Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Stary

Pobranie doswiadczenia z 2 Klas

cod stary

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yakashi

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:332
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Public Respawn(id)
Offline

Napisano 11.03.2013 16:48

Witam.. Jak pobrac doswiadczenie z 2 klas?

Poniewaz chcialbym sprawdzic na ktorej klasie gracz ma wiecej expa..

Bo robilem cos takiego :



public Wybor_Zmiana(id)
{

if(get_user_team(id) == 1)
{
new dos_Rambo;
new dos_Ninja;

ZapiszDane(id);

WczytajDane(id,doswiadczenie[id]);

if(klasa_gracza[id] == Rambo)
doswiadczenie[id] = dos_Rambo;

if(klasa_gracza[id] == Ninja)
doswiadczenie[id] = dos_Ninja;

if(dos_Rambo > dos_Ninja)
{
client_print(id,print_chat,"Miales wiecej expa na klasie Rambo");
klasa_gracza[id] = Rambo;
WczytajDane(id,klasa_gracza[id]);
}

else if(dos_Ninja > dos_Rambo)
{
client_print(id,print_chat,"Miales wiecej expa na Klasie Ninja");
klasa_gracza[id] = Ninja;
WczytajDane(id,klasa_gracza[id]);
}

else if(dos_Rambo == dos_Ninja)
{
client_print(id,print_chat,"Masz tyle samo expa na 2 klasach wiec wybor bedzie automatyczny");

new rand = random_num(1,2)
switch(rand)
{
case 1:
{
klasa_gracza[id] = Rambo;
WczytajDane(id,klasa_gracza[id]);
}
case 2:
{
klasa_gracza[id] = Ninja;
WczytajDane(id,klasa_gracza[id]);
}
}
}
}

}


Lecz nie pobieralo doswiadczenie bo wybor sie wykonywal automatycznie wiec na pewno zmienne mialo po 0.
Bo na tych klasach mam rozny exp

#2 Yakashi

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 32
Życzliwy

  • Postów:332
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Public Respawn(id)
Offline

Napisano 12.03.2013 15:54

odswiezam

#3 Vasto_Lorde

    Cham

  • Power User

Reputacja: 252
Wszechwidzący

  • Postów:620
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maćko
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 14.03.2013 20:11

if(klasa_gracza[id] == Rambo)
doswiadczenie[id] = dos_Rambo;

if(klasa_gracza[id] == Ninja)
doswiadczenie[id] = dos_Ninja;
Nie możesz zrobić czegoś takiego. Przy takim sposobie zawsze exp będzie pobierany tylko z 1 klasy (nie można mieć 2 na raz).
Do tych zmiennych:
new dos_Rambo;
new dos_Ninja;
Robisz:
WczytajDane(id, Rambo);
dos_Rambo=doswiadczenie_gracza[id]

WczytajDane(id, Ninja);
dos_Ninja=doswiadczenie_gracza[id]
Wtedy w zmiennych dos_Rambo oraz dos_Ninja masz wartości które pokazują ile expa ma w tych klasach gracz i możesz na nich działać. Czyli zrobić na przykład to co chciałeś:
if(dos_Rambo > dos_Ninja)
{
client_print(id,print_chat,"Miales wiecej expa na klasie Rambo");
klasa_gracza[id] = Rambo;
WczytajDane(id,klasa_gracza[id]);
}

  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych