Przerobienie Klasy
Vasto_Lorde
11.09.2012
Witam, chciałem zrobić własną klasę z nowym modelem noża oraz xm1014. Klasy które miały wcześniej podmieniane modele noży mi wychodziły, z tą jest jednak coś nie tak. Kod się kompiluje, ale na serwerze nie mam innych modeli (które się uprzednio ściągają). Jakieś pomysły?
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <codmod> #include <engine> #include <hamsandwich> #include <fakemeta> #include <cstrike> #include <fun> new const nazwa[] = "Pogromca Premium"; new const opis[] = "+25DMG z XM1014, 1/25 na zabicie i drop broni z MP5, 1/5 z DGL, 1/5 na zadanie 100+int z HE"; new const bronie = (1<<CSW_XM1014)|(1<<CSW_MP5NAVY)|(1<<CSW_DEAGLE)|(1<<CSW_FLASHBANG)|(1<<CSW_HEGRENADE); new const zdrowie = 0; new const kondycja = 0; new const inteligencja = 40; new const wytrzymalosc = 0; new ma_klase[33]; public plugin_init(){ register_plugin(nazwa, "1.0", "Vasto_Lorde"); cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc); register_event("CurWeapon", "CurWeapon", "be", "1=1"); RegisterHam(Ham_TakeDamage, "player", "TakeDamage"); } public plugin_precache(){ precache_model("models/dr1/pogromca2/v_xm1014.mdl"); precache_model("models/dr1/pogromca2/v_knife.mdl"); } public cod_class_enabled(id){ if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_D)){ client_print(id, print_chat, "Nie masz uprawnien, aby uzywac tej klasy."); return COD_STOP; } give_item(id, "weapon_flashbang"); give_item(id, "weapon_hegranade"); ma_klase[id]=true; return COD_CONTINUE; } public cod_class_disabled(id){ ma_klase[id]=false; } public CurWeapon(id){ new bron=read_data(2); if(ma_klase[id]){ if(bron==CSW_KNIFE){ set_pev(id, pev_viewmodel2, "models/dr1/pogromca2/v_knife.mdl"); } if(bron==CSW_XM1014){ set_pev(id, pev_viewmodel2, "models/dr1/pogromca2/v_xm1014.mdl"); } } } public TakeDamage(this, idinflictor, idattacker, Float:damage, damagebits){ if(!is_user_connected(idattacker)) return HAM_IGNORED; if(!ma_klase[idattacker]) return HAM_IGNORED; new weapon=get_user_weapon(idattacker); if(weapon==CSW_MP5NAVY){ if(random_num(1, 25) == 1) cod_inflict_damage(idattacker, this, float(get_user_health(this))-damage+1.0, 0.0, idinflictor, damagebits); if(random_num(1, 25) == 1) client_cmd(this,"drop"); } if(weapon==CSW_XM1014){ cod_inflict_damage(idattacker, this, 25.0, 0.0, idinflictor, damagebits); } if(weapon==CSW_HEGRENADE){ if(random_num(1, 5) == 1) cod_inflict_damage(idattacker, this, 100.0, 1.0, idinflictor, damagebits); } return HAM_SUPERCEDE; }
F4St
11.09.2012
Masz jak masz tu napisane
Jak pomogłem i zadzialalo postaw +
Edited by F4St, 11.09.2012 18:13.
public plugin_precache(){ precache_model("models/dr1/pogromca2/v_xm1014.mdl"); precache_model("models/dr1/pogromca2/v_knife.mdl");Modele wklejasz do:
precache_model("models/dr1/pogromca2/v_knife.mdl");W folderze models robisz folder/katalog o nazwie dr1 i do niego wklejasz te 2 modele.
Jak pomogłem i zadzialalo postaw +

Edited by F4St, 11.09.2012 18:13.
Vasto_Lorde
11.09.2012
Modele się ściągają, czyli są na serwerze w FTP... Inne pomysły?ale na serwerze nie mam innych modeli (które się uprzednio ściągają)
F4St
11.09.2012
Hmmm może jak usuniesz obecy noz ktory masz to ci się zamienie nie wiem ponieważ nigdy sie nie bawiłem z modelemi

Vasto_Lorde
11.09.2012
Twoja pomoc nadal nie jest skuteczna. Próbowałem również podmienić sam model noża, bez pompy (i na odwrót), ale bez skutków.
Może problem jest w tym, że nie dołączyłem dźwięków/gfx do modeli? Ale fakt faktem, że nóż ściągnąłem tylko z v_ i również nie działa...
Może problem jest w tym, że nie dołączyłem dźwięków/gfx do modeli? Ale fakt faktem, że nóż ściągnąłem tylko z v_ i również nie działa...
TaRoNe
15.09.2012
Model chcesz podmienić tylko tej klasie czy wszystkim? żeby miały inny nóż i pompę?
Vasto_Lorde
15.09.2012
Z .sma powinieneś wywnioskować że tylko tej klase...
Problem rozwiązany, Po prostu zrobiłem klase w nowym pliku .sma i bez modelu pompy. Działa o_0
Problem rozwiązany, Po prostu zrobiłem klase w nowym pliku .sma i bez modelu pompy. Działa o_0