Generator klas- dodatki.
MAGNET
04.10.2013
Prosiłbym jeszcze o dodanie 1/x z kilku broni i dodatkowego dmg
1/x z kilku broni (by KariiO):
Dodatkowe DMG:
Hleb
22.10.2013
Szansa na zrespienie się u wroga + przebranie wroga;
EnemyRespawn.php 2,71 KB
208 Ilość pobrań
Użytkownik Hleb edytował ten post 22.10.2013 21:26
GoldenKill
22.10.2013
1/x na podpalenie
Moduły:
#include <fakemeta> #include <xs>
#define MAX 32 #define DMG_BULLET (1<<1) new bool:ma_klase[33]; new palenie_gracza[MAX+1]; new sprite_fire, sprite_smoke;
register_event("Damage", "Damage", "b", "2!=0");
sprite_fire = precache_model("sprites/fire.spr") sprite_smoke = precache_model("sprites/steam1.spr")
public Damage(id) { new attacker = get_user_attacker(id); if(!is_user_alive(attacker) || get_user_team(id) == get_user_team(attacker)) return PLUGIN_CONTINUE; if(ma_klase[attacker] && random_num(1, 2) <= 1) { if(task_exists(id+2936)) remove_task(id+2936); palenie_gracza[id] = 25; new data[2] data[0] = id data[1] = attacker set_task(0.2, "burning_flame", id+2936, data, 2, "b"); } return PLUGIN_CONTINUE; } public burning_flame(data[2]) { new id = data[0] if(!is_user_alive(id)) { palenie_gracza[id] = 0 remove_task(id+2936); return PLUGIN_CONTINUE; } new origin[3], flags = pev(id, pev_flags) get_user_origin(id, origin) if(flags & FL_INWATER || palenie_gracza[id] < 1 || !get_user_health(id)) { message_begin(MSG_PVS, SVC_TEMPENTITY, origin) write_byte(TE_SMOKE) write_coord(origin[0]) write_coord(origin[1]) write_coord(origin[2]-50) write_short(sprite_smoke) write_byte(random_num(15,20)) write_byte(random_num(10,20)) message_end() remove_task(id+2936); return PLUGIN_CONTINUE; } if(flags & FL_ONGROUND) { static Float:velocity[3] pev(id, pev_velocity, velocity) xs_vec_mul_scalar(velocity, 0.5, velocity) set_pev(id, pev_velocity, velocity) } cod_inflict_damage(data[1], id, 1.0, 0.0, 0, 1<<24); message_begin(MSG_PVS, SVC_TEMPENTITY, origin) write_byte(TE_SPRITE) write_coord(origin[0]+random_num(-5,5)) write_coord(origin[1]+random_num(-5,5)) write_coord(origin[2]+random_num(-10,10)) write_short(sprite_fire) write_byte(random_num(5,10)) write_byte(200) message_end() palenie_gracza[id]-- return PLUGIN_CONTINUE; }
Shambonix
23.10.2013
Tak szczerze... to jestem przeciwny wprowadzaniu ulepszen do generatora bo im więcej tam wprowadzicie tym więcej tych samych klas będzie na servach...
MAGNET
23.10.2013
Shambonix
23.10.2013
No tak ale spójrz jeśli wgrają do generatora wszystko co zobaczy ktoś na servie to potem będzie wszystko to samo
MAGNET
23.10.2013

mastah7991
23.10.2013
ja nie widzę sensu nie wstawianie czegoś "bo dużo serwerów to będzie miało"
czemu i tak są gotowe funkcje a jak ktoś chce coś unikalnego to hm może napisać jak ma umiejętności
ktoś kiedyś napisał
że i tak większość serwerów to to co jest udostępnione a mały odłam to unikaty
RasiaQ
31.10.2013
Ode mnie 1/x z HE
~~
#include <hamsandwich>
pod include:
#define DMG_HEGRENADE (1<<24)
plugin_init
RegisterHam(Ham_TakeDamage, "player", "TakeDamage");
public
W miejscu x wpisujemy szansę na ile.
Użytkownik Drizzt edytował ten post 31.10.2013 20:22
dasiek
01.11.2013
sebul
01.11.2013
To nigdy nie będzie działać.Ode mnie 1/x z HE
~~#include <hamsandwich>pod include:#define DMG_HEGRENADE (1<<24)plugin_initRegisterHam(Ham_TakeDamage, "player", "TakeDamage");publicSpoiler
W miejscu x wpisujemy szansę na ile.
jestemdobry
15.11.2013
3 nowe epickie opcje ale jest jakieś ale powinno być można klasie dać kilka modeli broni a nie jeden.
Powyższe opcje też powinny być rozpatrzone.
MrBully
02.02.2014
Biblioteki:
#include <fakemeta> #include <xs>
Zmienne:
new bool:uzyl[33];
Rejestrujemy:
register_event("ResetHUD", "ResetHUD", "abe"); cod_class_enabled: uzyl[id] = false; return COD_CONTINUE;
I na koncu sma:
public cod_class_skill_used(id) { if (!uzyl[id]==false) { client_print(id, print_center, "Teleport mozna uzywac co 20s"); return PLUGIN_CONTINUE; } if(uzyl[id] || !is_user_alive(id)) return PLUGIN_CONTINUE; new Float:start[3], Float:view_ofs[3]; pev(id, pev_origin, start); pev(id, pev_view_ofs, view_ofs); xs_vec_add(start, view_ofs, start); new Float:dest[3]; pev(id, pev_v_angle, dest); engfunc(EngFunc_MakeVectors, dest); global_get(glb_v_forward, dest); xs_vec_mul_scalar(dest, 999.0, dest); xs_vec_add(start, dest, dest); engfunc(EngFunc_TraceLine, start, dest, 0, id, 0); new Float:fDstOrigin[3]; get_tr2(0, TR_vecEndPos, fDstOrigin); if(engfunc(EngFunc_PointContents, fDstOrigin) == CONTENTS_SKY) return PLUGIN_CONTINUE; new Float:fNormal[3]; get_tr2(0, TR_vecPlaneNormal, fNormal); xs_vec_mul_scalar(fNormal, 50.0, fNormal); xs_vec_add(fDstOrigin, fNormal, fDstOrigin); set_pev(id, pev_origin, fDstOrigin); uzyl[id] = true; set_task ( 20.0, "ResetHUD", id )///Tu zmieniamy co ile teleport set_task ( 10.0, "InfoTel", id ) } public ResetHUD(id) { uzyl[id] = false; } public InfoTel(id) { client_print(id, print_center, "Ok, teleportuj sie "); }
ps nie umiem zrobić według w wzoru w plik'u php
myśle że ten wzór jrst słaby mało kto się zna na php :<<<
Danio7
16.02.2014
Proponowałbym wgrać nowe 1/1 z kosy PPM bo spotkałem się już z wieloma problemami że 1/1 z kosy PPM nie działa
Pustak
15.03.2014
Moja propozycja: ustawienie AP na start rundy:
#include <fun> #include <hamsandwich> ... public plugin_init() { register_plugin(nazwa, "1.0", "autor"); RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "fwSpawn_Armor", 1); ... } ... public fwSpawn_Armor(id) { set_user_armor(id, armor); }
Użytkownik Pustak edytował ten post 15.03.2014 23:10
tomala1997
02.08.2015
Przepraszam nie znam się ale czy jest możliwość dodania do Generatora "Klasa Od Levela" ? bo ... próbowałem wszystkich kodów i nie wychodzi mi to