Bug expa
GoldenKill
17.02.2013
Siema
Ostatnio dodałem na serwer klasę która zabiera expa i już były 2 przypadki że bugneło z lvl na + na lvl na - Załączam sma klasy
Ostatnio dodałem na serwer klasę która zabiera expa i już były 2 przypadki że bugneło z lvl na + na lvl na - Załączam sma klasy
Załączone pliki
Vasto_Lorde
18.02.2013
Zamiast
cod_set_user_xp(ofiara[id], (cod_get_user_xp(ofiara[id]) - (xpv + cod_get_user_intelligence(id)*2)));daj:
cod_set_user_xp(ofiara[id], floatround((cod_get_user_xp(ofiara[id]) - (xpv + cod_get_user_intelligence(id)*2))));Exp nie może być floatem. A w cvarach mógł być właśnie float.
Vasto_Lorde
25.03.2013
Bo jak to zmienisz to exp się magicznie nie zmieni na plus z minusa...
W silniku coda przy sprawdzaniu expa dodaj warunek że jeśli level<0 to ustawia graczowi exp na 0 oraz level na 0.
@sebul - każdy może się pomylić, przeoczyć coś...
W silniku coda przy sprawdzaniu expa dodaj warunek że jeśli level<0 to ustawia graczowi exp na 0 oraz level na 0.
@sebul - każdy może się pomylić, przeoczyć coś...
GoldenKill
28.03.2013
Vasto ja już to zmieniłem i po zmienieniu znowu typkowi na - wskoczył (w klasie zmieniałem)
sebul
28.03.2013
Głupota. Spójrz sobie naZamiast
cod_set_user_xp(ofiara[id], (cod_get_user_xp(ofiara[id]) - (xpv + cod_get_user_intelligence(id)*2)));daj:cod_set_user_xp(ofiara[id], floatround((cod_get_user_xp(ofiara[id]) - (xpv + cod_get_user_intelligence(id)*2))));Exp nie może być floatem. A w cvarach mógł być właśnie float.
new xpk = get_pcvar_num(xp_forkiller);
new xpv = get_pcvar_num(xp_fromvictim);
i gdzie tutaj widzisz, że może być float?