dodaje przed 1 punktem jeszcze 1 pusty, a ten który miał by pierwszy robi się drugi. Dodatkowo to 1 i 2 czasem się na siebie nakładają. Jeśli się uda, to w tym poście się zrobi coś takiego, bo robię właśnie listy ręcznie

 

  • pierwszy

  • drugi

 

 

 


Jakoś oba problemy nie chcą pojawić się na raz...

check_map() {
    new got_line, line_num, len
    new cfgdir[MAX_TEXT_LENGTH]
    new cfgpath[MAX_TEXT_LENGTH]
    new mapname[MAX_NAME_LENGTH]
    new txt[MAX_TEXT_LENGTH]

    get_configsdir(cfgdir, MAX_TEXT_LENGTH-1)
    get_mapname(mapname, MAX_NAME_LENGTH-1)

    format(cfgpath, MAX_TEXT_LENGTH, "%s/sensiblemaps.cfg", cfgdir)
    
    if (file_exists(cfgpath)) {
        got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        while (got_line>0) {
            if (equali(txt, mapname)) return 1
            line_num++
            got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        }
    }
    return 0
}

check_map() {
    new got_line, line_num, len
    new cfgdir[MAX_TEXT_LENGTH]
    new cfgpath[MAX_TEXT_LENGTH]
    new mapname[MAX_NAME_LENGTH]
    new txt[MAX_TEXT_LENGTH]

    get_configsdir(cfgdir, MAX_TEXT_LENGTH-1)
    get_mapname(mapname, MAX_NAME_LENGTH-1)

    format(cfgpath, MAX_TEXT_LENGTH, "%s/sensiblemaps.cfg", cfgdir)
    
    if (file_exists(cfgpath)) {
        got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        while (got_line>0) {
            if (equali(txt, mapname)) return 1
            line_num++
            got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        }
    }
    return 0
}

Pierwszy to SMA, drugi code=pawn:0


Użytkownik GwynBleidD edytował ten post 07.05.2013 13:45

  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#25 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 07.05.2013 13:52

to sma i code wyglada tak samo ;P

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#26 Gość_21977_*

  • Autor tematu
  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 07.05.2013 14:16

Ad.1. Ze znacznikiem SMA problemy istnieją od kiedy pamiętam.
Chciałem go usunąć, dodając SMA jako alias tagu CODE, ale IPB na chwilę obecną nie obsługuje aliasów znacznika CODE.
 
A z listami to błąd zgłosić należy chyba do Bugtrackera CKEditora, ew. IPB.



#27 Gość_Joachim_*

  • Autor tematu
  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 07.05.2013 14:39

Odnosząc się do mojego zapytania, które przedstawiłem w propozycjach i nie zostało zaakceptowane przez zarząd forum, piszę tutaj.

Czy przychodzą do Was powiadomienie, jeżeli korzystamy z opcji "Obserwuj temat"? :)



#28 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 07.05.2013 18:56

check_map() {
    new got_line, line_num, len
    new cfgdir[MAX_TEXT_LENGTH]
    new cfgpath[MAX_TEXT_LENGTH]
    new mapname[MAX_NAME_LENGTH]
    new txt[MAX_TEXT_LENGTH]

    get_configsdir(cfgdir, MAX_TEXT_LENGTH-1)
    get_mapname(mapname, MAX_NAME_LENGTH-1)

    format(cfgpath, MAX_TEXT_LENGTH, "%s/sensiblemaps.cfg", cfgdir)
    
    if (file_exists(cfgpath)) {
        got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        while (got_line>0) {
            if (equali(txt, mapname)) return 1
            line_num++
            got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        }
    }
    return 0
}

check_map() {
    new got_line, line_num, len
    new cfgdir[MAX_TEXT_LENGTH]
    new cfgpath[MAX_TEXT_LENGTH]
    new mapname[MAX_NAME_LENGTH]
    new txt[MAX_TEXT_LENGTH]

    get_configsdir(cfgdir, MAX_TEXT_LENGTH-1)
    get_mapname(mapname, MAX_NAME_LENGTH-1)

    format(cfgpath, MAX_TEXT_LENGTH, "%s/sensiblemaps.cfg", cfgdir)
    
    if (file_exists(cfgpath)) {
        got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        while (got_line>0) {
            if (equali(txt, mapname)) return 1
            line_num++
            got_line = read_file(cfgpath, line_num, txt, MAX_TEXT_LENGTH-1, len)
        }
    }
    return 0
}

  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#29 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 07.05.2013 20:04

Odnosząc się do mojego zapytania, które przedstawiłem w propozycjach i nie zostało zaakceptowane przez zarząd forum, piszę tutaj.

Czy przychodzą do Was powiadomienie, jeżeli korzystamy z opcji "Obserwuj temat"? :)

 

Mi przychodzą.


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#30 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 07.05.2013 22:46

https://docs.google....dit?usp=sharing


  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#31 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 09.05.2013 15:46

Wczoraj została uruchomiona aplikacja najlepsza odpowiedź. Dzięki niej autor tematu może zamykać własne tematy z wyznaczeniem najlepszej odpowiedzi, wystarczy kliknąć "Oznacz jako rozwiązane" tuż obok "Cytowanie selektywne". Po wykonaniu tej opcji temat zostanie zamknięty oraz dodany przedrostek "[ROZWIĄZANE]
do nazwy tematu. Najlepsza odpowiedź zostanie wyróżniona oraz pojawi się na górze tematu (pod nazwą wątku).
Jeśli jednak uważacie, że dana odpowiedź nie zaspokaja waszych kryteriów można tą opcję cofnąć poprzez kliknięcie "Oznacz jako nierozwiązane" wówczas temat zostanie otwarty a przedrostek usunięty.

 

Jest to w pewnym sensie zmniejszenie pracy moderatorom oraz każdy może się poczuć jak moderator zamykając własne tematy :D

 

Tylko po kie licho dostaję powiadomienie, jak oznaczyłem własny post jako rozwiązanie?

 

genious.png

 

thats+the+joke+GENIOUS+_a296846a82dd7efb


  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#32 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 09.05.2013 16:32

Taa właśnie to czasami wnerwia ;]

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#33 Engi

    [EKSiD] playaz44

  • Power User

Reputacja: 236
Wszechwidzący

  • Postów:837
  • GG:
  • Imię:Seba
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 10.05.2013 20:27

https://docs.google....dit?usp=sharing


(10.05.2013 21:30):
?

  • +
  • -
  • 0

Użytkowniku! Zanim napiszesz wiadomość wiedz, że:
 

W odpowiedzi na ten status, przejrzałem kilka ostatnich Twoich postów i dodałem Ci kolejne 3 punkty ostrzeżeń. Mam nadzieję, że pomogłem.

1:0 dla Benia :D
I pamiętaj, na GG i Steam pomagam tylko odpłatnie. Mój numer GG to: 6746210, a nazwa na Steam to: playaz44


#34 Gość_Joachim_*

  • Autor tematu
  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 12.05.2013 09:39

Panowie, już 3.4.5 :)


(12.05.2013 10:34):
nawet forum invisionpower.com stoi jeszcze na 4 :o


#35 Gość_Joachim_*

  • Autor tematu
  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 12.05.2013 11:59

DawPi zanim się zbierze, to rok minie :)



#36 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 13.05.2013 07:28

Chodzi mu o to że w pierwszym poście nad jego avatarem nie pisze: "Autor tematu" o_O

@sebul

Tak wiem, tylko po prostu rozwinąłem myśl użytkownika bo benio go nie zrozumiał ; ))


sebul (13.05.2013 11:42):
Nigdy tego nie było, do tego skoro pierwszy post w temacie jest przez kogoś tam napisany, to wiadomo, że on jest autorem tematu.

Użytkownik radim edytował ten post 13.05.2013 12:51

  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#37 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 13.05.2013 12:42

Jak to nigdy tego nie było ? Jest 


Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#38 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 13.05.2013 12:57

@up
 

Nigdy tego nie było, do tego skoro pierwszy post w temacie jest przez kogoś tam napisany, to wiadomo, że on jest autorem tematu.

Nadal nie rozumiesz ?!  :wstyd:


Użytkownik radim edytował ten post 13.05.2013 12:59

  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#39 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 13.05.2013 13:03

Widocznie nie, chodzi mi o ten napis:

 

Autor tematu

 

Nad postem benia. Myślimy o tym też ?


Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#40 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 13.05.2013 13:12

Użytkownik playaz44 wstawił screen'a https://docs.google....2cEk/edit?pli=1 gdzie widocznie zaznaczył dwa pola. Chodziło mu o to że w pierwszym poście jego tematu nie pisze: Autor Tematu, a w następnych postach już tak. Sebul już wytłumaczył, że skoro pierwszy post jest przez kogoś napisany, to wiadomo, że on jest autorem tematu więc ten napis nie jest potrzebny O.o


  • +
  • -
  • 2

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: aktualizacja, 3.4.4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych