Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

FreeLVLLVL na start zależny od maksymalnego na serwerze.

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 30.10.2012 21:54

*
Popularny

Darmowy Level to modyfikacja która doda graczom lvl na start zależny od Aktualnie maksymalnego na serwerze.
Jak to działa?

Na początku rundy wyszukuje na serwerze gracza który ma największy level. Jego Lvl mnoży przez ustawiony procent (w zmiennej) i przy spawnie gdy gracz ma mniejszy lvl niż obliczony - dostaje go. Rzecz ta dzieje się co rundę. Przykład działania.

Gracz A - Komandos 80 Lvl.
Gracz B - Rambo 2 lvl.
------- gracz a ma największy lvl więc 20 % (domyślnie ustawiony procent najwyzszego którego gracze mają dostać) więc Gracz B Dostanie 16 lvli.
Gracz A Zmieia z Komandosa (80 Lvli) na Rambo gdzie ma 1 lvl.
Gracz B Gra Rambo z 16 LVLem.
------- po odrodzeniu Największym Lvlem na serwerze jest 16 lvl więc Gracz A dostanie jego 20%.

Ilość procentów można ustawić.

Otwieramy Silnik Coda i dodajemy przed plugin_init

new min_lvl = 0;
new Float:procent = 0.20; // liczba 0.20 oznacza 20 % max lvl'u. Dajac 0.5 damy 50 % a 1.0 - 100 % lvlu

Szukamy public NowaRunda() i przed
freezetime = true;
dodajemy
FindMaxLvl();
Szukamy Odrodzenie(id) i przed

if(punkty_gracza[id] > 0)
  PrzydzielPunkty(id);

dodajemy
if(poziom_gracza[id] < min_lvl)
{
  client_print(id,print_chat,"[Balans Cod] Wykrylem duze problemy z balansem lvli na serwerze");
  client_print(id,print_chat,"[Balans Cod] W ramach tego dostales %i na start",min_lvl);
  UstawDoswiadczenie(id,PobierzDoswiadczeniePoziomu(min_lvl)+1);
  poziom_gracza[id] = min_lvl;
  SprawdzPoziom(id);
}

Do pluginu dodajemy funkcje.
public FindMaxLvl()
{
min_lvl = 0;
new max_lvl=0;
for(new id=1;id<=32;id++)
{
  if(poziom_gracza[id] > max_lvl)
   max_lvl = poziom_gracza[id];
}
min_lvl = floatround(max_lvl*procent);
}

Kod nie jest Młody - kilka miechów temu zrobiłem go dla Siebie ale Widząc prośby o "lvl na star" postanowiłem opublikować. Jak jakieś błędy są proszę o napisanie. Ta wersja działała na moim serwerze.
  • +
  • -
  • 14

b_560_95_1.png


#2 Green Skill

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:De_Dust2
Offline

Napisano 31.10.2012 10:18

No nareszcie ktos to udostepnil . Ode mnie masz + , bo dobra robta , ale ja tego nie uzyje - wedlug mnie troche zbyt chamskie , bo jak ktos ma duzy lvl i chce sie poexpic to mu klase zmirnia ;-( gdyby bylo bez zmieniania klasy , tylko na start level np. 50 level w klasie ktora gralismy :)
Dołączona grafika

Serdecznie Zapraszam na mojego Cod Mod (601lvl) .

#3 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 31.10.2012 16:45

Mój kod Klasy nie zmienia.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#4 LionHeart

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 12
Początkujący

  • Postów:332
  • GG:
  • Imię:Grzegorz
  • Lokalizacja:Miechów
Offline

Napisano 01.11.2012 22:15

Jesli dobrze rozumiem to jeśli będę zmieniał cały czas klasy to bedę dostawał na nich lvl zależnie od gracza który posiada najwyższy tak ? Czyli zapanuje chaos bo botki wbija pierwszy raz i co runde bedzie /klasa .
  • +
  • -
  • 0

#5 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 02.11.2012 14:53

Czat zapełniony /klasa nie oznacza chaosu. Chyba że masz coś innego na myśli. :&
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#6 niezlabania.pl

