Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Jak dodac do coda exp za HeadShoota w sma ;P

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Split

    Programista

  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 24.10.2012 16:06

Witam w tym poradniku pokaze jak zaoszczedzic miejsce na ftp serwerze i to wgrac do sma coda :P
Zaczynajmy!

Otworz: QTM_CoDMoD.sma

Znajdz, A jak nie ma to pod czyms innym:
#include <nvault>

Dodaj pod tym:
#include <colorchat>

Znajdz:
new vault;

Dodajemy pod tym:
new doswiadczenie_za_hs;


Szukamy:
cvar_blokada_broni = register_cvar("cod_weaponsblocking", "1");

Dodajemy pod tym:
register_cvar("cod_hsexp", "100");

To 100 dajesz na ile ma byc expa

A Na koncu pluginu dodajemy:

public client_death(killer,victim,weapon,hitplace,TK) {

				if(!killer || !victim || TK)
								return;

				if(hitplace == HIT_HEAD)
				{

				doswiadczenie_gracza[killer] += doswiadczenie_za_hs;

				ColorChat(killer, GREEN, "[COD]^x01 Dostales^x03 %i^x01 doswiadczenia za trafienie w glowe.", doswiadczenie_za_hs);

				}
}

Otworz Plik codmod.cfg

dodajemy:
cod_hsexp "100"  // Ile ma byc expa za trafienie w glowe <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.png' class='bbc_emoticon' alt=':P' />

Wzialem to z coda'starego
Poradnik zrozumialy, testowalem go juz na 3 serwerach i fullal :P
Nie ma byc logow i errorow przy kompilowaniu pluginu

Uwaga przed tym zrob kopie zapasowe, poniewaz mozesz zle zrobic i po calym codzie
a jak nie zrobiles kopii to rob wszystko odwrotnie (PAMIETAJ ROB TAK JAK MASZ JAKIES ERRORY!)

Mozna Kopiowac na inne fora :P

Użytkownik benio101 edytował ten post 30.10.2012 17:13

  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#2 EMINEM

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:81
  • GG:
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.10.2012 07:16

mi to nie działa.
jak komplikuje to mam to ;P

Wystąpił nieznany błąd (0)

Użytkownik EMINEM edytował ten post 27.10.2012 07:17

Dołączona grafika

IP: 91.234.217.6:27035
Dla aktywnych graczy darmowe Premium oraz Mega Premium !

#3 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 27.10.2012 13:42

Podaj sma cod'a
  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#4 EMINEM

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:81
  • GG:
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.10.2012 13:51

no łap :P

ale i tego nie ma w codzie ;P

new rozbrajajacy;

Załączone pliki


Dołączona grafika

IP: 91.234.217.6:27035
Dla aktywnych graczy darmowe Premium oraz Mega Premium !

#5 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 27.10.2012 14:26

O kurde mój błąd :P
Sory za problem :P

Zamiast tego:
new rozbrajajacy;

Znajdz:
new vault;

dodaj po tym:
new doswiadczenie_za_hs;


proszę administracje o poprawienie

Masz sma

[uwaga=benio101]Zamienione[/uwaga]

Załączone pliki


Użytkownik benio101 edytował ten post 09.11.2012 11:28

  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#6 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 02.11.2012 19:20

Duzo osob pisalo do mnie ze to nie dziala to wiec nowa wersja

.::Aktualizacja v1.2::.
- Usuniety Bug z dostawaniem 0 expa za hs
- I Poprawiony kod!
Spoiler

Użytkownik Jotpe edytował ten post 02.11.2012 19:21

  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#7 Green Skill

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:De_Dust2
Offline

Napisano 09.11.2012 07:58

ej a moze zamiast napisu na say zrobilbys w hud czy dhud ?? moim zdaniem ladniej byto wygladalo :)
Dołączona grafika

Serdecznie Zapraszam na mojego Cod Mod (601lvl) .

#8 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 09.11.2012 14:40

W dalszych wersjach beda nowe rzeczy to wezme to pod uwage .
  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#9 TheDarkDez

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Nisko
Offline

Napisano 09.11.2012 19:42

Tu masz z HUD:

public client_death(killer,victim,weapon,hitplace,TK)
{
if(!killer || !victim || TK) return; if(hitplace == HIT_HEAD)
{
doswiadczenie_gracza[killer] += doswiadczenie_za_hs;
set_hudmessage(255, 212, 0, 0.61, 0.32, 1, 6.0, 4.0);
ShowSyncHudMsg(killer, SyncHudObj2, "+%i za HS", doswiadczenie_za_hs);
}
}


PS: Ta pierwsza i ta druga wersja nie działają.

Mi cały czasz pokazuje "+0 za HS".

Użytkownik RyD3r edytował ten post 09.11.2012 19:44

  • +
  • -
  • 0

#10 TheDarkDez

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Nisko
Offline

Napisano 10.11.2012 12:04

Ta wersja działa (testowana) nalicza EXP podany w cvarach.
Podmieniamy to:

public client_death(killer,victim,weapon,hitplace,TK)
{
if(!killer || !victim || TK)
return;
if(hitplace == HIT_HEAD)
{
doswiadczenie_gracza[killer] += doswiadczenie_za_hs;
ColorChat(killer, GREEN, "[COD]^x01 Dostales^x03 %i^x01 doswiadczenia za trafienie w glowe.", doswiadczenie_za_hs);
}
}

na to:
Wersja #1 w HUD:

public client_death(attacker,victim,weapon,hitplace,TK)
{
if(!attacker || !victim || TK)
return;
if(hitplace == HIT_HEAD)
{
doswiadczenie_gracza[attacker] += doswiadczenie_za_hs;
set_hudmessage(255, 212, 0, 0.61, 0.32, 1, 6.0, 4.0);
ShowSyncHudMsg(attacker, SyncHudObj2, "+%i za HS", doswiadczenie_za_hs);
}
}

lub:
Wersja #2 w SAY'u (Wymagany ColorChat):

public client_death(attacker,victim,weapon,hitplace,TK)
{
if(!attacker || !victim || TK)
return;
if(hitplace == HIT_HEAD)
{
doswiadczenie_gracza[attacker] += doswiadczenie_za_hs;

ColorChat(attacker, GREEN, "[COD]^x01 Dostales^x03 %i^x01 doswiadczenia za trafienie w glowe.", doswiadczenie_za_hs);
}
}


Proszę administracje o usunięcie posta @up i zastąpienie go tym postem.

Użytkownik RyD3r edytował ten post 10.11.2012 12:05

  • +
  • -
  • 0

#11 Split

    Programista

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 105
Zaawansowany

  • Postów:449
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Głuchołazy
Offline

Napisano 10.11.2012 12:13

RyD3r,

Moja wersja jest testowana mi dziala chyba ze zle zrobiles 1 wersja racja nie dziala bo zobaczylem problem ale 2 na 100% dziala to wiec..



Mam ja na swoim serwerze i dziala

Ryd3r mogles zrobic poradnik :P
  • +
  • -
  • 0

LoL, 500 postów ;D


#12 TheDarkDez

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:112
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Nisko
Offline

Napisano 11.11.2012 08:23

Tak. Ale u mnie ta druga wersja czasami dzialala a czasami nie. Moje dwie wersje dzialaja. Moze twoja tez dobrze dziala, tylko ja cos zle robie.

  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych