Dodanie do klasy nvault
Flk
10.08.2012
Witam robie nowa klase ale mam proble z dodaniem zapisu nvault
chodzi o to że np jak ma ta klase i wybierze m4a1 to żeby po zmianie mapy zapamietywalo wybor
chodzi o to że np jak ma ta klase i wybierze m4a1 to żeby po zmianie mapy zapamietywalo wybor
/* Plugin generated by AMXX-Studio */
#include <amxmodx>
#include <codmod>
#include <hamsandwich>
new bool:ma_klase[33];
new const nazwa[] = "Najemnik";
new const opis[] = "aaa";
new const bronie = 1<<CSW_DEAGLE;
new const zdrowie = 40;
new const kondycja = 60;
new const inteligencja = 5;
new const wytrzymalosc = 0;
new broni[33];
public plugin_init()
{
register_plugin(nazwa, "1.0", "amxx.pl");
cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc);
RegisterHam(Ham_Spawn,"player","Wskrzeszenie")
}
public cod_class_enabled(id)
{
menu(id);
ma_klase[id] = true;
}
public cod_class_disabled(id)
{
cod_take_weapon(id, CSW_AK47);
cod_take_weapon(id, CSW_M4A1);
ma_klase[id] = false;
}
public menu(id)
{
new menuu = menu_create("Wybierz Broni","menu_h")
menu_additem(menuu,"Ak47")
menu_additem(menuu,"M4A1")
menu_display(id,menuu)
}
public menu_h(id,menuu,item)
{
if(item == MENU_EXIT)
{
menu_destroy(menuu)
return PLUGIN_CONTINUE;
}
switch(item)
{
case 0:
{
cod_give_weapon(id,CSW_AK47)
broni[id] = 1
}
case 1:
{
cod_give_weapon(id,CSW_M4A1)
broni[id] = 2
}
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}
public Wskrzeszenie(id)
{
if(!ma_klase[id])
return PLUGIN_CONTINUE
switch(broni[id])
{
case 0:
{
menu(id)
return PLUGIN_CONTINUE;
}
case 1:
{
cod_give_weapon(id,CSW_AK47)
return PLUGIN_CONTINUE;
}
case 2:
{
cod_give_weapon(id,CSW_M4A1)
return PLUGIN_CONTINUE;
}
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}
W!nn3R
11.08.2012
To będzię tak :
1. dodaj
2. znajdz
3. dodaj pod
4. w plugin_init dodajemy :
5.w dowolnym miejscu w kodzie dodajemy :
Sprawdz
Użytkownik W!nn3R edytował ten post 11.08.2012 11:27
1. dodaj
#include <nvault>
2. znajdz
new broni[33];
3. dodaj pod
new g_bron
4. w plugin_init dodajemy :
g_bron = nvault_open("Bron")
5.w dowolnym miejscu w kodzie dodajemy :
public zapisz(id) { new AuthID[35] get_user_name(id,AuthID,34) new vaultkey[64],vaultdata[128] formatex(vaultkey,63,"%s",AuthID) formatex(vaultdata,127,"%i", broni[id]) nvault_set(g_bron,vaultkey,vaultdata) return PLUGIN_CONTINUE } public wczytaj(id) { new AuthID[35] get_user_name(id,AuthID,34) new vaultkey[64],vaultdata[128] formatex(vaultkey,63,"%s",AuthID) nvault_get(g_bron,vaultkey,vaultdata,127) new ps[12] parse(vaultdata, ps, 11) broni[id]= str_to_num(ps) return PLUGIN_CONTINUE }
Sprawdz

Użytkownik W!nn3R edytował ten post 11.08.2012 11:27
dasiek
11.08.2012
a dałeś wczytanie po połączeniu z serwerem (put in serwer?) i zapis po rozłączeniu?
Flk
11.08.2012
dałem wczytaj do
a zapis do
CheQ wstawisz mi to do klasy proszę mecze sie z tym 3 dzien i nic
public cod_class_enabled(id)
a zapis do
public client_disconnect(id)
CheQ wstawisz mi to do klasy proszę mecze sie z tym 3 dzien i nic
dasiek
11.08.2012
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <codmod> #include <hamsandwich> #include <nvault> new bool:ma_klase[33]; new const nazwa[] = "Najemnik"; new const opis[] = "aaa"; new const bronie = 1<<CSW_DEAGLE; new const zdrowie = 40; new const kondycja = 60; new const inteligencja = 5; new const wytrzymalosc = 0; new bron[33]; new g_bron public plugin_init() { register_plugin(nazwa, "1.0", "amxx.pl"); cod_register_class(nazwa, opis, bronie, zdrowie, kondycja, inteligencja, wytrzymalosc); RegisterHam(Ham_Spawn,"player","Wskrzeszenie") g_bron = nvault_open("Bron") } public cod_class_enabled(id) { menu(id); ma_klase[id] = true; Wczytaj(id); } public cod_class_disabled(id) { Zapisz(id) cod_take_weapon(id, CSW_AK47); cod_take_weapon(id, CSW_M4A1); ma_klase[id] = false; } public menu(id) { new menuu = menu_create("Wybierz Broni","menu_h") menu_additem(menuu,"Ak47") menu_additem(menuu,"M4A1") menu_display(id,menuu) } public menu_h(id,menuu,item) { if(item == MENU_EXIT) { menu_destroy(menuu) return PLUGIN_CONTINUE; } switch(item) { case 0: { cod_give_weapon(id,CSW_AK47) bron[id] = CSW_AK47 } case 1: { cod_give_weapon(id,CSW_M4A1) bron[id] = CSW_M4A1 } } return PLUGIN_CONTINUE; } public Wskrzeszenie(id) { if(!ma_klase[id]) return PLUGIN_CONTINUE cod_give_weapon(id,bron[id]) return PLUGIN_CONTINUE; } public Zapisz(id) { if(!ma_klase[id]) return PLUGIN_CONTINUE new AuthID[35] get_user_name(id,AuthID,34) new vaultkey[64],vaultdata[128] formatex(vaultkey,63,"%s",AuthID) formatex(vaultdata,127,"%i", bron[id]) nvault_set(g_bron,vaultkey,vaultdata) return PLUGIN_CONTINUE } public Wczytaj(id) { if(!ma_klase[id]) return PLUGIN_CONTINUE new AuthID[35] get_user_name(id,AuthID,34) new vaultkey[64],vaultdata[128] formatex(vaultkey,63,"%s",AuthID) nvault_get(g_bron,vaultkey,vaultdata,127) new ps[12] parse(vaultdata, ps, 11) bron[id]= str_to_num(ps) return PLUGIN_CONTINUE }
Spróbuj tego.