Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z xREDIRECT


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 kruziu

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
Offline

Napisano 10.04.2009 17:47

Sprawa wygląda następująco

1. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, moduły socets są wszędzie powłączane, do tego na każdym z serwerów do amxx.cfg dopisałem takie coś:

//xRedirect
redirect_active 1
redirect_auto 0
redirect_manual 1
redirect_follow 0
redirect_check_method 0
redirect_announce 60
redirect_announce_mode 3
redirect_announce_alivepos_x -1,0
redirect_announce_alivepos_y 0,01
redirect_announce_deadpos_x -1,0
redirect_announce_deadpos_y 0,35
redirect_show 1
redirect_adminslots 1
redirect_maxadmins 0
redirect_retry 0
redirect_hidedown 0

2. Do tego, na każdym serwerze utworzyłem plik serverlist.ini o takiej treści:

[Legionowska Rzeznia TP]
address=91.203.135.67
port=27016
cmdbackup=2
noauto=redirect_auto
nomanual=redirect_manual
nodisplay=0
adminslots=0
password=<>
publicpassword=1

[Legionowska Rzeznia FFA]
address=87.204.25.2
port=27015
cmdbackup=2
noauto=redirect_auto
nomanual=redirect_manual
nodisplay=0
adminslots=0
password=<>
publicpassword=1

[Legionowska Rzeznia 4FuN]
address=91.203.135.64
port=27016
cmdbackup=2
noauto=redirect_auto
nomanual=redirect_manual
nodisplay=0
adminslots=0
password=<>
publicpassword=1

[Legionowska Rzeznia DiabloMod]
address=193.33.176.36
port=27015
cmdbackup=2
noauto=redirect_auto
nomanual=redirect_manual
nodisplay=0
adminslots=0
password=lr
publicpassword=1

tak jak pisało w instrukcji - każdy z serwerów na którym jest ten pliczek, również został dodany do listy..

I teraz przechodzimy do sedna sprawy:

Jako admin mogę wejść na każdy serwer, natomiast zwykły gracz może wejść tylko z jednego serwera na każdy z pozostałych, natomiast wchodząc na inny albo nie może wejść na żaden z nich, bądź też może wejść na jeden z wyżej wymienionych np. na 4Fun`ie - tylko na TP(chyba, że jest się adminem, to wszędzie się da przekierować) (lekkie masło maślane ale raczej wiadomo o co mi chodzi)

Do tego jeszcze przy serwerze 4Fun jest jeden problem - serwer steam - normalnie można wchodzić, natomiast jeżeli chcę się przekierować z któregoś serwera na ten, o którym wspomniałem - wyskakuje błąd protokołu 47..

Ja już zgłupiałem i nie wiem co może być nie tak..


Dziękuję wszystkim za trafne odpowiedzi :)

Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych