Cześć

Przedstawiam wam wersję v1.0 pluginu w 95% pisanego przeze mnie. Jest to mój pierwszy z "obszerniejszych" pluginów i może zawierać bugi (choć na razie żadnych nie zauważyłem).
Na czym on dokładnie polega?
Po wpisaniu komendy /bonus na czacie plugin pobiera nam kasę w zależności od ustawienia cvaru.
Na wpisanie komendy ma się określoną ilość czasu - do ustawienia w cvarach.
Ilość "pozytywnych" bonusów przeważa, jednakże są też te nie przyjemne oraz "neutralne". Stosunek tych "złych" do tych "dobrych" to około 2:5.
Obecna ilość bonusów to: 13
Ogólny opis bonusów niech pozostanie tajemnicą, mogę jedynie powiedzieć, że nie są to żadne przesadzone bonusy i pasują idealnie na serwery ffa bądź też 4fun

Wszystkie bonusy trwają 1 rundę.
1. Nie masz ani kasy, ani bonusu i wolno biegasz (prędkość ruchu = 150).
2. Wygrywasz pakiet granatow i mniejsza grawitacje!
3. Wygrywasz MP5!
4. Wygrywasz Scouta!
5. Nie masz ani kasy, ani bonusu - nic sie nie dzieje!
6. Otrzymujesz 3 granaty wybuchowe!
7. Mozesz uzywac tylko noza i placisz 2 razy wiecej czyli %d$!
8. No no no... grasz FULLA// AK dla TT/M4 dla CT + DGL + GRANATY
9. Dostajesz x kasy. (cvar)
10. Twoja ilosc zdrowia zostala zmieniona na %d. (cvar)
11. Twoja predkosc ruchu zostala zwiekszona! Pedzisz niczym strus pedziwiatr! (prędkość ruchu = 320)
12. Otrzymujesz dodatkowe %dhp i granat na pocieszenie// (he + 20-50hp, można zmienić w sma w tym miejscu:
new losowe_hp = random_num(20,50)
13. Ktos uderzyl Ciebie butelka i okradl, ale za to masz snajperke i mozesz mu oddac! // Zostaje Ci 25hp, dostajesz awp, ale placisz 25% więcej + EFEKT SPECJALNY
Bonus za kase by Filip
Wersja: v1.0
Do zrobienia: większa ilość bonusów, poprawa 1 z obecnych (wstępny komentarz w *.sma)
ZABRANIAM SPRZEDAWANIA/UDOSTĘPNIANIA, WYBRAŁEM 3 FORA NA KTÓRYCH SIĘ TO POJAWI I PROSZĘ, ŻEBY TAK ZOSTAŁO

ZEZWALAM NA EDYTOWANIE
Szczególne podziękowania dla tych, którzy mi pomagali w niektórych funkcjach, bo bez niektórych z nich plugin nadal by był dopiero w początku tworzenia

CVARY
;---------------------------------- ;-- BONUS ZA KASE BY FILIP / `NN -- ;-------------- v1 ---------------- ;---------------------------------- bonusF_kasa_bonus "1000" ; potrzebna kasa do uzycia komendy /bonus (def: 16000) bonusF_czas_bonus "30" ; czas w sekundach na uzycie komendy /bonus (def: 60) bonusF_kasa_wygrana "16000" ; ile pieniedzy dostaniemy za jeden z losowych bonusów (def: 16000) ; jesli ustawimy 16000, a będziemy mieli np. 15000 to bedziemy mieli poprostu 16000 bonusF_pozostalo_hp "1" ; ilość hp, na ile nam się zmieni po otrzymaniu jednego z losowych bonusów (def: 1) ; nie polecam ustawiania na ponad 100
WYMAGANE MODUŁY
- fakemeta
- fun
- cstrike
- engine
STANDARDOWA!
- sma do scripting
- amxx do plugins
- zawartosc cvary.txt do /configs/amxx.cfg
TYLKO 1 DLA WSZYSTKICH!
- /bonus

Użytkownik benio101 edytował ten post 09.11.2012 19:53