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Lokalizacja:niezlabania
Offline

Napisano 03.11.2012 15:08

mam problem przy kompilacji mam taki blad
Spoiler

freeze time to jest linia 458
i wyskakuje mi invalid function or declaration
Dołączona grafika
Zapraszam Cod mod fast exp 45k lvl balans lvl:)

#7 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 03.11.2012 15:52


public NowaRunda()

{

FindMaxLvl();

freezetime = true ;

}


  • +
  • -
  • 2

b_560_95_1.png


#8 ptk.

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:248
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 12.01.2014 23:33

Sorki za odkop ale jeśli dobrze rozumiem 

new min_lvl = 0;

 oznacza lvl jaki musi mieć postać aby dostać free lvl ?

A jak zrobić tak aby wyrównywało poziom graczom którzy mają mniejszy lvl niż 15 ? i po 15 już ta funkcja ich nie obowiązuje? 



#9 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 13.01.2014 11:19


oznacza lvl jaki musi mieć postać aby dostać free lvl ?

nie . przyzpisuje się do zmiennej level który ma ustawić innym (mam 5ty lvl , maxymalny obecnie na serwerze gracz ma 23 więc 23 * procent jest przypisany do min_lvl)

 


A jak zrobić tak aby wyrównywało poziom graczom którzy mają mniejszy lvl niż 15 ? i po 15 już ta funkcja ich nie obowiązuje?

 

nie rozumiem zbyt.


  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#10 ptk.

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 31
Życzliwy

  • Postów:248
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 13.01.2014 15:45

Chodzi mi o to że jak gracz ma powyżej 15 lvl już nie sprawdza go jako gracza z najmniejszym lvl. Czyli ta funkcja go nie obowiązuje :P



#11 Sniper Elite

    Master

  • Power User

Reputacja: 167
Profesjonalista

  • Postów:981
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Skryptolandia
Offline

Napisano 22.02.2014 12:56

Fajnie byłoby zrobić tak: jeżeli gracz nie ma wpisu klasy w nvault (lub lvl 1) plugin oblicza średni poziom tej klasy ze wszystkich wpisów nvault na serwerze (bez 1 poziomów) i ustawia ten średni poziom graczowi z 1 lvl. Ja niestety nie wiem jak pobrać wszystkie wpisy z nvault i czy nie obciążyłoby to zbyt bardzo serwera.

 


Użytkownik Sniper Elite edytował ten post 22.02.2014 12:57

  • +
  • -
  • 0

Kontakt:

Steam: CSnajper

GG: 4394855

 

Na steam i GG pomagam wyłącznie odpłatnie.


#12 kokss!:*

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:40
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 27.02.2015 21:44

nie moge skompilować może gdzieś błąd zrobiłem proszę o pomoc 

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#13 Killer1995

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:71
  • GG:
Offline

Napisano 27.02.2015 22:20

nie moge skompilować może gdzieś błąd zrobiłem proszę o pomoc 

proszę 

 

Załączony plik  QTM_CodMod.sma   42,19 KB  13 Ilość pobrań
  QTM_CodMod.amxx


  • +
  • -
  • 1

PISZE/MODYFIKUJE/NAPRAWIAM KLASY/PERKI/SILNIKI/PLUGINY MASZ ZLECENIE? PISZ! GG: 51159933


#14 protypek

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:217
  • GG:
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Stalowa Wola
Offline

Napisano 05.03.2015 20:10

Mógłby ktoś mi powiedzieć jak zrobić żeby nie było tej informacji:

client_print(id,print_chat,"[Balans Cod] Wykrylem duze problemy z balansem lvli na serwerze");
client_print(id,print_chat,"[Balans Cod] W ramach tego dostales %i na start",min_lvl);

Ponieważ mam info o zdobytym poziomie i się bugują napisy. Usunąłem te 2 linijki i dalej to samo...


MAGNET (05.03.2015 20:47):
Załóż nowy temat

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych