Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Top15 Played Time


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 AztekHQS

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 98
Zaawansowany

  • Postów:279
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.12.2012 21:59

Witam,

Skopiowałem z pluginu Played Time 1.3 by Alka pokazywanie Top15 graczy z czasem, lecz mam mały problem.
1. Pokazuje HLTV (Nie mam pojęcia w które miesce kodu dać warunek is_user_hltv)
2. Czas jest pokazywany chyba w setnych sekundy, bo pokazuje kosmiczne liczby
3. Proszę sprawdzić i napiasć czy mogę tak użyć warunku is_user_steam (9 linijka)

Kod:

public show_top15(id) {
new i, count
static sort[33][2]

for(i = 1; i <= get_maxplayers(); i++) {
new szTime[8], ts
new iTotalTime = 0
new nick[32]; get_user_name(i, nick, 31)
new szAuthID[35]; get_user_authid(i, szAuthID, 34)
if(nvault_lookup(valut, is_user_steam(i) ? szAuthID : nick , szTime, 7, ts)) iTotalTime = str_to_num(szTime)

sort[count][0] = i
sort[count][1] = iTotalTime + (get_user_time(i, 1) / 3600)
count++
}
SortCustom2D(sort, count, "stats_custom_compare")

new motd[1024], len
len = format(motd, 1023, "<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000><pre>")
len += format(motd[len], 1023-len, "%s %-22.22s %3s^n", "#", "Nick", "Czas")

new b = clamp(count, 0, 15)
new name[32], player

for(new a = 0; a < b; a++) {
player = sort[a][0]

get_user_name(player, name, 31)
len += format(motd[len], 1023-len, "%d %-22.22s %d^n", a+1, name, sort[a][1])
}
len += format(motd[len], 1023-len,"</body></font></pre>")
show_motd(id, motd, "Czas Top 15")
return 1
}

public stats_custom_compare(elem1[], elem2[]) {
if(elem1[1] > elem2[1]) return -1
else if(elem1[1] < elem2[1]) return 1

return 0
}


Proszę o pomoc ;)

Użytkownik AztekHQS edytował ten post 06.12.2012 22:02

Najlepszy serwer JailBreak!
IP: 31.186.83.208:27043
Dołączona grafika

#2 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 06.12.2012 22:29

Ten kod jest na top15 osób które są na serwerze pod względem czasu na serwie warunek is user hltv dodaj przy zapisie danych, czas musisz sobie sformtować nie wiem w jaki sposób jest zapisywane więc nie wiem jak. 3 tak dobrze używasz ale nadal nie znam struktury zapisu danych
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#3 AztekHQS

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 98
Zaawansowany

  • Postów:279
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.12.2012 22:39

Czas jest zapisywany w sekundach.
Najlepszy serwer JailBreak!
IP: 31.186.83.208:27043
Dołączona grafika

#4 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 06.12.2012 22:44

No to żeby uzyskać minuty dzielisz czas przez 60
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#5 AztekHQS

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 98
Zaawansowany

  • Postów:279
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.12.2012 22:45

Tak, robiłem tak.
Teraz podzieliłem przez 3600 aby zobaczyć czy będzie czas w godzinach.
Zdam relacje po przetestowaniu.
Najlepszy serwer JailBreak!
IP: 31.186.83.208:27043
Dołączona grafika

#6 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 09.12.2012 03:01

for(i = 1; i <= get_maxplayers(); i++) {
Nie w ten sposób

sort[count][0] = i
sort[count][1] = iTotalTime + (get_user_time(i, 1) / 3600)
count++
te instrukcje możesz uwarunkować funkcją is_user_(steam/hltv)

Użytkownik benio101 edytował ten post 09.12.2012 03:02
spc





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych