Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Niedziałający dproto po crashu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 suiciders

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Poznan
Offline

Napisano 10.04.2009 19:40

Jak w tytule...
Do wczoraj wszystko ładnie, serwer NS + STEAM.
W nocy crash (serwer się wyłączył), wracam dziś po południu z pracy, włączam serwer tak jak zawsze z panelu u hosta (mniejsza jaki to host).
I tak jak w temacie dproto się nie ładuje.
Moja wersja dproto, która dotąd działała - a19.
Wgrałem jeszcze dziś w celu sprawdzenia (a nóż, widelec, czy inne sztućce pójdzie) wersję a13.
Niestety, ani jedna ani druga, nie jest ładowana przez metamoda.
Tzn po wywołaniu rcon meta list , plugin dproto ma status "fail".
Nie mam pojęcia, co spowodowało taki a nie inny stan... Ponowne wgrywanie plików nie pomaga.
Chwilowo przerobiłem serwer na NS proto48, ale jest to moim zdaniem zbyt doraźne rozwiązanie.
Macie jakieś pomysły, ew. pytanie: gdzie szukać logów (np debuggera, o ile taki jest w metamodzie) metamoda z nieudanych prób załadowania pluginu?
Podałem wszystkie informacje jakie mogą się okazać przydatne dla pomocnych...
Aha, jeszcze jedno - nie mam pojęcia jaka architektura, ale wcześniej dproto działał, więc czemu teraz nie??
  • +
  • -
  • 0

#2 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 11.04.2009 18:10

Hmmm a może w pliku addonsmetamodplugins.ini nie ma odpowiedniego wpisu:

"linux addons/dproto/dproto_4383_a19_i686.so" zależnie od wersji.

Zobacz również czy nie został uszkodzony plik dproto.cfg
  • +
  • -
  • 0

#3 suiciders

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Poznan
Offline

Napisano 12.04.2009 08:03

Niestety, wpis jest jak najbardziej poprawny, zreszta do utworzenia go wykorzystalem tc, ktory sam oblicza sciezke wzgledna, a potem tylko ja przycialem.
Takze plik cfg nie powinien byc uszkodzony, bo dla pewnosci przeslalem go jeszcze raz z paczki, ktora przerabialem serwer, a dodatkowo sprawdzilem sumy kontrolne.
Jednak wczoraj po restarcie hlds cos sie ruszylo, i status dproto jest "open". Nie bardzo wiem co to oznacza, jednak wiem ze nie dziala, bo nadal z ns nie da sie wejsc. Czy moze to byc wina przerobienia engine? Tj na proto 48 ns?
  • +
  • -
  • 0

#4 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 12.04.2009 10:50

Ciężko powiedzieć.

Ja takich problemów nie mam.

Open to oznaczy otwieranie :) Więc go otwiera ale nie potrafi otworzyć.
  • +
  • -
  • 0

#5 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 12.04.2009 10:52

Usuń pliki, wgraj od nowa i nadaj im chmod 777.
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#6 suiciders

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • GG:
  • Lokalizacja:Poznan
Offline

Napisano 12.04.2009 16:28

Niestety, nawet reinstalka serwera CS nie pomogła, razem z chmodowaniem. Jestem już załamany tymi niepowodzeniami...
No trudno, więc serwer zostanie NS 48... Bo przynajniej wtedy kumpel może grać ze mna...

Open to oznaczy otwieranie :) Więc go otwiera ale nie potrafi otworzyć.

Tyle to wiem ;) Ale to mi nie pomaga... Pozostaje mi czekać w nieskończoność na działający dproto, lub do czasu aż namówię kolege na STEAM.

Dzięki wam za próbę pomocy... Jakbyście mieli jeszcze jakieś pomysły umieśćcie je w tym wątku.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych