Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Petla w parse


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 19.08.2012 21:39

Witam, czy istnieje zrobic pętle w parse ?
A dokladniej mam taki kod:
(WczytajDane) < - Mój własny zapis ...

public Wczytaj(id)
{
new nick[33], klucz[64],dane[128]
get_user_name(id, nick, 32)
formatex(klucz, 63, "%s", nick)
formatex(dane, 127, "%d %d", misja_gracza[id], PostepGracza[id])
new szTxt[33]
for(new i = 1; i <= numer_misji;i++)
{
formatex(szTxt, 32, " %d", WykonaneMisje[id][i])
add(dane, charsmax(dane), szTxt)
//W petli
}
WczytajDane(plik, klucz, dane, 127)
remove_quotes(dane)
new pg[10], mg[10]
parse(dane, pg, 10, mg, 10)
misja_gracza[id] = str_to_num(pg)
PostepGracza[id] = str_to_num(mg)
}


Bo nie wiem ile bedzie misji, dlatego mam define : MAX_MISJI 100
a 100 razy nie będę parsowac. Czy istnieje zrobic petle w parse?
liczba aktualnych misji to : numer_misji;

Użytkownik PaTrIcKx edytował ten post 19.08.2012 21:42

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10825
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.08.2012 23:18

skoro masz dynamiczną liczbę misji w zapisie nie rób tego za pomocą parse
od biedy zlicz ilość misji w value za pomocą zliczenia spacji i wrzuca parse do pętli ale nie podoba mi się takie rozwiązanie
  • +
  • -
  • 1

#3 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 20.08.2012 08:14

Od Biedy zliczyć tzn. Przerabiam swojego expmoda żeby 1 misja to 1 plugin.
Lecz wszystko ładnie działa i z zapisem jest problem..

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#4 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 20.08.2012 08:31

Jak 1 misja = 1 plugin to przy rejestracji misji dodawaj ilosc_misji ++ (tak jak jest w codzie xs) jak chcesz te misje zapisać? jeśli w formie nick-misja1-misja2-misja3...misjaX jako 0 i 1 to zamiast Parse możesz użyć darkowskiego expolde - każdą misje zapisze CI jako inny element Tablicy.
  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#5 GT Team

    Ten lepszy xD

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 321
Wszechpomocny

  • Postów:1435
  • GG:
  • Imię:Tomasz i Grzegorz
  • Lokalizacja:Wojkowice
Offline

Napisano 20.08.2012 09:57

Czyli ? Mam tak stworzona zmienaa WykonaneMisje[33][MAX_MISJI+1]
Jeżeli gracz wykonał misje to WykonaneMisje[id][misja_gracza[id]] = 1 a jak nie to 0 -
0 Odblokowana
1 Zablokowana

@up

Użyłem funkcji 'explode', wszystko śmiga, aż miło. Dziękuje wam :] Dam wam po + za pomoc :) Temat do zamknięcia :}

Nowa wersja Tower Defense 0.2 Alpha | Inne Mody -> Nowości

 


#6 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.08.2012 15:53

Z tego co zrozumiałem, to tutaj można było użyć także strbreak.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#7 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.08.2012 15:53

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych