Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
phpBB

Problem z dodaniem nowego Forum

phpbb

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Rogal1

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:13
  • Lokalizacja:Mszana
Offline

Napisano 01.01.2013 15:00

A więc mam problem ze stroną.Mój błąd po dodaniu Forum wygląda tak.

SQL Error : 1136 Column count doesn't match value count at row 1

INSERT INTO butelka_forums (forum_id, forum_name, cat_id, forum_desc,forum_image_url, forum_image_url, forum_order, forum_status, forum_sort, password, forum_color, forum_moderate, no_count, forum_trash, forum_separate, forum_show_ga, prune_enable, forum_link, forum_link_internal, forum_link_hit_count, forum_tree_req, forum_tree_grade, forum_no_helped, forum_no_split, topic_tags, locked_bottom, auth_view, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_sticky, auth_announce, auth_globalannounce, auth_vote, auth_pollcreate, auth_attachments, auth_download, main_type) VALUES ('50', 'wtf', 1, '','', 500, 0, 'SORT_FPDATE', '', '', 0, 0, 0, 2, 1, 0, '', 0, 0, 0, 3, 0, 0, '', 0, 0, 0, 1, 0, 1, 1, 3, 3, 5, 1, 1, 1, 0, 'c')

Line : 826
File : admin_forums.php


Gdzie Line : 826 dmin_forums.php to

message_die(GENERAL_ERROR, "Couldn't insert row in forums table", "", __LINE__, __FILE__, $sql);

załączam jeszcze line


811 // There is no problem having duplicate forum names so we won't check for it.
			if (defined('SUB_FORUM_ATTACH'))
			{
				$field_sql .= ", main_type";
				$value_sql .= ", '$type'";
			}

			$forum_link	= isset($HTTP_POST_VARS['forum_link']) ? trim(stripslashes($HTTP_POST_VARS['forum_link'])) : '';
			$forum_link_internal = isset($HTTP_POST_VARS['forum_link_internal']) ? intval($HTTP_POST_VARS['forum_link_internal']) : 0;
			$forum_link_hit_count = isset($HTTP_POST_VARS['forum_link_hit_count']) ? intval($HTTP_POST_VARS['forum_link_hit_count']) : 0;

			$sql = "INSERT INTO " . FORUMS_TABLE . " (forum_id, forum_name, cat_id, forum_desc,forum_image_url, forum_image_url,  forum_order, forum_status, forum_sort, password, forum_color, forum_moderate, no_count, forum_trash, forum_separate, forum_show_ga, prune_enable, forum_link, forum_link_internal, forum_link_hit_count, forum_tree_req, forum_tree_grade, forum_no_helped, forum_no_split, topic_tags, locked_bottom" . $field_sql . ")
				VALUES ('" . $next_id . "', '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumname']) . "', $cat_id, '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumdesc']) . "','" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumimageurl']) . "', $next_order, " . intval($HTTP_POST_VARS['forumstatus']) . ", '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumsort']) . "', '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['password']) . "', '" . str_replace("\'", "''", str_replace("#", "", $HTTP_POST_VARS['forum_color'])) . "', $post_moderate, $post_no_count, $forum_trash, " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_separate']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_show_ga']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['prune_enable']) . ", '$forum_link', $forum_link_internal, $forum_link_hit_count, " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_req']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_grade']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_helped']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_split']) . ", '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['topic_tags']) . "', $locked_bottom" . $value_sql . ")";
			if( !$result = $db->sql_query($sql) )
			{
				message_die(GENERAL_ERROR, "Couldn't insert row in forums table", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
			}
			sql_cache('clear', 'multisqlcache_forum');
			sql_cache('clear', 'forum_data');
			admin_check_cat();
			get_user_tree($userdata);
			move_tree('Root', 0, 0);
833			sql_cache('clear', 'moderators_list');

I moje pytanie gdzie tu jest jakiś błąd ? Czekam na odp.
  • +
  • -
  • 0

#2 Jadek

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 80
Zaawansowany

  • Postów:288
  • GG:
  • Imię:Daniel
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.01.2013 00:04

na pewno wgrałeś wszystki pliki forum?

na pewno wgrałeś wszystki pliki forum?
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: phpbb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych