Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Jak dodać drugą flagę do pluginu VIP'a?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 MatyeuszPL

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 16:37

Witam,
mam taki problem jak dodać druga flagę do pluginu?
#define FLAG ADMIN_USER to jest na flagę dla gracza,
jak dodać do tego drugą flagę ADMIN_LEVEL_H czyli na flagę "t"?
Proszę o pomoc, myślę że ci co ogarniają PHP nie będą mieli z tym problemu.

Dodam jeszcze w załączniku plik .sma pluginu!
Z góry dzięki za pomoc!

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 davido

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:2
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 16:49

Ustaw #define FLAG ADMIN_ALL    
Dostanie to każdy ;)

Użytkownik davido edytował ten post 16.11.2012 16:56

  • +
  • -
  • 0

#3 MatyeuszPL

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 16:58

Plugin skompilował się poprawnie, ale po wgraniu na serwer nie działa!

davido Plusik za chęci, może ktoś inny znajdzie Rozwiązanie!
  • +
  • -
  • 0

#4 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 16.11.2012 17:00

Jeśli chcesz, żeby flagi musiały być wszystkie, żeby warunek zadziałał, to użyj definicji
#define FLAG (ADMIN_USER | ADMIN_LEVEL_H)
i na końcu dodaj warunek
== FLAG


Jeśli natomiast każda z tych flag ma dawać vipa, czyt. wystarczy jedna, to zastosuj sam kod
#define FLAG (ADMIN_USER | ADMIN_LEVEL_H)

Użytkownik benio101 edytował ten post 16.11.2012 17:03
popr.


#5 MatyeuszPL

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 17:17

No nie wiem, dodałem "#define FLAG (ADMIN_USER | ADMIN_LEVEL_H)" i skompilowało się poprawnie,
ale wgraniu go na serwer, plugin nie działa!
Albo ja coś źle robie, albo już nie wiem.
benio101 czy mógłbym cie prosić żebyś mi to wpisał do tego pluginu?
  • +
  • -
  • 0

#6 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 16.11.2012 17:32

Załączony plik  DeathrunVip.sma   11,66 KB  22 Ilość pobrań
  DeathrunVip.amxx

#7 MatyeuszPL

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 17:46

Niestety nie działa, nie wiem co to może być!
możesz coś jeszcze na to poradzić,
chce zrobić coś takiego jak dzień VIP'a, i każdy kto wejdzie na serwer,
dostaje VIP'a. Ustawiłem to na flagę ADMIN_USER ale wtedy VIP nie bedzie,
działał VIP'om oraz ADMIN'om i tutaj właśnie rozpoczął się mój problem!
Plugin jest mi potrzebny na Jutro!
  • +
  • -
  • 0

#8 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 16.11.2012 17:52

Jak chcesz dać vipa każdemu, to po prostu usuń wszystkie warunki
get_user_flags(id) & FLAG
Tym samym, każdy będzie miał zawsze vipa.

#9 MatyeuszPL

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 17:59

Jeżeli dodaje to zamiast #define FLAG (ADMIN_USER | ADMIN_LEVEL_H),
to jak próbuje to skompilować, to wyskakuje błąd.
Nie wiem, coś zrobiłem nie tak?
  • +
  • -
  • 0

#10 davido

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:2
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 18:01

Benio, a dlaczego ten plugin nie działa po dodaniu tych twoich warunków, jest to dziwne..
Co może być tego przyczyną?
  • +
  • -
  • 1

#11 MatyeuszPL

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.11.2012 18:40

Problem rozwiązany,
po prostu zapomniałem sobie dodać flagi "t"
#define FLAG (ADMIN_USER | ADMIN_LEVEL_H)

/do Zamknięcia, benio101 dzięki za Pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#12 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 16.11.2012 18:44

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych