Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Resetowanie się zmiennej


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nitroexe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 16.08.2012 19:40



while (x == -1)
{
zawartosc = "siemkakoledzy";
add(zawartosc1, 700, zawartosc, sizeof(zawartosc));

}

client_print(0, print_console, zawartosc1); /// i tu zawartos1 jest tylko z ostatniej iteracji



Pętla wykonuje się 3 razy ale zawartość1 ma zawartosc tylko z ostatniej iteracji

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 16.08.2012 19:54

co to jest zawartosc1 ??
nie sizeof tylko charsmax
co to jest x ?
pętla wykonuje sie nieskonczoną liczbe razy albo wcale na pewno nie 3x
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 16.08.2012 20:16

x++;


zawartosc1 to zmienna :-) sizeof też może być

#4 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.08.2012 20:20

Gdzie masz "x++;"? Naprawdę podaj cały kod związany z tą zmienną i tą pętlą, bo tak jak już pisałem w poprzednim temacie tutaj wróżek nie ma.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#5 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 16.08.2012 21:34

No to jest cały tylko ucieło mi ten fragment.

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 16.08.2012 22:35

zawartosc1 to zmienna :-) sizeof też może być


No to jest cały tylko ucieło mi ten fragment.


skoro taki mądry jestes to sobie sam poradz

kolejny geniusz który pisze pseudo vipa albo inny shit i nie chce zeby mu kod ukradli
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 16.08.2012 23:20

żadnego vipa, po prostu nie ma nic innego w kodzie bo uprosciłem go sobie na maxa żeby poznać bład rozumiesz to?

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 16.08.2012 23:49

to ty chyba nie rozumiesz ze chce zobaczyc caly kod bo skąd mam wieidzeć jak zadeklarowales zmienne? czy są to tablice, czy mają odpowiedni rozmiar? itd

dodatkowo piszesz o jakiejś zmiennej której tam nie ma

konkrety albo zamkne temat bo taka dyskusja do niczego nie doprowadzi no moze do tego ze nie bedzie na forum osoby która bedzie mogla/chciala ci pomóc
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 17.08.2012 00:16


public kursax(id){
new x=1;
new zawartosc[500];
new zawartosc1[700];
new zmienna[30];
new reszta[299];

read_file("plik.txt", 0, szLine, 500, iLen);
split(szLine, zmienna, 30, reszta, 300, "&");
x = contain(zmienna, "tekst");
//// pętla wykonuje się 3 razy
while (x == -1)
{

zawartosc = "<tr>";
add(zawartosc, 500, "<td>", 4);
add(zawartosc, 500, zmienna, sizeof(zmienna));
add(zawartosc, 500, "</td>", 5);
add(zawartosc, 500, "</tr>", 5);
add(zawartosc1, 700, zawartosc, sizeof(zawartosc));

}


#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.08.2012 00:23

błąd za malo klamer a tak serio to pętla nie wywołuje się 3x bo contain zwraca wartość 1 raz i potem wartosci zmiennej x juz nie zmieniasz więc pętla wykonuje się albo nieskonczoną liczbe razy albo wcale
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 17.08.2012 00:30

x = contain(zmienna, "tekst");

To powinno być przed ostatnią klarmą. Pętla wykonuje się 3 razy bo to sprawdzałem ile razy mam mówic...

#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.08.2012 10:02

ale contain zwraca caly czas tą samą wartość to po pierwsze po drugie uzywaj charsmax a nie sizeof bo zle podajesz rozmiary w add podaje sie rozmiar tablicy-1 i ewentualnie dlugosc stringa tez mozna podać o 1 większą tak dla pewności
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 17.08.2012 13:03

Powiem tak. Ile razy już pisałem, że zmienna się wykonuje 3 razy? Nie jestem jakimś debilem co pierwszy raz ma styczność z pisaniem kodu. Potem zmienie na charsmax i sprawdze ale to nie jest pewnie wina tego, bo w dokumentacji radzili użyć sizeof

#14 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 17.08.2012 13:14

Pętla wykonuje się nieskończoną ilość razy bo nie modyfikujesz w niej wartości x czyli jeżeli wejdzie w tą pętlę to już z niej nie wyjdzie, skończ gadać głupoty bo są tu ludzie którzy znają się na tym bardziej niż ty więc lepiej przeanalizuj to co oni piszą a nie upieraj się przy swoim.
Jak już to przy add powinno być:
add(zawartosc, 500, "", 4);
add(zawartosc, charsmax(zawartosc), zmienna, charsmax(zmienna));
add(zawartosc, charsmax(zawartosc), "", 5);
add(zawartosc, charsmax(zawartosc), "", 5);
add(zawartosc1, charsmax(zawartosc1), zawartosc, charsmax(zmienna));

Ale jak chcesz nada się upierać przy sizeof to sizeof(zmienna)-1.
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#15 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 17.08.2012 13:15

To pokaż cały kod, aby było widać, że ta pętla wykonuje się 3 razy, bo to co tutaj podałeś temu zaprzecza, a jak dalej będziesz uważał, że wiesz lepiej to nie ma sensu ciągnąć dalej tego tematu.

A co do tego "add", to nie trzeba podawać ostatniego parametru, a "sizeof" bez -1 też może być, przynajmniej tak to rozumiem czytając z dokumentacji:
"Last parameter different from 0, specifies how many chars we want to add."
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#16 MarWit

    The Chosen One

  • Przyjaciel

Reputacja: 840
Czempion

  • Postów:1485
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Bystrzyca
Offline

Napisano 17.08.2012 14:52

Q' timestamp='1345143265' post='447347']
pętla wykonuje sie nieskonczoną liczbe razy albo wcale na pewno nie 3x

Pętla wykonuje się nieskończoną ilość razy


Jeżeli tego nie rozumiesz, zajmij się lepiej czymś innym.. W profilu napisane masz ( cytuje )

Wiek: 32 lat

więc wydaje mi się, że jeżeli twój wiek jest > 9 lat, powinieneś zrozumieć, a przynajmniej chociażby rozważyć to co Ci koledzy ( w programowaniu jednak lepsi od Ciebie ) napisali. Czym sugerujesz iż pętla wykonuje się tylko 3x razy ? Nie widzę żadnego sprawdzenia tego warunku w jakimkolwiek Twoim kodzie.

"Last parameter different from 0, specifies how many chars we want to add."


Czwarty paramter nie jest potrzebny, aczkolwiek to co mówisz jest prawie dobre. W tym przypadku powinno się użyć zwykłego strlen'a ( żeby pobrać długość stringa, a nie wielkość tablicy ).
  • +
  • -
  • 0

marwit-0.png


#17 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 17.08.2012 16:11

MarWit po częsci masz racje z strlen ale zauważ ze kazdy z tych pseudo stringów (cstringi z C++) ma na koncu bajt 0 (\0) i jak on dodaje kilka ciągów z których juz pierwszy dodawany ma taki bajt na koncu to reszta nie jest brana pod uwage nawet o to tutaj chodzi w sumie moglem od razu powiedzieć ale chcialem kod zobaczyc :D
MarWit (17.08.2012 16:56):
\0 to bajt, nie bit :P ( ASCII 0 ).
G[o]Q (17.08.2012 17:43):
rzeczywiscie myslalem o czym innym jak pisalem

  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#18 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 17.08.2012 19:18

Ludzie nie dałem całego kodu bo jest w nim 2000 lini kodu w tej jednej pętli. Pętla wykonuje się 3 razy bo to sprawdzałem ile razy mam wam to mówić?

#19 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 17.08.2012 21:57

G[o]Q tylko nie pomyślałeś o jednym. Mówisz, że jak pierwszy już miał ten bajt to reszta nie jest brana pod uwage. Ok super tylko wyraźnie od początku podkreślam, że zmienna przyjmuje wartość ostatniej iteracji.

#20 Nitroexe

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:28
  • Imię:Wojtek
  • Lokalizacja:Bydgoszcz
Offline

Napisano 19.08.2012 13:38

Mimo wszystko nadal czekam na pomoc być może ktoś już miał kiedys taki problem




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych